«Ναι στην ενότητα, ναι στην ενημερωση!» της Αναστασίας Νέστορος Ντέρου

Μαρ 01, 2018
97 Shares

Σκεπτόμαστε εν τέλει μήπως ο ορυμαγδός και η έκταση που δόθηκε περί της κατάργησης της επίσημης ενημερωτικής ιστοσελίδας του Ε.Κ.Α. και γενικά των ενημερωτικών ιστοσελίδων στοχεύει τεχνηέντως σε παραταξιακές παρεκκλίσεις και στον αποπροσανατολισμό ή στην υπερβολή για τον τρόπο που προβάλλονται και ερμηνεύονται τα θέματα, μέσα από πιασιάρικα θέματα μείζονος σημασίας.

Κάποιοι συνάδελφοι ως όρο (ας το βαφτίσουμε διαπραγμάτευσης) για την ενοποίηση των συνδικαλισμών της Θεσσαλονίκης , θέτουν την κατάργηση της επισήμων ιστοσελίδων ενημέρωσης των συναδέλφων, όταν αυτές αποτελούν καταγγελτικό εργαλείο για τυχόν παρατυπίες που διαπράττουν οι διοικήσεις στον εργαζόμενο Αστυνομικό και ειδικότερα εργαλείο προστασίας και ασπίδα των δικαιωμάτων του χαμηλόβαθμου συναδέλφου. Και αναρωτιόμαστε μήπως η ανάγκη της μικροπολιτικής υπερτερεί της αληθείας.

Κύριοι συνάδελφοι! Η ενημέρωση αποτελεί δικαίωμα. Για να μπορεί ο άνθρωπος να σκέπτεται ελεύθερα θα πρέπει σαφέστατα να διαθέτει την δυνατότητα πολλαπλών επίλογων ενημέρωσης και ειδικά όταν άφορα την εργασία του και τον κλάδο όπου ανήκει, για να μπορεί ελεύθερα να αποφασίζει και κατ επέκταση να ενεργεί με την δική του βούληση και κρίση, όπως και να καταγγέλλει τυχόν παρατυπίες από τις εκάστοτε διοικήσεις με την δυναμική έκφραση της ελεύθερης και δημοκρατικής άποψης. Οφείλουμε με σθένος να στείλουμε προς τους ταλαιπωρημένους από τον αγώνα για την βιοπάλη συναδέλφους μας μηνύματα αποφασιστικότητας καθαρότητας αγάπης στήριξης και αυτό θα το κάνουμε από ΕΔΩ.

Θα το κάνουμε από εδώ όπου επιλέγει ο συνάδελφος ελεύθερα να ενημερωθεί. Εν κατακλείδι΄ θεωρούμε υπερβολική και ταυτόχρονα παράλογη την απαίτηση της κατάργησης των ιστοσελίδων ενημέρωσης του Αστυνομικού προσωπικού και περιμένουμε τις προτάσεις σας για την τυχόν βελτίωση των ιστοσελίδων, εν έτη 2018, όπου ο ηλεκτρονικός τύπος αποτελεί τρόπον τινά αναγκαίο μέσο ενημέρωσης παγκοσμίως.

Ας μην δίνουμε λοιπόν καθημερινά πατήματα για βήματα προς τα πίσω, αλλά ενωμένοι για το κοινό συμφέρον των συναδέλφων οφείλουμε με ότι μέσο διαθέτουμε ο καθένας να στείλουμε μηνύματα καθαρότητας και δη ενότητας. Οι ανέξοδες ρητορικές εκ του ασφαλούς δεν οδηγούν πουθενά, δεν αποπνέουν εμπιστοσύνη αλλά αντιθέτως βρίσκουν όλους εμάς βολικούς και ευκάμπτους.

Η υπερβολή κάποιες φορές βιάζει την λογική και καλό είναι θαρρούμε να μην διστάζουμε να επιλέγουμε το μέρος της αληθείας.
Με μάχιμη διάθεση και όχι με μεθοδευμένη καταστολή, όλοι μαζί λέμε ναι στην ενότητα ναι στην τεχνολογία και την ενημέρωση.


Αναστασίας Νέστορος Ντέρου

Μέλος Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα

Επισκέψεις
70 shares0 views
Επισκέψεις
70 shares0 views

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΑΤ ΒΟΛΒΗΣ (ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ) & ΤΤ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ

Aris - Μαρ 18, 2018

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, πιστό στη βασική αρχή του να βρίσκεται κοντά και δίπλα στους συναδέλφους, πραγματοποίησε επίσκεψη…

Επικαιρότητα
9 shares0 views
Επικαιρότητα
9 shares0 views

ΤΕΑΠΑΣΑ: Χορήγηση προσωπικών δανείων εκτάκτων αναγκών

Aris - Μαρ 15, 2018

Ορισμός δικαιολογητικών – Διαδικασία έγκρισης και εκταμίευσης: [embeddoc url="http://www.ekathess.gr/wp-content/uploads/2018/03/egyklios_daneion_2018.pdf" download="all"]

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
55 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
55 shares0 views

Όλοι γνωρίζουν τις ευθύνες όσων επενδύουν σε μια Αστυνομία σε ρόλο αποδιοπομπαίου τράγου καθώς και τα αποτελέσματα αυτής της λογικής.

staff - Μαρ 15, 2018

Πολύς λόγος γίνεται, για τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα δείγματα γραφής των παρελθόντων ετών όσον αφορά…