Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης ζητά τα αυτονόητα για τη διασφάλιση όλων μας! Covid-19

Ως Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης απαιτούμε την πλήρη υγειονομική διασφάλιση του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού και ειδικά όλων των υπηρετούντων Αστυνομικών σε κάθε Υπηρεσία του Νομού Θεσσαλονίκης, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στη δημόσια υγεία με τον ιό COVID – 19. Ως συνδικαλιστικός φορέας – συνδυασμός στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, δηλώνουμε ότι και πάλι ο Έλληνας Αστυνομικός «βάζει πλάτη» σε όλα και οπουδήποτε χρειαστεί, παντού πανελλαδικά, αλλά απαιτείται, πλέον, η Συντεταγμένη Πολιτεία να στηρίζει έμπρακτα περισσότερο όλους μας, ιδιαίτερα στην απαρατήρητη υλικοτεχνική υποδομή, από κάθε πλευρά και άποψη.

Ειδικότερα θα πρέπει άμεσα η ηγεσία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υγιεινής όλων μας, εδώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης:
– Σε κάθε Υπηρεσία να τοποθετηθούν υγρά αντισηπτικά, κάτι που τώρα δεν υπάρχει.
– Να γίνει άμεσα απολύμανση σε όλες τις Υπηρεσίες και ειδικά στα κρατητήρια και στους χώρους που στεγάζονται τα γραφεία των αξιωματικών υπηρεσίας και γενικότερα όπου προσέρχονται πολίτες (γραφεία διαβατηρίων, έκδοση ταυτοτήτων και οποιονδήποτε εγγράφων, επικυρώσεις εγγράφων κλπ).
– Να προμηθευτούν όλοι ανεξαιρέτως οι Αστυνομικοί με γάντια, προσωπική ιατρική μάσκα, προσωπικό αντισηπτικό και σε όλα τα απαραίτητα ιατρικά είδη.
– Να γίνει βιολογικός καθαρισμός σε όλα τα υπηρεσιακά περιπολικά οχήματα και να καθαριστούν εξωτερικά και εσωτερικά ολα ανεξαιρέτως τα υπηρεσιακά οχήματα (περιπολικά, δίκυκλες μοτ/τες, λεωφορεία, μεταγωγικά κλπ).
– Να τηρηθούν γενικότερα όλες οι ισχύουσες διατάξεις του π.δ. 45/2008 «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας των Αστυνομικών», πολλές εκ των οποίων, δυστυχώς, εδώ και δώδεκα έτη από το 2008 που εκδόθηκε δεν τηρήθηκαν ουδέποτε.

Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2020
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

Η επίσημη απάντηση του Υπουργείου για τη ΔΑΚΑΘ

staff - Αυγ 02, 2020

 Όλη η αλήθεια και το τι ισχύει για τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- Θεσσαλονίκης και εν αναμονή νέου Οργανογράμματος…

Άρθρα -Απόψεις
0 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
0 shares0 views

Βιντεοσκόπηση αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος – Έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

staff - Ιούλ 29, 2020

Έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς την   Διεύθυνση Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας: Θέμα:  «Βιντεοσκόπηση αστυνομικών κατά…

Άρθρα -Απόψεις
0 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
0 shares0 views

Οι μαύρες μέρες έγιναν ως δια μαγείας άσπρες και τα ψέματα σας ξεπέρασαν όλα τα όρια!!!

staff - Ιούλ 28, 2020

Η προ ολίγων ημερών διαταγή που αφορούσε αναίτιες απομακρύνσεις συναδέλφων από την ασφάλεια δεν εκτελέστηκε, προφανώς, λόγω πολύπλευρων πιέσεων, γεγονός…