Επίσκεψη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης στα Α.Τ. & Τ.Α. Χαρίλαου-Ανάληψης.

Ομάδα εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επίσκεψη στα Α.Τ. & Τ.Α. Χαρίλαου-Ανάληψης.
Κατά τη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία για ευρείας θεματικής αλλά και χρονικής διάρκειας συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων και ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό των εν λόγω Τμημάτων,  τόσο με υπηρετούντες σε αυτά  συναδέλφους όσο και με την ίδια τη διοίκηση, η οποία έγινε σε καλό κλίμα και με γνώμονα πάντοτε το κοινό συμφέρον των συναδέλφων.
Πιο συγκεκριμένα υπήρξε ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τα παρακάτω ζητήματα :
Α] Για το Α.Τ. :
1) Ο μεγάλος αριθμός των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων στο προσωπικό λόγω ελλείψεως δυνάμεων σε σχέση με τον όγκο των υπηρεσιακών αναγκών, με το μέσο όρο να αγγίζει τον αριθμό δώδεκα (12), πάρα τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται για μείωση του.
2) Ο σημαντικός αριθμός προσωρινών μετακινήσεων (13 άτομα προς άλλες υπηρεσίες) που μειώνει αισθητά την υπάρχουσα δύναμη με οποία προβλήματα η πρακτική αυτή δημιουργεί για την υπηρεσιακή καθημερινότητα.
3) Η Έλλειψη ικανού αριθμού οχημάτων που θα καλύψει τις ανάγκες τις απρόσκοπτης εκτέλεσης των καθηκόντων του προσωπικού μιας και υπάρχει ένα και μοναδικό λειτουργικό όχημα με ένα δεύτερο που αντιμετωπίζει κατά καιρούς μηχανικά προβλήματα και παροπλίζεται συχνά.
4) Η εβδομαδιαία υπηρεσία εκδίδεται κανονικά σύμφωνα με την διοίκηση, όμως λόγω των πολλών «έκτακτων» μέτρων τάξης που ζητούνται τελευταία στιγμή δημιουργείται ανωμαλία.
5) Ο προγραμματισμός των κανονικών αδειών του προσωπικού δεν έχει εκδοθεί, ενώ θα έπρεπε ήδη από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους βάσει διάταξης του άρθρου 13 του π.δ. 27/1986, γεγονός που αποτελεί παρέγκλιση από τα  προβλεπόμενα και τονίσαμε επισταμένα πώς η διοίκηση οφείλει να σεβαστεί τις κανονιστικές διατάξεις που διέπουν το ζήτημα σε όλα τα επίπεδα, αναμένοντας την άμεση λύση του.
Β] Για το Τ.Α.
Θετική εντύπωση προκάλεσε η διαπίστωση του μηδενικού μ.ο. οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων και η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.
Για τα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Α.Τ. ( ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό κ.α.) ο Αναπλ. Διοικητής του τμήματος που ανέλαβε καθήκοντα πριν λίγο χρονικό διάστημα, μας επισήμανε ότι δεν έχει ενημερώθει αν έχει σταλεί πρόσφατα εγγράφως ιεραρχικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας ενημέρωση για το εν λόγω ζήτημα.
Επίσης διαπιστώσαμε ότι το προσωπικό παρόλα τα ζητήματα που υπάρχουν, για τα όποια και επιθυμεί να δοθούν λύσεις, στέκεται  καθημερινά στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας άψογο  επαγγελματισμό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Τελικά τι «πετύχαμε» ως Αστυνομία την περίοδο της πανδημίας;

staff - Απρ 20, 2021

Όπως βλέπουμε από πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας είναι δυσαρεστημένοι, σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

Πότε θα ενισχυθεί η ΔΑΚΑΘ; Ευτυχώς η ηγεσία διέκοψε την ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών από τη ΔΑΚΑΘ!

staff - Απρ 19, 2021

Μετά από την εξαίρεση της ενίσχυσης του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονικης «Μακεδονία» με τη σχετική διαταγή του Αρχηγείου στις 27/03/2021 και…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Παράτυπη άρνηση χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε Αστυνομικούς γονείς ανήλικων τέκνων σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης

staff - Μαρ 05, 2021

Στα πλαίσια της καθημερινής συνδικαλιστικής μας δράσης, το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης ως συνδικαλιστικός οργανισμός - συνδυασμός, δέχθηκε, σήμερα…