Με τη μισή οργανική δύναμη (υπο)λειτουργεί το πολύπαθο ΑΤ Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Καταγγελία ΕΚΑ Θεσσαλονίκης)

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, εκλεγμένα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επίσκεψη στις πολυπαθής Υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, που εδρεύουν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Παρών στην επίσκεψη ήταν και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κος Λάζαρος ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, ο οποίος ταυτόχρονα έχει και την ιδιότητα του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, οπότε έγινε και δια ζώσης ενημέρωσή του για γενικότερα θέματα του συνόλου των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Ο κος Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε πως θα στηρίζει πάντοτε τη σκληρή προσπάθεια όλων των Αστυνομικών και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνολική ενίσχυση των Τμημάτων της περιοχής του.

Οι διαπιστώσεις μας είναι οι ακόλουθες:
– Και από τα δύο (2) Τμήματα εξέρχεται ένα (1) περιπολικό τομέα για αστυνόμευση ανά 8ωρη βάρδια εργασίας, που, δυστυχώς, πολλές φορές και ειδικά αυτό της ασφάλειας απασχολείται με μεταγωγές κρατουμένων, οπότε η περιοχή στην ουσία είναι ακάλυπτη από την περιπολία του οικείου Τμήματος.
– Το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων – Μενεμένης απο σύνολο οργανικής δύναμης 66 Αστυνομικών, στην παρούσα χρονική στιγμή διαθέτει μόνο 33 παρόντες Αστυνομικούς με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτή η τεράστια έλλειψη προσωπικού.
– Το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων – Μενεμένης λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει έχει πολλές οφειλόμενες ημερήσιες αναπαυσεις-ρεπό στο εναπομείναν προσωπικό του, όπου ο μέσος όρος αυτών ανά Αστυνομικό ξεπερνάει τα δώδεκα (12) ρεπό και φτάνει και έως τα είκοσι (20) σε μερικούς συναδέλφους μας. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό η κατάσταση με τα οφειλόμενα ρεπό ήταν πολύ χειρότερη, όμως στην παρούσα χρονική συγκυρία καταβάλλεται προσπάθεια χορήγησης των ρεπό, χωρίς όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
– Η μεγάλη πλέον γεωγραφική περιοχή Αμπελοκήπων – Μενεμένης που αστυνομευουν οι δύο (2) αυτές Υπηρεσίες και η ιδιαιτερότητα που έχουν συγκεκριμένες περιοχές οσον αφορά την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, αλλά και οι αυξημένες ανάγκες, επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και την αποδέσμευση από τα αστυνομικά μέτρα ενίσχυσης σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις και συναθροίσεις εκτός τομέα (γήπεδα, δικαστήρια, κινητοποιήσεις – πορείες κλπ).
– Το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης το οποίο καθημερινά διεκπεραιώνει πολλά αυτόφωρα της περιοχής του, ορισμένες φορές δέχεται και τον συνολικό σχηματισμό της αυτόφωρης διαδικασίας και από άλλες περιοχές, λόγω της μη ορθολογικής λειτουργίας των Τμημάτων Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης. Ενώ εξάλλου στα κρατητήρια της Υπηρεσίας κρατούνται κρατούμενοι χωρίς να διατίθεται ο προβλεπόμενος σκοπός συνεπεία της έλλειψης προσωπικού.

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη :

ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ, Επικαιρότητα
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ, Επικαιρότητα
0 shares0 views

Αστυνομία των πολιτών και όχι των ιδιωτικών εταιρειών!

staff - Φεβ 24, 2020

Παρά τις εξαγγελίες για αποχώρηση της αστυνομίας από τα γήπεδα, για ακόμη μια φορά βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές. Χιλιάδες…

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Επισκέψεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Επισκέψεις
0 shares0 views

Επίσκεψη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης στα Α.Τ. & Τ.Α. Χαρίλαου-Ανάληψης.

staff - Φεβ 19, 2020

Ομάδα εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επίσκεψη στα Α.Τ. & Τ.Α. Χαρίλαου-Ανάληψης. Κατά τη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία για ευρείας…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Ενίσχυση με αποσπάσεις ή ορθολογική κατανομή του προσωπικού;

staff - Φεβ 14, 2020

Ως πάγια τακτική έχει καθιερωθεί τελευταία η περιοδική ενίσχυση υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης, μέσω αποσπάσεων - προσωρινών μετακινήσεων. Την…