Θ. Παπαδάκης (Αντιπρ. ΠΟΑΣΥ): “Θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν πιο αυστηρά μέτρα στους διαδηλωτές”

Μαρ 08, 2018
83 Shares

Σκληρότερα μέτρα “είτε με τη χρήση αστυνομικής ράβδου, είτε με χημικά, είτε να έρθει η διμοιρία των ΜΑΤ με τα πράσινα που είναι πιο εκπαιδευμένη και όχι να ‘χουμε μια διμοιρία ΥΜΕΤ, 10 αστυνομικών, οι οποίοι στο τέλος φάγαν ξύλο”, έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί χθες τονίζει ο Θεόφιλος Παπαδάκης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, μιλώντας στον Alpha 96,5 μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη εν μέσω της διαδήλωσης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επί της Ι. Δραγούμη.

“Δεν μας προστατεύει το επίσημο κράτος” λέει διαμαρτυρόμενος ο κ. Παπαδάκης καταγγέλλοντας ακολούθως πως “έχουμε έξι άτομα στο νοσοκομείο. Οι τρεις είναι πιο σοβαρά. Ο ένας έχει κάταγμα. Δύο άτομα πέσαν κάτω και τους χτυπούσαν ανελέητα οι διαδηλωτές” και διερωτάται “σε ποιον ξεσπούσαν; στον αστυνομικό των 800 ευρώ; στον αστυνομικό που κι αυτός έχει πάει στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; στον αστυνομικό που προστατεύει κάθε μέρα τον πολίτη βάζοντας και χρήματα από την τσέπη του;”

Ερωτηθείς γιατί οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν στους διαδηλωτές να περάσουν στους συμβολαιογράφους προκειμένου να ζητήσουν από τους τελευταίους την ακύρωση των πλειστηριασμών, ο κ. Παπαδάκης απαντά “δεχόμαστε εντολές δυστυχώς. Ειδικά οι εντολές που δεχθήκαμε χθες είναι λανθασμένες. Υπάρχει μια κλιμάκωση της βίας. Δεν ξέρω τι εντολές είχαν για ανοχή οι συνάδελφοί μου” και προαναγγέλλει πως “είπαμε να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου ακόμη και αγωγές κατά αξιωματικών.”

Σχολιάζοντας τον τραυματισμό του Θανάση Αγαπητού, διαδηλωτή στη χθεσινή κινητοποίηση, ο κ. Παπαδάκης αναφέρει πως χτυπήθηκε “μόνο απ’ την ασπίδα, όχι από κάτι άλλο”.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ σημειώνει ότι “αυτοί οι διαδηλωτές, οι 10-15, θα πρέπει να απομονωθούνε από την ελληνική κοινωνία” υπογραμμίζοντας πως χθες οι παρακείμενες διμοιρίες των ΜΑΤ έπρεπε να παρέμβουν στη διάρκεια των επεισοδίων προς υπεράσπιση των συναδέλφων τους οι οποίοι συγκρούονταν με τους διαδηλωτές και προειδοποιεί πως “κάποια στιγμή θα ξεπεράσουμε και τη δική μας κόκκινη γραμμή και δεν ξέρω τι θα γίνει”.

Βέβαια, ο κ. Παπαδάκης αναγνωρίζει πως στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων “πήγαν οι πιο ειρηνικοί και λογικοί άνθρωποι και σταμάτησαν αυτή την άσχημη εικόνα” τείνοντας χείρα βοηθείας προς πεσμένους αστυνομικούς.

Συν τοις άλλοις, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί ως κίνημα “δεν θα πάμε να κάνουμε κατάσχεση σπιτιού” ενώ στην ερώτηση αν είναι σίγουρος απαντά “το λέμε. Θα κάνουμε κάποιες ακτιβιστικές ενέργειες ως ομοσπονδία. Τι να σας πω; Να αλλάξει το Σύνταγμα να μπορούμε να απεργήσουμε. Αλλά παρόλα αυτά, τα μνημόνια εμείς τα ρίξαμε και πήραμε αποφάσεις από το ΣτΕ, εναντίον των μισθολογικών.”

“Η βία κατά των αστυνομικών γυρνάει σε βία κατά της κοινωνίας” σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και ζητεί από την κυβέρνηση να αλλάξει τις απαραίτητες διατάξεις των νόμων, ώστε να μην υποχρεώνονται στη φύλαξη των συμβολαιογράφων ενώ πρέπει “να τιμωρηθούν αυστηρά οι αξιωματικοί που δεν κάναν τα αυτονόητα χθες στη Θεσσαλονίκη”. Η ΠΟΑΣΥ, όπως λέει ο κ. Παπαδάκης, προτείνει στα μέλη της να καταθέσουν αγωγές για αποζημίωση σε βάρος  του ελληνικού κράτους και σε αξιωματικούς.

Σε σχέση με τη ρίψη των χημικών, με βάση τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, “σε κατάσταση άμυνας όταν είσαι, μπορείς να το κάνεις” χωρίς εντολή εξηγεί ο κ. Παπαδάκης, αν και κανονικά “δίνεται εντολή απ’ τον παρόντα αξιωματικό”.

Σε κάθε περίπτωση, “η ανοχή έχει και όρια. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Πολιτεία τον αστυνομικό με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Δεν θέλουμε να μας χρησιμοποιούν ως ασπίδες για να ξεσπάει ο οποιοσδήποτε διαδηλωτής που νόμιμα και δίκαια ή άδικα διαμαρτύρεται” διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Πηγή : www.alpha965.gr

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
109 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
109 shares0 views

ΟΛΗ Η (ΑΣΧΗΜΗ) ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΑΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

staff - Φεβ 03, 2019

Μετά την ανακοίνωση των θέσεων τακτικών μεταθέσεων έτους 2019 παρατηρήθηκε ότι κάποιοι βρήκανε χρυσή ευκαιρία και άρχισαν να ευχαριστούν πάλι…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Panagiotis - Ιαν 22, 2019

Αθήνα, 07 Ιανουαρίου 2019 Αρ. Πρωτ.: 301/5/93 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Η Πανελλήνια Ομοσπονδία…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
41 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
41 shares0 views

Ασφυκτικά γεμάτα και με προβλήματα υγιεινής τα Αστυνομικά κρατητήρια της Θεσσαλονίκης!!

Panagiotis - Οκτ 24, 2018

Η ασφάλεια και υγιεινή στα Αστυνομικά κρατητήρια είναι ένα φλέγον ζήτημα που έχει επισημανθεί πολλάκις. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και ο…