Όσα είπε ο νέος Υπουργός στο Α.ΜΕ.Θ. κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Παραθέτουμε συνοπτικά την ενημέρωση του νέου Υπουργού που έγινε χθες  (10-08-2019), στο Αστυνομικό Μεγάρο Θεσσαλονίκης, η οποία και πραγματοποιείται στο πρόγραμμα επισκέψεων του κ.Υπουργού σε όλους τους Νομούς της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής:

– Η αστυνομία έκανε βήματα προς τα πίσω τα τελευταία χρόνια και αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη το να γυρίσουμε σελίδα.

-Πάρεργα, όπως π.χ. οι διάφορες επιδόσεις, επισήμανε πως μέχρι τέλος του χρόνου,  έχει το πλάνο για την άμεση  απεμπλοκή μας από αυτά.

-Σχετικά με το παρεμπόριο, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ, τα οποία ανήκουν στους δήμους και στην περιφέρεια, είπε ότι κακώς ασχολούμαστε και πως θα βγουν σχετικές διαταγές.

-Δεν θα ξαναπάμε σε μέτρα αγώνων ερασιτεχνικών κατηγοριών.

-Για τις επαγγελματικές κατηγορίες ανέφερε ότι θα μειωθεί αισθητά η παρουσία μας και καταδίκασε το γεγονός πως συνταξιούχοι αξιωματικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα υπευθύνων ασφάλειας σε ΠΑΕ και ΚΑΕ.

-Για τα μέτρα τάξης σε γήπεδα και λοιπές συγκεντρώσεις – συναθροίσεις τόνισε ότι θα μειωθούν – καταργηθούν γιατί απλά κάνουμε τις «γλάστρες».

-Θα επανεξεταστούν όλοι οι στόχοι και θα μειωθούν οι φυλάξεις – σκοπιές στις απολύτως απαραίτητες.

-Για τα προβλήματα με την παλαιότητα των οχημάτων και την ανανέωση του στόλου κυρίως στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι θα παίρνουμε πιο εύκολα τα κατασχεμένα και πως εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του《leasing》.

-Για τις δαπάνες και το πρόβλημα με την αργοπορία τους, μίλησε ότι σχεδιάζει να  αλλάξει το πλαίσιο.

-Για τους μάρτυρες σε δικαστήρια (πλημμελειοδικείο) ανέφερε ότι εξετάζεται η περίπτωση  να διαβάζεται η κατάθεση του αστυνομικού, ώστε να μην υποχρεώνεται να πηγαίνει ως μάρτυρας, διότι «χάνονται» πολλοί μάχιμοι συνάδελφοι καθημερινά από το πεζοδρόμιο και με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν περαιτέρω δυνάμεις στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

-Για το νέο ΠΚ και ΚΠΔ επισήμανε ότι θα παγώσουν οι νέες διατάξεις έως ότου έρθουν νέες τροποποιήσεις.

-Για τους αλλοδαπούς συλληφθέντες τόνισε ότι θα ανακαλείται το άσυλο ή θα απορρίπτεται το αίτημα ασύλου τους και θα πηγαίνουν σε κλειστά κέντρα κράτησης.

-Για την ΥΑΤ και την επιβάρυνσή της με την αποστολή δυνάμεων της σε νησιά λόγω μεταναστευτικού, είπε οτι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των δυνάμεων σε σχέση πάντοτε με τις αφίξεις, αλλά και τα προβλήματα που υφίστανται στα κατά τόπους νησιά.

-Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη  ενίσχυσης της συμπρωτεύουσας σε έμψυχο δυναμικό μιλώντας για σημαντικό αριθμό συναδέλφων που θα αφιχθούν στην πόλη τον Οκτώβριο με τις έκτακτες μεταθέσεις.

Όλα τα παραπάνω πολύ ενδιαφέροντα, ήταν όσα αναφέρθηκαν στην πλήρη ενημέρωση που έγινε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ στην ανοιχτή συγκέντρωση προσωπικού και που ως συνδικαλιστικός φορέας οφείλουμε να σας ενημερώσουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αναμένουμε την υλοποίηση όλων αυτών που σίγουρα θα αποτελέσουν την αφορμή για την καλύτερη λειτουργία γενικότερα του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα αναβαθμίσουν το αγαθό της ασφάλειας της Ελληνικής Κοινωνίας.

ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ, Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ, Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ… (ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ)

staff - Αυγ 26, 2019

Με λύπη διαπιστώνουμε μέλος συνδικαλιστικής παράταξης της πόλης μας, το όποιο κιόλας πλαισιώνει το προεδρείο της Ένωσής μας, να μας…

θέματα από το forum
0 shares0 views
θέματα από το forum
0 shares0 views

Τραυματισμός αστυνομικού από πεπαλαιωμένο περιπολικό!

staff - Αυγ 22, 2019

Tο Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης εύχεται περαστικά στον συνάδελφο που σήμερα το βράδυ (21/8/2019) εκτελώντας νυχτερινή υπηρεσία και ενώ…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Τα θέματα από το σημερινό ΔΣ της ΕΑΥΘ.

staff - Αυγ 21, 2019

Μόλις 30 λεπτά διήρκεσε η σημερινή τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΑΥΘ (στην πραγματικότητα έκτακτη, αφού μόλις χθες απόγευμα ενημερωθήκαμε),…