Δεν δεχόμαστε προφορικές – παράτυπες διαταγές από ορισμένους προϊσταμένους της Θεσσαλονίκης

Περιήλθαν καταγγελίες συναδέλφων μας, ότι σε Υπηρεσία που ανήκει σε μια Διεύθυνση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προϊστάμενος έδωσε προφορική – παράτυπη, αντισυναδελφική & αντιδεοντολογική – διαταγή που ορίζει ότι όποιος συναδέλφους και συναδέλφισσα προβεί σε χρήση άδειας ειδικού σκοπού, που λαμβάνεται βέβαια Δευτέρα έως Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο ΔΕΝ θα εργάζεται καθόλου, θα τίθεται σε υποχρεωτική χορήγηση δύο (2) συνεχόμενων ημερήσιων αναπαύσεων (ρεπό), ώστε να μην λαμβάνει της ειδικές αποζημιώσεις για την εργασία πέραν του πενθημέρου και να έχει έτσι αρκετή μείωση στον ήδη, κιόλας από τα Μνημόνια, μειωμένο μισθό του.

Αν είναι δυνατόν, σε τέτοια πανδημία, να απειλεί στην πραγματικότητα, ο προϊστάμενος υπάλληλος και αυτός του Δημοσίου, τον υφιστάμενο υπάλληλο με έμμεση μείωση μισθού, εάν κάνει χρήση νομίμου δικαιώματος του!!!!!

Δηλαδή ο ανώτερος ιεραρχικά υπάλληλος όμως και αυτός, που απλά έχει την επίβλεψη μια ορισμένης διοικητικής μονάδας – Αστυνομικής Υπηρεσίας, να κάνει καταχρηστική άσκηση των καθηκόντων του και να δίνει ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ τέτοιες ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ, ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΒΑΝΑΥΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, παραβιάζοντας την συνταγματική αρχή της χρηστής και νόμιμης διοίκησης και έτσι να λειτουργεί στην πράξη σε βάρος του Υπηρεσιακού και Δημοσίου συμφέροντος.

Διότι σίγουρα με την απόφαση αυτή θα μειωθούν οι Αστυνομικοί που εργάζονται καθημερινά, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας μας, με ό,τι αρνητικό και επικίνδυνο συνεπάγεται αυτό για όλη την Κοινωνία.

Η άδεια ειδικού σκοπού θεσμοθετήθηκε από την Συντεταγμένη Πολιτεία για τις ανάγκες της οικογένειες του εργαζόμενου σε οποιονδήποτε φορέα και οργανισμό του Δημοσίου, είναι άδεια μετ’ αποδοχών βέβαια και οφείλουν όλοι να σέβονται τους νόμους, τους κανονισμούς και τις διαταγές του Υπουργείου Προστασίας και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Η προστασία της οικογένειας από το Κράτος είναι απαραίτητη συνταγματική αρχή, που ισχύει για όλους μας. Ενώ ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε απόφαση με την οποία η άδεια ειδικού σκοπού επεκτείνεται και στην περίοδο των Άγιων ημερών του Πάσχα.

Τώρα, εξάλλου, που χρειάζονται σίγουρα πολλοί Αστυνομικοί για να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα και η ισχύουσα νομοθεσία για την πανδημία του Κορονοϊού, δεν συμβαδίζει με την κοινή λογική να δίνονται τέτοιες διαταγές, να μειώνονται δηλαδή, μόνο τώρα μάλιστα αυτήν την περίοδο, οι Αστυνομικοί τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή.

Είμαστε εργαζόμενοι – άνθρωποι – οικογενειάρχες και βέβαια η κάθε Διοίκηση θα πρέπει να βασίζεται σε ανθρωποκεντρική, πρώτα, θεώρηση και έπονται όλα τα υπόλοιπα.

Επίσης, δυστυχώς, αρκετές καταγγελίες ακόμα μας έχουν γίνει ότι εάν γίνει χρήση άδειας ειδικού σκοπού οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί θα αλλάξουν καθήκοντα ή βάρδιες που εκτελούν ή γενικότερα οτιδήποτε άλλο αρνητικό σε βάρος των εργαζομένων χαμηλόβαθμων Αστυνομικών, κάτι δηλαδή που συνιστά και υπηρεσιακό BULLYING (μπούλινγκ, εκφοβισμό) που τιμωρείται κιόλας από το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα ως αυτεπαγγέλτως διωκόμενο πλημμέλημα.

Αλήθεια, άραγε ορισμένοι προϊστάμενοι τηρούν τα μέτρα προφύλαξης για τον Κορονοϊό;

  • Εξοπλίζουν τους συναδέλφους μας που εκτελούν υπηρεσίες με το απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό και υλικό;
  • Απολυμανσεις Υπηρεσιών έγιναν παντού;
  • Πόσοι βιολογικοί καθαρισμοί υπηρεσιακών οχημάτων, άραγε, έχουν πραγματοποιηθεί;

Σε κάθε περίπτωση ως Αστυνομικός συνδικαλιστικός συνδυασμός – φορέας είμαστε στη διάθεση των υπηρετούντων Αστυνομικών σε όλες ανεξαιρέτως τις Υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης για οποιαδήποτε διευκρίνιση, καταγγελία, απορία και ερώτημα έχουν, έτσι ώστε να τους στηρίξουμε με κάθε δυνατό μέσο και με οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί.

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Εύλογα ερωτήματα για το εξώδικο της Ε.Α.Υ.Θ.

staff - Ιούλ 11, 2020

Εντύπωση προκαλεί η δημοσίευση εξώδικης δήλωσης που κατατέθηκε από πλευράς του Προεδρείου της ΕΑΥ Θεσσαλονίκης σε βάρος του σάιτ "newsauto"…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Αξιοκρατία & δικαιοσύνη! Πρόταση για τη νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία δίκυκλης ΟΠΚΕ/Θεσσαλονίκης.

staff - Ιούν 25, 2020

Με αφορμή την νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία δίκυκλης ΟΠΚΕ/Θεσσαλονίκης και την επικείμενη αύξηση των οργανικών θέσεων στο νέο Αεροδρόμιο Μακεδονίας με την…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Μην εκπροσωπείτε επιλεκτικά τους συναδέλφους και μην τους διαχωρίζετε!

staff - Ιούν 23, 2020

Τις τελευταίες 2 με 3 ημέρες υπάρχει μια αναταραχή στο Αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας κάποιον μετακινήσεων συναδέλφων από…