«Δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα» του Κοκονά Αριστείδη

Απρ 15, 2018
30 Shares

Στις 18,19 και 20 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες της Ε.Α.Υ.Θ. Παροτρύνω όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε αυτές γιατί μόνο με την συμμετοχή όλων μπορεί να αλλάξει κάτι πραγματικά.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μόλις ενάμιση χρόνο μετά την δημιουργία του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης 203 συνάδελφοι συστρατευτηκαν μαζί μας και μοιράζονται το ίδιο όραμα. Συνάδελφοι, πολλοί από αυτούς νέοι στον συνδικαλισμός όπως και εγώ με όρεξη και νέες ιδέες ώστε επιτέλους να δώσουμε νέα μορφή στο συνδικάτο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκα εξαρχής με τον συνδικαλισμό, όταν όχι πολλά χρόνια πριν είχα ανάγκη το τοπικό συνδικάτο αλλά αυτό ήταν ανύπαρκτο. Ευτυχώς βρέθηκαν άτομα να με στηρίξουν και χαίρομαι που ακόμα έχω αυτά τα άτομα δίπλα μου. Τότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα αφήσω άλλον συνάδελφο να περάσει τα ίδια. Σήμερα, τρία χρόνια μετά την πρώτη μου εκλογή πιστεύω ότι έμεινα πιστός στις δεσμεύσεις μου, αυτό άλλωστε θα το κρίνουν οι συνάδελφοι.

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες ανακοινώσεις για άτομα που πήγαν σε παράταξη άσχετα αν ανήκαν σε αντίθετο κομματικό χώρο, εμένα ποτέ κανένας μέχρι και σήμερα δεν με ρώτησε καν τι ψηφίζω. Άλλοι οικειοποιούνται έργα της Ένωσης, που έγιναν με τις εισφορές των συναδέλφων, ως «συνδικαλιστικές επιτυχίες», ταμειακή διαχείριση λέγεται κύριοι. Κάποιοι φωνάζουν ότι είναι καθαροί και ηθικοί και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους, ξεχνούν όμως ότι όταν επέλεξαν να αλλάξουν στρατόπεδο μόνο αυτά τους ακολούθησαν, κανένας άλλος. Τόσο σπουδαίοι είναι. Άλλοι δηλώνουν συνδικαλισταράδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά όχι πολύ καιρό πριν έπαιρναν τηλέφωνα και παρακαλούσαν να μην βγουν στην δημοσιότητα οι αποσπάσεις τους.

Είδα τα στραβά του συνδικαλισμού και αυτά έχω βάλει σκοπό να αλλάξω. Όταν υπέστη συνδικαλιστική δίωξη κάποιοι που δηλώνουν σήμερα υπερασπιστές των συναδέλφων έβαλαν πάνω απ’ όλα τις σχέσεις και τα τραπέζια τους με τους ανωτέρους τους. Άλλοι που δηλώνουν ηθικοί άφησαν ένα εξάμηνο τα οικονομικά της Ένωσης χωρίς πραγματικό έλεγχο από την ελεγκτική, τα έλεγξαν αυτοί που τα ξόδεψαν.. Ηθικό πλεονέκτημα και εδώ.

Είμαι περήφανος που είμαι μέλος του ΕΚΑ και ακόμα πιο περήφανος που το στήριξα από την πρώτη στιγμή. Όλοι μαζί στηρίξαμε συναδέλφους όταν κάποιοι άλλοι στήριζαν διοικήσεις. Προχωρήσαμε μόνοι μας και υποβάλλαμε με τις προσωπικές μας υπογραφές Μηνυτήρια Αναφορά για την φύλαξη των στόχων της πόλης μας, δεν αναλωθήκαμε απλά σε επιτροπές, και λίγους μήνες μετά αρκετοί καταργήθηκαν. Δεκάδες καταγγελίες μας έγιναν Ερωτήσεις στην Βουλή από πολιτευτές διαφόρων κομμάτων και αρκετές Διαταγές ανατράπηκαν. Κάναμε προτάσεις που πήραν σάρκα και οστά με ΠΔ, το αμετάθετο των νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων ήταν μόνο μία από αυτές. Με δωρεές στηρίξαμε Υπηρεσίες με μηδενικό κόστος για την Ένωση. Δεν κάναμε τα στραβά μάτια στα εθνικά θέματα, δεν είναι στην ιδεολογία μας να κάνουμε τα στραβά μάτια πουθενά.

Σε αυτές τις εκλογές ζητάω από τους συναδέλφους να στηρίξουν άτομα που θεωρούν πραγματικά άξια ώστε να «Γυρίσουμε όλοι μαζί σελίδα»

Κοκονάς Αριστείδης

Μέλος ΕΚΑ,

υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΕΑΥΘ

και για αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

 

 

Διαβάστε ακόμα

Συνδικαλιστικά
18 shares0 views
Συνδικαλιστικά
18 shares0 views

Χάνει ο Αστυνομικός τα μόρια όταν ακυρώνει τη μετάθεσή του ακόμα και στη δεύτερη επιλογή;

Aris - Αυγ 04, 2018

Eνημέρωση απο την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Συνάδελφοι, Κατόπιν πολλών ερωτημάτων σας, για το τι ισχύει σε περίπτωση που σε κάποιον…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕΣ (ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ) ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ!

Aris - Αυγ 02, 2018

Θα ήθελα να "ευχαριστήσουμε" και δημόσια τη διοίκηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διότι αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της υπηρεσίας…

Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views

Τι επιπτώσεις έχει στην καρδιά μας το εργασιακό στρες;

Aris - Ιούλ 06, 2018

Μπορεί να αγαπάς τη δουλειά που κάνεις -ή και όχι, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η κάθε δουλειά έχει τις…