Η εξαιρετική τοποθέτηση της δυναμικής συναδέλφισσας Θεοφανείας (Φανής) ΚΑΡΑΤΖΑ υποψήφιας με το ΕΚΑ Σερρών στη Γενική Συνέλευση της ΕΑΥΝ Σερρών.

Καποιες θέσεις που θα πρέπει να μας απασχολησουν ολους με το πέρας της Γενικής μας Συνελεύσεως.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις είναι οργανώσεις εργαζομένων με αντικειμενικό σκοπό την προώθηση των κοινών συμφερόντων των μελών τους .

Η κυβέρνηση με την απαξίωση και την πίεση από τα αδιέξοδα της πολιτικής της προσπαθεί να μας επιβάλλει τους δικούς της όρους .
Το αίσθημα της ανασφάλειας το οποιο βιώνουμε είναι ενας κυριος παράγοντας που μας οδηγεί ως εργαζόμενους στη δημιουργία συνδικαλιστικών ενωσεων,κινηματων, ομοσπονδίας. Η οργάνωση αυτη μας επιτρέπει τη διαπραγμάτευση μας με το Κράτος για την εξασφάλιση καλύτερων όρων απασχόλησης καθως και τη βελτιωση της οικονομικής μας κατάστασης, αφου γνωρίζουμε όλοι των πλεονεκτημάτων που μπορούμε να αποκομίσουμε αν ενεργούμε ως σύνολο, παρά ως μεμονωμένα άτομα. Κάθε ενας μας χωριστά δεν έχει καμία δύναμη .
Ας αναλογιστούμε ομως ποιες πρεπει να ειναι οι αρετες του συνδικαλισμού ,των αιρετών και των μελών που ειμαστε ολοι μας?

Η Αξιοπρέπεια:
Η υπερηφάνεια με ευγένεια << ήθους». Μια έννοια με ουσιώδη γνωρίσματα την ευγένεια, το δημόσιο λειτούργημα και την κοινωνική προσφορά. Ένας βαθμός ιερότητας την συγκαθόριζει την αξιοπρέπεια και το κύρος του αιρετού, ως πρόσωπο. Όχι μόνον προνόμιο, αλλά δεσμευτική επιταγή για αυτοπειθαρχία και γενναιοδωρία. Μια αίσθηση ανωτερότητας, ενα «υψηλό φρόνημα».

Η Αυτοεκτίμηση :
«Η προσωπική κρίση της αξίας του ατόμου >>. Είναι η αρετή να δίνει κάποιος αξία στον εαυτό του και να τον μεταχειρίζεται με αξιοπρέπεια, αλήθεια και αγάπη.
Η αυτοεκτίμηση είναι πηγή ενέργειας. Όταν εκτιμώ το εαυτό μου έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσω τα πάντα με ειλικρίνεια και δύναμη. Όταν θεωρώ τον εαυτό μου υποτιμητικά νιώθω ως θύμα. Θεωρώ τους άλλους υπεύθυνους για τις πράξεις μου. Αισθάνομαι δυσπιστία και απομόνωση.
Η υψηλή αυτοεκτίμηση ομως δεν πρέπει να συγχέεται με τον εγωισμό. Η αυτοεκτίμηση είναι η αναγνώριση της αξίας του εαυτού μας. Το μόνο αντίδοτο στο φόβο που θελουν να μας επιβάλλουν.

Το Φιλότιμο :
Η έντονη συναίσθηση της τιμής. Η ενσυνείδητη προσπάθεια για ανταπόκριση στο καθήκον. Συσχετίζεται με την γενναιότητα, τη τιμιότητα, την ευθύτητα, την ευθιξία, την άμιλλα και την ελληνική λεβεντιά.
Είναι αρετή και συνιστά την κινητήρια δύναμη για επιτεύγματα που εγγίζουν την έννοια του θαύματος. Στο φιλότιμο αποδίδονται όλα τα κατορθώματα των συνδικαλιστικών αγώνων μας
Την τελευταία 20ετία πλημμυρίσαμε από την ατομική «ευδαιμονία», φαίνεται ότι αμβλύνθηκε η έννοια Φιλότιμο, γιατί ο εξωτερικός κίνδυνος που μας ένωνε, ενω είναι σε όλους μας ορατός , δυστυχώς έχει καταφέρει να εισχωρήσει στο Σωμα μας με τις υποχωρήσεις κάποιων συνδικαλιστικών μας αντιπροσώπων στα θέλω της πολιτικής ηγεσίας οι οποίοι απο αστυνομικοί πλέον είδαμε να καταλαμβάνουν πολιτικές θέσεις.
Η καθεμιά απο τις αρετες αυτες ξεχωριστά προσφέρει αξιόλογη δύναμη σε ένα ορίζοντα εφαρμογής. Από την ταυτόχρονη, όμως, και αρμονική τους σύνθεση αναδύεται το ευγενές πείσμα. Μια δυναμική αρετή που ανήκει αυθεντικά στην ιερότητα του συνδικαλισμού .
Όταν συνδυασθούν αρμονικά οι αρετές αυτες συγχωνεύονται οι ορίζοντες εφαρμογής τους, οπότε αναδύεται καινούργια δύναμη δράσεως το πανίσχυρο θετικό πείσμα.
Με αυτό το πείσμα, ο Έλληνας αστυνομικός παλεύει σε όλους τους αγώνες του. Με το ευγενές πείσμα γίνεται άλλος άνθρωπος. Το μυαλό του ελευθερώνεται και βλέπει την πραγματικότητα, όπως είναι και όχι όπως θα ήθελε να είναι.
Αναγνωρίζει τα λάθη του και διδάσκεται από αυτά. Αποδέχεται τις ενοχές του και τις συνέπειες τους και δεν τις αποδίδει στους άλλους.
Πνίγει τη μουρμούρα και Τότε θεωρεί τον εαυτό του άξιο να αναλάβει τις ευθύνες του. Αξιοποιεί τις δυνάμεις του…Συγχωνεύει τις αντιδικίες και στραγγαλίζει τη διχοστασία .
Συνειδητοποιεί, ότι το ατομικό όφελος είναι συνάρτηση εκείνου του διπλανού του, γι΄αυτό τοποθετεί το δικό του συμφέρον κάτω από το συνολικό.
Εγκαταλείπει τον καναπέ και αρπάζει με θάρρος και αυτοπεποίθηση τα «όπλα» του αγώνα προόδου. Με τα δικά του χέρια οργώνει και παράγει ασύγκριτα προϊόντα. Η οξύνοιά του κατεβάζει νέες ιδέες προόδου και ανάπτυξης. Σχεδιάζει και χτίζει μια νέα Αστυνομία.
Εφαρμόζει τη νομιμότητα. Ρυθμίζει, χωρίς υποδείξεις και παρεμβάσεις ξένων {σε εισαγωγικά}, όσα απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία της .Δημιουργεί μια Αστυνομία σύγχρονη.
Συνεργάζεται με τον συνάδελφο του και δεν τον πολεμάει. Τον αμιλλάται.
Με αυτό τον ψυχικό παλμό θα κατορθώσει ο συνδικαλισμός μας, μοναδικά επιτεύγματα.
Και είναι τότε, που οι πολέμιοι μας θα νιώθουν θαυμασμό για το εργο μας και όχι οικτιρμό. Τότε θα υμνούν τα επιτεύγματα μας και θα προστρέχουν ως φιλοι.

Έτσι ακριβώς γίνεται σε κάθε υπηρεσιακή επιτυχία μας.

Ενωμένοι οι συνάδελφοι πετυχαίνουμε θαύματα. Ένα μίγμα άκρατου ατομικισμού και προσωπικής ευδαιμονίας μας αποδυναμώνει, και συνιστά ουσιαστικά ένα είδος μηδενισμού τον συνδικαλισμό.
Με την απαξιωση του συνδικαλισμού και τη μη συμμετοχή σας κ συνάδελφοι στους αγώνες , Δεν νιώθετε, πια, ότι ανηκετε σε ένα σύνολο, στο οποίο θα θέλατε να ζήσετε και εκείνο να σας φροντίζει. Ζητάμε ολοι από τους άλλους να μας δώσουν ό,τι και εμείς ακόμη δεν είμαστε σίγουροι ότι το αξίζουμε. Την αξιοπρέπεια εμείς τη διασφαλίζουμε με τη στάση μας και δεν μας τη χαρίζει κανένας, ενω αντιθετα με την αποχή μας απο τους αγωνες, γινομαστε έρμαιο όταν δεν πείθουμε ότι την αξίζουμε.
Δεν απομένει παρά να αναπτύξουμε την προσωπική μας, αλλά και την υπηρεσιακή μας αυθεντική υψηλή αυτοεκτίμηση. Να πιστέψουμε στον εαυτό μας με ειλικρίνεια . Να αγαπήσουμε , να συμμετέχουμε και να φροντίσουμε τον υγιή συνδικαλισμό όπως του αξίζει. Να αναπτύξουμε αγωνιστικό Φιλότιμο και Τότε θα αναδυθεί σίγουρα το ευγενές πείσμα δράσεως. Με αυτά τα νάματα θα εμπνεύσουμε τους συναδέλφους μας.
Όλα τούτα όμως είναι εύγευστοι καρποί της δημοκρατικής καλλιέργειας και ανάπτυξης της προσωπικότητας ολων . Είναι έργο, σκοπός και επίτευγμα Παιδείας
Το οφείλουμε, στον εαυτο μας κ στην Αστυνομία που αγαπαμε, να ασχοληθούμε όλοι μας μεθοδευμένα με επιμέλεια και φιλότιμο με αυτού του είδους την ευρύτατη Παιδεία.
Πρέπει κ. συνάδελφοι και μπορούμε να αρχίσουμε και να συνεχίσουμε με πείσμα. Ποτέ δεν είναι αργά……. Ένα παιχνίδι δεν χάνεται ποτέ, μέχρι να το κερδίσουμε και αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται μόνο στα χαρτιά.

Καρατζα Θεοφανεια
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Μέλος του ΕΚΑ Σερρών.

Διαβάστε ακόμα

Άρθρα -Απόψεις, Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις, Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Θεσμοθέτηση αδείας χρήσης Η/Υ στην ΕΛ.ΑΣ.. Του Λαζάρου Μαχαιρίδη.

staff - Απρ 09, 2019

Μέσα στον ορυμαγδό των καταιγιστικών αλλαγών που συντελέστηκαν τα τελευταία εννιά μνημονιακά χρόνια στη χώρα μας, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο,…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

Επίσκεψη στον έλεγχο Διαβατηρίων της ΔΑΚΑΘ στον Κρατικό αερολιμένα Θεσσαλονικης «Μακεδονία»

staff - Απρ 08, 2019

Σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, που ξεκίνησε η εφαρμογή της τροποποίησης με αριθνό 458/2017 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 399/2016, που αφορά…

Άρθρα -Απόψεις, Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις, Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

staff - Απρ 07, 2019

Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που έλαβαν μέτρα τάξης στη δομή φιλοξενίας Θεσσαλονίκης (πρώην στρατόπεδο αναγνωστοπούλου, Διαβατά Θεσσαλονίκης…