Επίσκεψη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης στο Τ.Τ. Λητής και στο Τ.Δ.Παρ.Μετ. Μυγδονίας

Σήμερα, Τρίτη (04/04/2017), το ? ΕΚΑ Θεσσαλονίκης με Ομάδα Εργασίας του, αποτελούμενη από τον Ειδικό Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ Παπαδάκη Θεόφιλο, τον Αναπληρωτή Ταμία της ΠΟΑΣΥ Φέτκο Σταύρο, τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΥΘ Αγγελίδη Παναγιώτη και Μαχαιρίδη Λάζαρο, τους Αντιπροσώπους ΠΟΑΣΥ Νικολακούδη Νικόλαο, Χατζίκο Γεώργιο και Κοκονά Αριστείδη και τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης Κούρτη Αστέριο και Χατζή Θεόδωρο πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Τροχαίας Λητής, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό από κάθε άποψη και να ενημερωθεί από τους συναδέλφους για τα προβλήματά τους.

Το Τμήμα Τροχαίας Λητής έχει συνολική δύναμη 38 ατόμων που διατίθενται πέρα από τα συνήθη καθήκοντα τους διατίθενται σε μέτρα τάξης στα δικαστήρια και στην φύλαξη ενός κενού hotspot στο Βαγιοχώρι Θεσσαλονίκης. Σύνηθες είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα το αίτημα για «παρατακτή», δηλαδή η διάθεση όλου του προσωπικού που δεν είναι διατεθειμένο σε ανελαστικές υπηρεσίες (περιπολικό και ένα άτομο στην γραμματεία) σε μέτρα λόγω έκτακτων γεγονότων. Ενώ αυτό το μέτρο χρησιμοποιούνταν κατά το πλείστων σε μεγάλες Εορτές και επετείους, τώρα πλέον χρησιμοποιείται ακόμα και για επισκέψεις κυβερνητικών προσώπων στην πόλη μας με αποτέλεσμα να εξουθενώνεται το προσωπικό αλλά και να μην πραγματοποιούνται επιπλέον συνεργεία ελέγχου για την πρόληψη τροχαίων παραβάσεων και ατυχημάτων.

Ακόμα ένα πρόβλημα που προκαλεί ελλιπή αστυνόμευση και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι η χρήση του ενός και μόνο περιπολικού που βγαίνει το 8ώρο σε συνοδείες στρατού αλλά και άλλων φορέων. Συχνό είναι το φαινόμενο όπως μας ενημέρωσαν το περιπολικό να είναι διατίθεται πάνω από δύο ώρες σε τέτοιες συνοδείες, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα.

Το ωράριο εργασίας παρά τις πολλές εξωτερικές υπηρεσίες ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση και σύμφωνα με τον Κανονισμό για το ωράριο εργασίας (άρθρο 1 παρ. 7 του π.δ. 394/01, όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 1 του π.δ. 173/13).

Στη συνέχεια η Ομάδα Εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Τμήμα Τροχαίας Λητής.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το ενοίκιο του κτιρίου είναι περίπου 1.700 Ευρώ τον μήνα και εδώ και τρία χρόνια δεν έχει πληρωθεί με αποτέλεσμα να είναι υπό έξωση η Υπηρεσία. Ήδη έχουν βρεθεί κτίρια για την μεταστέγαση και των δύο Υπηρεσιών πλην όμως δεν έχουν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια για την μετασκευή των κτιρίων ώστε να καταστούν κατάλληλα.

Το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας το 2006 αριθμούσε 134 άτομα στην δύναμη του, σήμερα, μετά από δέκα περίπου χρόνια αριθμεί 56 άτομα, ούτε τα μισά. Η δύναμή αυτή διατίθεται τόσο για τις υπηρεσίες εντός τμήματος που εκτός των άλλων διαθέτει και κρατητήρια συνολικής χωρητικότητας 14 ατόμων, σε περιπολίες αλλά και στην εικοσιτετράωρη φύλαξη του hot-spot στο Σίνατεκ.

H υπηρεσία ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση και σύμφωνα με τον Κανονισμό για το ωράριο εργασίας (άρθρο 1 παρ. 7 του π.δ. 394/01, όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 1 του π.δ. 173/13) και παρά τις μεγάλες απαιτήσεις τα ρεπό είναι σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο.

Το ? Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε όλες ανεξαιρέτως τις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ για την ανάδειξη και την διόρθωση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν τους συναδέλφους μας.

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Τελικά τι «πετύχαμε» ως Αστυνομία την περίοδο της πανδημίας;

staff - Απρ 20, 2021

Όπως βλέπουμε από πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας είναι δυσαρεστημένοι, σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

Πότε θα ενισχυθεί η ΔΑΚΑΘ; Ευτυχώς η ηγεσία διέκοψε την ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών από τη ΔΑΚΑΘ!

staff - Απρ 19, 2021

Μετά από την εξαίρεση της ενίσχυσης του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονικης «Μακεδονία» με τη σχετική διαταγή του Αρχηγείου στις 27/03/2021 και…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Παράτυπη άρνηση χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε Αστυνομικούς γονείς ανήλικων τέκνων σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης

staff - Μαρ 05, 2021

Στα πλαίσια της καθημερινής συνδικαλιστικής μας δράσης, το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης ως συνδικαλιστικός οργανισμός - συνδυασμός, δέχθηκε, σήμερα…