ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ως συνδικαλιστικός οργανισμός-φορέας το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης καταγγέλει, έπειτα και από έρευνα που έγινε από ομάδες εργασίας του, πως, δυστυχώς, σε πολλές Υπηρεσίες που εδρεύουν στο Νομό Θεσσαλονίκης καταστρατηγούνται οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις (Κανονισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας) σε βάρος των εργαζομένων Αστυνομικών. Ειδικότερα στις θεσμοθετημένες διατάξεις στο ωράριο εργασίας του π.δ. 394/2001, όπως αυτό ισχύει έως σήμερα.

Σήμερα, Πάρασκευη 10 Απριλίου 2020, σε πολλές Υπηρεσίες δεν έχει εκδοθεί-ανακοινωθεί η εβδομαδιαία υπηρεσία για τη Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται, όπως ρητά και υποχρεωτικά προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 1 του π.δ. 394/01, που τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 173/13, με αποτέλεσμα πολλοί, οικογενειάρχες Αστυνομικοί κυρίως, να μην μπορούν να προγραμματίσουν την προσωπική τους ζωή και να δημιουργούνται πολλά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, ειδικά στις δύσκολες αυτές χρονικές συγκυρίες που διατρέχουμε.

Επειδή έχουμε καταγγείλει και παλαιότερα τη μη ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, που ρητά και ξεκάθαρα προβλέπει η ανωτέρω δεσμευτική, για όλους τους Αστυνομικούς και τις Υπηρεσίες ανεξαιρέτως, νομοθετική διάταξη, ότι δηλαδή κάθε Παρασκευή οφείλουν όλοι οι Διευθυντές, Διοικητές και Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών να τηρούν απαρέγκλιτα και να εκδίδουν την υπηρεσία έως τη μεθεπόμενη Δευτέρα πρωί, για οκτώ (8) ημέρες δηλαδή, έχουν εκδοθεί αρκετές μάλιστα σχετικές διαταγές και από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης από τις Υπηρεσίες επιπέδου Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα ενόψει κιόλας της πανδημίας του Κορονοϊού COVID – 19, που έχει ανασταλεί η χορήγηση των αδειών του προσωπικού και εφόσον δεν υπάρχουν καθόλου αστυνομικά μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας (αθλητικές συναντήσεις, συναθροίσεις και συγκεντρώσεις κτλ), δεν συνεδριάζουν τα δικαστήρια, γενικότερα δεν ανακύπτει καμιά άλλη σχεδόν έκτακτη και επείγουσα υπηρεσιακή ανάγκη, ενώ μάλιστα έχουν ανασταλεί ή παγώσει αρκετές λειτουργίες συγκεκριμένων Υπηρεσιών λόγω της πανδημίας, έτσι πάρα τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί οι Διοικήσεις πολλών Υπηρεσιών στον Νομό Θεσσαλονίκης επιμένουν να μην εκδίδουν, εντελώς παράτυπα και αυθαίρετα την υποχρεωτική εβδομαδιαία υπηρεσία για όλους τους εργαζόμενους Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης.

Επειδή, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και του Συντάγματος έχουμε έννομο συμφέρον και υποχρέωση για τη διασφάλιση των εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των Αστυνομικών και εξάλλου λόγω του ότι κανένας δεν εξαιρείται από την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, επιθυμούμε την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για την πιστή τήρηση της νομιμότητας υπέρ των σκληρά εργαζομένων Αστυνομικών όλου του Νομού Θεσσαλονίκης και βέβαια ζητάμε την έγγραφη απάντηση των αρμοδίων για τις παρατυπίες αυτές.

Θεσσαλονικη,
Παρασκευή 10 Απριλίου 2020
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ, Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ, Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Η αλήθεια για την ενίσχυση με οχήματα της Θεσσαλονίκης!

staff - Δεκ 13, 2020

Με αφορμή τις επίσημες ανακοινώνεις που επιβεβαίωσαν την ανακοίνωση του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της πόλης με νέα οχήματα…

Web Tv
0 shares0 views
Web Tv
0 shares0 views

Πρόταση για αύξηση του ποσού της προσωρινής σύνταξης στα Σώματα Ασφαλείας από την Άννα Ευθυμίου

staff - Δεκ 07, 2020

Η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κα Άννα Ευθυμίου, δικηγόρος - εργατολόγος, πρότεινε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την…

Προσφορἐς
0 shares0 views
Προσφορἐς
0 shares0 views

Προσφορά γυναικολογικός έλεγχος με 30€ για οικογένειες ενστόλων

staff - Νοέ 22, 2020

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει μία εξαιρετική προσφορά για όλες, ανεξαιρέτως, τις…