Με τη μισή οργανική δύναμη (υπο)λειτουργεί το πολύπαθο ΑΤ Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Καταγγελία ΕΚΑ Θεσσαλονίκης)

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, εκλεγμένα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επίσκεψη στις πολυπαθής Υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, που εδρεύουν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Παρών στην επίσκεψη ήταν και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κος Λάζαρος ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, ο οποίος ταυτόχρονα έχει και την ιδιότητα του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, οπότε έγινε και δια ζώσης ενημέρωσή του για γενικότερα θέματα του συνόλου των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Ο κος Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε πως θα στηρίζει πάντοτε τη σκληρή προσπάθεια όλων των Αστυνομικών και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνολική ενίσχυση των Τμημάτων της περιοχής του.

Οι διαπιστώσεις μας είναι οι ακόλουθες:
– Και από τα δύο (2) Τμήματα εξέρχεται ένα (1) περιπολικό τομέα για αστυνόμευση ανά 8ωρη βάρδια εργασίας, που, δυστυχώς, πολλές φορές και ειδικά αυτό της ασφάλειας απασχολείται με μεταγωγές κρατουμένων, οπότε η περιοχή στην ουσία είναι ακάλυπτη από την περιπολία του οικείου Τμήματος.
– Το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων – Μενεμένης απο σύνολο οργανικής δύναμης 66 Αστυνομικών, στην παρούσα χρονική στιγμή διαθέτει μόνο 33 παρόντες Αστυνομικούς με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτή η τεράστια έλλειψη προσωπικού.
– Το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων – Μενεμένης λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει έχει πολλές οφειλόμενες ημερήσιες αναπαυσεις-ρεπό στο εναπομείναν προσωπικό του, όπου ο μέσος όρος αυτών ανά Αστυνομικό ξεπερνάει τα δώδεκα (12) ρεπό και φτάνει και έως τα είκοσι (20) σε μερικούς συναδέλφους μας. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό η κατάσταση με τα οφειλόμενα ρεπό ήταν πολύ χειρότερη, όμως στην παρούσα χρονική συγκυρία καταβάλλεται προσπάθεια χορήγησης των ρεπό, χωρίς όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
– Η μεγάλη πλέον γεωγραφική περιοχή Αμπελοκήπων – Μενεμένης που αστυνομευουν οι δύο (2) αυτές Υπηρεσίες και η ιδιαιτερότητα που έχουν συγκεκριμένες περιοχές οσον αφορά την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, αλλά και οι αυξημένες ανάγκες, επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και την αποδέσμευση από τα αστυνομικά μέτρα ενίσχυσης σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις και συναθροίσεις εκτός τομέα (γήπεδα, δικαστήρια, κινητοποιήσεις – πορείες κλπ).
– Το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης το οποίο καθημερινά διεκπεραιώνει πολλά αυτόφωρα της περιοχής του, ορισμένες φορές δέχεται και τον συνολικό σχηματισμό της αυτόφωρης διαδικασίας και από άλλες περιοχές, λόγω της μη ορθολογικής λειτουργίας των Τμημάτων Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης. Ενώ εξάλλου στα κρατητήρια της Υπηρεσίας κρατούνται κρατούμενοι χωρίς να διατίθεται ο προβλεπόμενος σκοπός συνεπεία της έλλειψης προσωπικού.

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη :

ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Προσφορἐς
0 shares0 views
Προσφορἐς
0 shares0 views

Προσφορά γυναικολογικός έλεγχος με 30€ για οικογένειες ενστόλων

staff - Νοέ 22, 2020

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει μία εξαιρετική προσφορά για όλες, ανεξαιρέτως, τις…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

staff - Σεπ 06, 2020

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός-συνδυασμός, ενόψει των Έκτακτων Μεταθέσεων του Σεπτεμβρίου, με την έκδοση του αριθμού…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

Η επίσημη απάντηση του Υπουργείου για τη ΔΑΚΑΘ

staff - Αυγ 02, 2020

 Όλη η αλήθεια και το τι ισχύει για τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- Θεσσαλονίκης και εν αναμονή νέου Οργανογράμματος…