Νυχτερινή επίσκεψη ΕΚΑ Θεσσαλονίκης σε στόχους της πόλης

Ομάδα εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκη,αποτελούμενη από τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων &
Γραμματέα Διεθνών Σχέσεω ΦΕΤΚΟ   Σταύρο ,από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.  ΒΑΡΑΓΚΟΥΛΗ Αντώνιο ,ΝΙΚΟΛΑΚΟΥΔΗ Νικόλαο,ΧΑΤΖΙΚΟ Γεώργιο και από τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ Λεωνίδα ,ΜΠΕΛΕΛΗ Κώστα ,ΧΑΝΤΖΗ Θεόδωρο και ΜΑΥΡΙΔΗ Παύλο,
το απόγευμα του Σαββάτου της 11-03-2018 ενόψει εντατικών μέτρων για την πορεία των αναρχικών και του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, πραγματοποίησε επίσκεψη σε φυλασσόμενους στόχους που προέκυψαν έκτακτα, για συμπαράσταση στους συναδέλφους και ενίσχυση του ηθικού τους.

Παράλληλα πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελείται Υπηρεσία σε αυτούς τους  στόχους και τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά λόγω των αθλίων συνθηκών. Ακατάλληλοι χώροι παραμονής,είσοδοι πολυκατοικιών,έλλειψη θωρακισμένης σκοπιάς σε όλες τις περιπτώσεις, αδυναμία ελέγχου του εξωτερικού χώρου λόγω έλλειψης ορατότητας για αποτροπή πιθανής επίθεσης,έλλειψη βασικών συνθηκών υγιεινής,χώροι ακατάλληλοι λόγω σκόνης που πιθανόν στο παρελθόν αποτελούσαν αποθήκες λόγω παλαιών αντικειμένων,έλλειψη εξαερισμού,έλλειψη τουαλέτας, έλλειψη μονάδων κλιματισμού. Ενδεικτικά στη φύλαξη στόχου κομματικών γραφείων οι συνάδελφοι βρίσκονται στο πλατύσκαλο έξω από την πόρτα των γραφείων σε χώρο χωρίς φωτισμό αναγκασμένοι εκτός των λοιπών απαράδεκτων και αθλίων συνθηκών να αναβοσβήνουν το φως της οικοδομής.

Επισκεφθήκαμε τις ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) που ενίσχυσαν τη Θεσσαλονίκη από όμορους νόμους και διαπιστώσαμε οτι οι συνάδελφοι της Κοζάνης συγκεκριμένα εργάστηκαν 12 ώρες, λόγω των τεσσάρων ωρών που απαιτούνται για να μεταβούν στην πόλη μας και να επιστρέψουν στη διεύθυνση τους.Το ίδιο συνέβη και στις άλλες ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. οι οποίες επίσης χρειάστηκαν από δύο έως τέσσερις ώρες για μετάβαση-επιστροφή πέραν του οκταώρου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι διαπιστώσαμε έλλειψη διοικητικής μέριμνας για όλους αυτούς τους συναδέλφους.

Επισκεφθήκαμε και την  διμοιρία της Υ.Μ.Ε.Τ.  η οποία εκτελούσε υπηρεσία στο κέντρο της πόλης για την ασφάλεια των πολιτών από τα αναρχικά στοιχεία . Οι συνάδελφοι μας διατύπωσαν τους ισχυρούς προβληματισμούς τους για τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στην υπηρεσία τους καθώς και την οργή τους για τα τελευταία συμβάντα με αποκορύφωμα τον τραυματισμό των συναδέλφων μας. Εμείς τους ενημερώσαμε  για το αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας μας στην Δ.Α.Ε.Θ. και για την ανάγκη σαφών εντολών απο τους ανωτέρους τους για να μην εμφανιστούν ξανά τα ίδια φαινόμενα.

Επίσης οφείλουμε να τονίσουμε οτι το  ΕΚΑ Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ως το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο μας,είναι και θα είναι δίπλα στον κάθε συνάδελφο για την πλήρη νομική και υλική στήριξη εφόσον και αν χρειαστει.

Απαράδεκτες  συνθήκες για μια επαγγελματική Αστυνομία του 2018. Μια Αστυνομία που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο των συναδέλφων.Κρινόμαστε σαν επαγγελματίες σε περίπτωση λάθους και οι συνθήκες,τα εφόδια και οι απλήρωτες ώρες εργασίας ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με τη λέξη επαγγελματισμός.Το βράδυ της ίδιας ημέρας γίναμε μάρτυρες ολοκαυτώματος απο μολότοφ στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα συναδέλφους ή πολίτες.

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Τελικά τι «πετύχαμε» ως Αστυνομία την περίοδο της πανδημίας;

staff - Απρ 20, 2021

Όπως βλέπουμε από πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας είναι δυσαρεστημένοι, σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

Πότε θα ενισχυθεί η ΔΑΚΑΘ; Ευτυχώς η ηγεσία διέκοψε την ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών από τη ΔΑΚΑΘ!

staff - Απρ 19, 2021

Μετά από την εξαίρεση της ενίσχυσης του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονικης «Μακεδονία» με τη σχετική διαταγή του Αρχηγείου στις 27/03/2021 και…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Παράτυπη άρνηση χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε Αστυνομικούς γονείς ανήλικων τέκνων σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης

staff - Μαρ 05, 2021

Στα πλαίσια της καθημερινής συνδικαλιστικής μας δράσης, το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης ως συνδικαλιστικός οργανισμός - συνδυασμός, δέχθηκε, σήμερα…