Θεσσαλονίκη: Ομηρία 8 μηνών στο Ωραιόκαστρο, συνελήφθη ο δράστης

Μία απίστευτη ιστορία ομηρίας διαδραματίστηκε στο Ωραιόκαστρο. Οι συνάδελφοι του Τ.Α. Ωραιοκάστρου με τα πενιχρά μέσα αλλά περίσσιο ζήλο κατάφεραν μετά από έρευνες, με την συνδρομή και των συναδέλφων των κεντρικών Ασφαλείας να αρχίσουν να ξετυλίγουν την υπόθεση, πράγμα που οδήγησε στην σύλληψη του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης κρατούσε τα άτομα με χειροπέδες στα χέρια και tire ups στα πόδια, ώστε να μην μπορέσουν να ξεφύγουν.

Ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης συγχαίρουμε όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στην υπόθεση αυτή, του Τ.Α. Ωραιοκάστρου και τους συναδέλφους των κεντρικών Ασφαλείας που ανέλαβαν τελικώς την υπόθεση.


Απίστευτη ιστορια ομηρίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης διαδραματίζεται τους τελευταίους 8 μήνες.

58 χρονος δημοτικός υπάλληλος φέρετε να είχε κρατήσει ομήρους 2 ξαδέρφια του,τους οδήγησε απο τις Σέρρες οπου εμεναν στο σπίτι στο Ωραιόκαστρο, το οποίο εγινε η φυλακή τους,με το πρόσχημα οτι θα πάνε ολοι μαζι βόλτα.
Τους ειχε δεμένους με πανιά και καλώδια. Σημειώνουμε οτι οι συγγενής του ηταν ΑΜΕΑ.
Με την απειλή της ομηρίας πήγαινε στη τράπεζα με τον εναν όμηρο και αποσπούσε χρήματα,γνώριζε ο δράστης ότι οι συγγενής του είχαν μεγάλο ποσό στην τράπεζα. 63.000 € κατάφερε να πάρει.
Ο δράστης συνελήφθη απο άντρες του τμήματος ασφαλείας Ωραιοκάστρου εχθες το βράδυ και οδηγήθηκε στην γενική αστυνομική διεύθυνση.
Αυτή την στιγμή κλιμάκιο της ασφάλεια με παρουσία εισαγγελέα μαζι με τον δράση βρίσκονται για αναπαράσταση.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου από την ομηρία

Έπειτα από την αποκάλυψη ότι 58χρονος κρατούσε ομήρους δύο συγγενικά του πρόσωπα με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα δειτε σχετικά εδω και εδω), όπως και τα κατάφερε μέχρι στιγμής να τους αποσπάσει 63.000 €,η τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου δηλώνει συγκλονισμένη.
Κάποιοι μιλούν για έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας ήσυχο,ήρεμο,χαμηλών τόνων.
Ζούσε μόνος του τα τελευταία χρόνια και ασχολιόταν μόνο με τη δουλειά του,υπάλληλος στον δήμο Ωραιοκάστρου.
Κάποιοι άλλοι μίλησα για έναν άνθρωπο περίεργο, με μια ιδιαίτερη αδυναμία σε τυχερά παιχνίδια,έναν άνθρωπο εσωστρεφή.
Γείτονες μας κατάθεσαν ως πρόβλημα οτι μάζευε πολλά αδέσποτα της περιοχής σε εκείνο το σπίτι με αποτέλεσμα να εχουν σοβαρό πρόβλημα μαζι του μονο για αυτό.

Διχασμένη  η κοινή γνώμη παρόλαυτα με εναν κοινό παρονομαστή, όλοι συγκλονισμένοι από την δράση του,να κρατήσει ομήρους δύο ξαδέρφια του τα οποία είναι ΑμεΑ με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα.

Το χρονικό της εξέλιξης του έχει ως εξής ο δράστης προσκάλεσε τα δύο του ξαδέρφια στο σπίτι το οποίο νοικιάζεται στο Ωραιόκαστρο για βόλτα. Τους κρατούσε ομήρους δεμένους με πανιά και καλώδια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας οσο αυτός έλειπε από το σπίτι.
Τα πανιά τα χρησιμοποιούσε κάτω από τα καλώδια για να μην αφήνουν σημάδια στα χέρια και αυτό γιατί τον έναν όμηρο τον έβγαζε και πηγαίνανε μαζί στην τράπεζα για να βγάλει χρήματα απο τον λογαριασμό του και να του τα δώσει και δεν ήθελε να φανεί κάτι περίεργο που θα κινούσε υποψίες στον κοσμο.
Εχθές ο ένας όμηρος κατάφερε να ελευθερωθεί και κάλεσε το 100,άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άντρες απο το Α.Τ. Ωραιοκάστρου και έγινε η σύλληψη του δράστη.
Αυτή τη στιγμή οι όμηροι δίνουν κατάθεση και δράστης βρίσκεται στον εισαγγελέα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν…Η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος…. Πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν εχουν δει ολα τα στοιχεία το φως….

Πηγή: www.oraiokastro24.gr


Μία απίστευτη υπόθεση ομηρίας που φαίνεται να αφορά υπάλληλο του δήμου αποκαλύφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ο δημοτικός υπάλληλος Γ.Κ φέρεται πως κρατούσε τα ξαδέρφια του, έναν άντρα και μία γυναίκα, ομήρους για αρκετούς μήνες μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο του Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 58χρονος, ο οποίος ήταν και πρώην πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον δήμο, είχε καταφέρει να οδηγήσει τους συγγενείς του -πληροφορίες κανουν λόγο για ΑμεΑ- από τις Σέρρες που έμεναν, στο διαμέρισμά του στο κέντρο της πόλης, όπου τα πρωινά τους κρατούσε δεμένους με χειροπέδες στα χέρια και τάιραπ καλωδίων στα πόδια, και τους έλυνε το βράδυ όταν γυρνούσε σπίτι. Πληροφορίες μάλιστα λένε, πως ο φερόμενος ως δράστης συχνά τραβούσε χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του ξαδέρφου του, προκειμένου να αποσπάσει 63.000 ευρώ.

Ο δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη από τους άνδρες του τμήματος ασφαλείας του δήμου Ωραιοκάστρου και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Σίγουρα είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση που αναμένεται να απασχολήσει αρκετά τις αστυνομικές αρχές τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθούν αποκλειστικά βίντεο με τον φερόμενο ως δράστη να οδηγείται στο τμήμα Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια μαζί με τους συγγενείς του στα κεντρικά της Γ.Α.Δ Θεσσαλονίκης

 

 

Πηγή: www.politesoraiokastrou.gr

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Αξιοκρατία & δικαιοσύνη! Πρόταση για τη νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία δίκυκλης ΟΠΚΕ/Θεσσαλονίκης.

staff - Ιούν 25, 2020

Με αφορμή την νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία δίκυκλης ΟΠΚΕ/Θεσσαλονίκης και την επικείμενη αύξηση των οργανικών θέσεων στο νέο Αεροδρόμιο Μακεδονίας με την…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Μην εκπροσωπείτε επιλεκτικά τους συναδέλφους και μην τους διαχωρίζετε!

staff - Ιούν 23, 2020

Τις τελευταίες 2 με 3 ημέρες υπάρχει μια αναταραχή στο Αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας κάποιον μετακινήσεων συναδέλφων από…

Άρθρα -Απόψεις
0 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
0 shares0 views

Κρυφή βιντεοσκόπηση Αστυνομικών από πολίτη και ανάρτηση του βίντεο στο Youtube – Απόφαση Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

staff - Μαΐ 29, 2020

Μία ενδιαφέρουσα απόφαση σχετικά με την καταγραφή βίντεο με κρυφή κάμερα και την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, και την προστασία δεδομένων…