Προτάσεις που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν για το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς και όλους τους Αστυνομικούς του Ν. Θεσσαλονίκης, για την υγεία όλων μας!

Προτάσεις που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν για το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς και όλους τους Αστυνομικούς του Ν. Θεσσαλονίκης για την υγεία όλων μας!
(Θερμόμετρηση, απολύμανση χωρών και βιολογικοί καθαρισμοί υπηρεσιακών οχημάτων, απομάκρυνση κρατητηρίων και μείωση καθημερινών συγκεντρώσεων)

Σχετικά με το θέμα του ιού COVID – 19, κρίνεται αναγκαίο να υλοποιηθούν οι εξής προτάσεις για τη σωστή, από υγειονομικής πλευράς κυρίως, λειτουργία του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (Α.ΜΕ.Θ.), έτσι ώστε να προστατευθούν οι 1.500 περίπου εργαζόμενοι Αστυνομικοί σε αυτό, οι οικογένειές τους, καθώς και οι πολίτες που προσέρχονται καθημερινά.

– Να ξεκινήσει η μέθοδος της θερμομέτρησης κατά την είσοδο στο Α.ΜΕ.Θ. και των Αστυνομικών, που υπηρετούν, αλλά και των πολιτών, όπως αυτό εφαρμόζεται σε αρκετά κτίρια Δημοσίων Υπηρεσιών.

– Να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του Α.ΜΕ.Θ. και γενικότερα παντού και σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης. Να γίνει παράλληλα βιολογικός καθαρισμός σε όλα, ανεξαιρέτως, τα υπηρεσιακά οχήματα (περιπολικά, μοτ/τες, λεωφορεία, κλούβες κλπ).

– Να γίνει απομάκρυνση των κρατουμένων από τα κρατητήρια του Α.ΜΕ.Θ., είτε οι ποινικοί κρατούμενοι να ενταχθούν στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, είτε η κάθε Υπηρεσία επιπέδου Τμήματος να ασχοληθεί με τον κάθε κρατούμενο, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία και τους Κανονισμούς της υπηρεσίας. Είναι αδιανόητο σε κτίριο με 1.500 περίπου Αστυνομικούς, να εδρεύουν εντός αυτού Αστυνομικά κρατητήρια, αυτήν την περίοδο με τον ιό, καθώς όπως εύκολα συμπεραίνουμε δημιουργούνται πολλοί σοβαροί κίνδυνοι για όλους μας.

– Να σταματήσουν, επιτέλους, οι καθημερινές, σχεδόν, συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού προσωπικού, όπως οι αναφορές, οι ενημερώσεις κλπ, ειδικά των προϊσταμένων κάθε επιπέδου, αφού κρίνεται άκρως επικίνδυνο να μαζεύονται 10 με 20 άνθρωποι σε μικρούς χώρους γραφείων του Α.ΜΕ.Θ., με έκταση μόλις 20 με 50 το πολύ τετραγωνικών μέτρων. Είναι αδιανόητο να μην χρησιμοποιούνται τα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης και να συγκεντρώνονται καθημερινά, οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι σε μικρούς κλειστούς χώρους, επαναλαμβάνοντας τα ίδια, σχεδόν, κάθε μέρα πράγματα, όπως οι αναφορές συμβάντων κυρίως.
Ενώ, αξίζει να αναφερθεί κιόλας, πως αυτοί που συγκεντρώνονται ασκούν παράλληλα διοίκηση Υπηρεσιών και έρχονται σε επαφή στη συνέχεια με πολλούς υφισταμένους τους, με ό,τι αρνητικό και επικίνδυνο συνεπάγεται αυτό. Εξυπακούεται πως όταν υπάρχει κάτι σημαντικό προς ενημέρωση, λήψη αποφάσεών και γνωστοποίηση οδηγιών, εντολών και διαταγών, τότε φυσικά θα διεξάγονται αυτές οι συγκεντρώσεις, λαμβάνοντας βεβαία τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και όχι όμως κάθε μέρα φυσικά.

– Να προμηθευτούν όλοι οι Αστυνομικοί με προσωπική κατάλληλη μάσκα και όχι αυτές τις απλές που κυκλοφορούν, γάντια και αντισηπτικό, καθώς και να εξοπλιστούν με ειδικές υγειονομικές στολές τα πληρώματα των περιπολικών, τα μεταγωγικά, οι δικυκλιστές ΔΙ.ΑΣ., Ζ και Τροχαία, οι διμοιρίες κλπ, όλοι δηλαδή όσοι βρίσκονται σε εξωτερική μάχιμη υπηρεσία.

Πρέπει να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα του κινδύνου και να κατανοήσουμε, όλοι μας ανεξαιρέτως και ειδικά όσοι ασκούν διοίκηση Υπηρεσιών κάθε επιπέδου, ότι και εμείς οι Αστυνομικοί είμαστε σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι, οικογενειάρχες, να σταματήσουν να μας αντιμετωπίζουν σαν ρομπότ και μηχανές και, βέβαια, να αλλάξουν οι εκπρόσωποι της ηγεσίας τις ξεπερασμένες γραφειοκρατικές πρακτικές και αντιλήψεις, που μας εκθέτουν όλους σε κίνδυνο για την υγεία μας.

Ως συνδικαλιστικός οργανισμός – συνδυασμός δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι πάντοτε ο Έλληνας Αστυνομικός ασκεί τα υψηλά του καθήκοντα με αυταπάρνηση, φιλότιμο και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, τις υπηρεσίες που παρέχει κατά την άσκηση του λειτουργήματός του, θα τις προσφέρει στο 100% της ψυχής και των βιολογικών δυνάμεών του, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που η Χώρα μας διέρχεται.

Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2020
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Προσφορἐς
0 shares0 views
Προσφορἐς
0 shares0 views

Προσφορά γυναικολογικός έλεγχος με 30€ για οικογένειες ενστόλων

staff - Νοέ 22, 2020

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει μία εξαιρετική προσφορά για όλες, ανεξαιρέτως, τις…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

staff - Σεπ 06, 2020

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός-συνδυασμός, ενόψει των Έκτακτων Μεταθέσεων του Σεπτεμβρίου, με την έκδοση του αριθμού…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

Η επίσημη απάντηση του Υπουργείου για τη ΔΑΚΑΘ

staff - Αυγ 02, 2020

 Όλη η αλήθεια και το τι ισχύει για τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- Θεσσαλονίκης και εν αναμονή νέου Οργανογράμματος…