Παράτυπη άρνηση χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε Αστυνομικούς γονείς ανήλικων τέκνων σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια της καθημερινής συνδικαλιστικής μας δράσης, το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης ως συνδικαλιστικός οργανισμός – συνδυασμός, δέχθηκε, σήμερα καταγγελίες για άρνηση της Διοίκησης σε αιτήματα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού από Αστυνομικούς – γονείς ανηλίκων τέκνων που φοιτούν σε σχολικές δομές, των οποίων διακόπηκε η λειτουργία τους (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11-3-2020).

Καίτοι έχουν παρέμβει πολλές πρωτοβάθμιες Ενώσεις, αλλά και η Ομοσπονδία μας με σχετικά έγγραφα (12-03-202013-03-202011-05-202029-05-2020, κα) και έχουν εκδοθεί σχετικές Διαταγές από Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχουν Διοικητές που αρνούνται πεισματικά να χορηγήσουν την εν λόγω άδεια!

Αναμένοντας τις απαντήσεις της Διοίκησης στα αιτήματα που υπέβαλλαν οι συνάδελφοί μας (καθώς η άρνηση είναι προφορική), καλούμε την αρμόδια φυσική ηγεσία κάθε επιπέδου να παρέμβει, ώστε παρόμοια αιτήματα να εξετάζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία, προτάσσοντας τις αρχές της χρήστης διοίκησης, της ισονομίας, της ισότητας, της νομιμότητας, της αναλογικότητας και σε κάθε περίπτωση την προστασία του θεσμού της οικογένειας, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και σε άμεση σχέση και με την Κανονιστική Διαταγή 27/2020 του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (δείτε την εδώ).

Δηλαδή σε κάθε περίπτωση, ειδικά στην άδεια ειδικού σκοπού θα πρέπει να μην υπάρξει άρνηση των αρμόδιων προϊσταμένων των Υπηρεσιών όσον αφορά την έγκρισή της.

Καλούμε τους αρμόδιους, άμεσα, να αποκαταστήσουν την παρατυπία αυτή, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε συμπεριφορές υπηρεσιακού bullying (εκφοβισμό, μπούλινγκ), με την έννοια ότι οι συνάδελφοί μας, ενδεχόμενα, θα δέχονται προφορικές άτυπες οδηγίες, για να μην υποβάλλουν αιτήματα για λήψη άδειας ειδικού σκοπού, σε Υπηρεσίες, ειδικά στην περιοχή μας του Νομού Θεσσαλονίκης, που τώρα κιόλας, δυστυχώς, βρίσκεται σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου για τα υγειονομικά μέτρα της πανδημίας του ιού.

Εξάλλου, σύμφωνα μάλιστα και με την ανωτέρω με αριθμό 27/2020 Κανονιστική Διαταγή, που είναι υποχρεωτική για κάθε Αστυνομική Υπηρεσία ανεξαιρέτως, θα πρέπει ειδικά οι Αστυνομικοί με πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και με ιδιαίτερα οικογενειακά προβλήματα υγείας, σε κάθε αίτημα τους η Διοίκηση να καθίσταται αρωγός και συμπαραστάτης τους, όχι μόνο στη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού που θεωρείται μάλιστα και νόμιμη άδεια απουσίας μετ’ αποδοχών, αλλά και σε κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά τους που απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και τον ανθρωποκεντρικό σύστημα διοίκησης του Δημοσίου.

Θεσσαλονίκη, 5 Μαρτίου 2021
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Τελικά τι «πετύχαμε» ως Αστυνομία την περίοδο της πανδημίας;

staff - Απρ 20, 2021

Όπως βλέπουμε από πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας είναι δυσαρεστημένοι, σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

Πότε θα ενισχυθεί η ΔΑΚΑΘ; Ευτυχώς η ηγεσία διέκοψε την ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών από τη ΔΑΚΑΘ!

staff - Απρ 19, 2021

Μετά από την εξαίρεση της ενίσχυσης του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονικης «Μακεδονία» με τη σχετική διαταγή του Αρχηγείου στις 27/03/2021 και…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Κενά ασφαλείας στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας

staff - Φεβ 19, 2021

Αθήνα, 18  Φεβρουαρίου 2021 Αρ. Πρωτ.: 403/2/9α Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ 2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής…