«Ναι στην ενότητα, ναι στην ενημερωση!» της Αναστασίας Νέστορος Ντέρου

Μαρ 01, 2018
98 Shares

Σκεπτόμαστε εν τέλει μήπως ο ορυμαγδός και η έκταση που δόθηκε περί της κατάργησης της επίσημης ενημερωτικής ιστοσελίδας του Ε.Κ.Α. και γενικά των ενημερωτικών ιστοσελίδων στοχεύει τεχνηέντως σε παραταξιακές παρεκκλίσεις και στον αποπροσανατολισμό ή στην υπερβολή για τον τρόπο που προβάλλονται και ερμηνεύονται τα θέματα, μέσα από πιασιάρικα θέματα μείζονος σημασίας.

Κάποιοι συνάδελφοι ως όρο (ας το βαφτίσουμε διαπραγμάτευσης) για την ενοποίηση των συνδικαλισμών της Θεσσαλονίκης , θέτουν την κατάργηση της επισήμων ιστοσελίδων ενημέρωσης των συναδέλφων, όταν αυτές αποτελούν καταγγελτικό εργαλείο για τυχόν παρατυπίες που διαπράττουν οι διοικήσεις στον εργαζόμενο Αστυνομικό και ειδικότερα εργαλείο προστασίας και ασπίδα των δικαιωμάτων του χαμηλόβαθμου συναδέλφου. Και αναρωτιόμαστε μήπως η ανάγκη της μικροπολιτικής υπερτερεί της αληθείας.

Κύριοι συνάδελφοι! Η ενημέρωση αποτελεί δικαίωμα. Για να μπορεί ο άνθρωπος να σκέπτεται ελεύθερα θα πρέπει σαφέστατα να διαθέτει την δυνατότητα πολλαπλών επίλογων ενημέρωσης και ειδικά όταν άφορα την εργασία του και τον κλάδο όπου ανήκει, για να μπορεί ελεύθερα να αποφασίζει και κατ επέκταση να ενεργεί με την δική του βούληση και κρίση, όπως και να καταγγέλλει τυχόν παρατυπίες από τις εκάστοτε διοικήσεις με την δυναμική έκφραση της ελεύθερης και δημοκρατικής άποψης. Οφείλουμε με σθένος να στείλουμε προς τους ταλαιπωρημένους από τον αγώνα για την βιοπάλη συναδέλφους μας μηνύματα αποφασιστικότητας καθαρότητας αγάπης στήριξης και αυτό θα το κάνουμε από ΕΔΩ.

Θα το κάνουμε από εδώ όπου επιλέγει ο συνάδελφος ελεύθερα να ενημερωθεί. Εν κατακλείδι΄ θεωρούμε υπερβολική και ταυτόχρονα παράλογη την απαίτηση της κατάργησης των ιστοσελίδων ενημέρωσης του Αστυνομικού προσωπικού και περιμένουμε τις προτάσεις σας για την τυχόν βελτίωση των ιστοσελίδων, εν έτη 2018, όπου ο ηλεκτρονικός τύπος αποτελεί τρόπον τινά αναγκαίο μέσο ενημέρωσης παγκοσμίως.

Ας μην δίνουμε λοιπόν καθημερινά πατήματα για βήματα προς τα πίσω, αλλά ενωμένοι για το κοινό συμφέρον των συναδέλφων οφείλουμε με ότι μέσο διαθέτουμε ο καθένας να στείλουμε μηνύματα καθαρότητας και δη ενότητας. Οι ανέξοδες ρητορικές εκ του ασφαλούς δεν οδηγούν πουθενά, δεν αποπνέουν εμπιστοσύνη αλλά αντιθέτως βρίσκουν όλους εμάς βολικούς και ευκάμπτους.

Η υπερβολή κάποιες φορές βιάζει την λογική και καλό είναι θαρρούμε να μην διστάζουμε να επιλέγουμε το μέρος της αληθείας.
Με μάχιμη διάθεση και όχι με μεθοδευμένη καταστολή, όλοι μαζί λέμε ναι στην ενότητα ναι στην τεχνολογία και την ενημέρωση.


Αναστασίας Νέστορος Ντέρου

Μέλος Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
109 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
109 shares0 views

ΟΛΗ Η (ΑΣΧΗΜΗ) ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΑΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

staff - Φεβ 03, 2019

Μετά την ανακοίνωση των θέσεων τακτικών μεταθέσεων έτους 2019 παρατηρήθηκε ότι κάποιοι βρήκανε χρυσή ευκαιρία και άρχισαν να ευχαριστούν πάλι…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Panagiotis - Ιαν 22, 2019

Αθήνα, 07 Ιανουαρίου 2019 Αρ. Πρωτ.: 301/5/93 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Η Πανελλήνια Ομοσπονδία…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
41 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
41 shares0 views

Ασφυκτικά γεμάτα και με προβλήματα υγιεινής τα Αστυνομικά κρατητήρια της Θεσσαλονίκης!!

Panagiotis - Οκτ 24, 2018

Η ασφάλεια και υγιεινή στα Αστυνομικά κρατητήρια είναι ένα φλέγον ζήτημα που έχει επισημανθεί πολλάκις. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και ο…