«Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΝΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ» του Καμπούρη Αναστάσιου

Μαρ 01, 2018
20 Shares

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι βέβαια που παρατηρείται μόνον και πάντοτε όταν πλησιάζει ο καιρός για τις αρχαιρεσίες, έχει ανοίξει ο διάλογος για την επαναφορά του ενιαίου ψηφοδελτίου με την ταυτόχρονη κατάργηση των εκλογικών συνδυασμών (παρατάξεων).

Η πρόταση για την κατάργηση των συνδυασμών επακολουθείτε πάντοτε υπό το πρόσχημα της ενότητας και την υποστήριξη να δοθεί η δυνατότητα στον συνάδελφο να μπορεί να επιλέξει υποψηφίους οι οποίοι μπορεί να κατέρχονται στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικό συνδυασμό.

Επιπρόσθετα η καταδίκη που ακολουθεί το σύστημα των εκλογικών συνδυασμών είναι ότι αυτοί εκκολάπτουν κομματικά στελέχη και έχουν άμεση σύνδεση με τα κόμματα. Ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται ότι η εφαρμογή του ενιαίου ψηφοδελτίου θα φέρει την κάθαρση από το φαινόμενο του κομματικού ελέγχου.

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι ότι όταν σε μια διαδικασία εκλογής υπάρχει σταυρός ή ψηφοδέλτιο συνυπάρχει και ο ανταγωνισμός. Άρα είτε μιλάμε για εκλογή μέσω ενός ενιαίου ψηφοδελτίου είτε για εκλογή μέσω εκλογικών συνδυασμών πάντοτε εισέρχεται ο ανταγωνισμός. Άρα η ενότητα είναι λίγο δύσκολο να επικαλεστεί κατά την εκλογική διαδικασία μέσω ψηφοδελτίου είτε ενιαίου είτε με εκλογικούς συνδυασμούς.

Στη συνέχεια η υποστήριξη ότι μέσω των συνδυασμών εισέρχεται το κομματικό στοιχείο στο συνδικαλιστικό κίνημα διαψεύδεται μόνο και μόνο κοιτώντας το τι ακριβώς γινόταν και όταν υπήρχε το ενιαίο ψηφοδέλτιο ως διαδικασία εκλογής κατά το πρόσφατο παρελθόν. Ενώ η υποστήριξη ότι δεν μπορώ να ψηφίσω όσους επιθυμώ υπήρχε και κατά την εφαρμογή του ενιαίου καθώς υπήρχε πλαφόν στην σταυροδοσία αρά και κάποιους από αυτούς που επιθυμούσα έμεναν έξω από την τελική σταυροδοσία μου.

Με τα ανωτέρω επιχειρήματα δεν στέκομαι για να υποστηρίξω το ενιαίο ψηφοδέλτιο ή το ψηφοδέλτιο συνδυασμών. Απλά υποστηρίζω την άποψη μου ότι η αναμόχλευση του ζητήματος αυτού ενέχει και υποθάλπει πάλι τον εκλογικό ανταγωνισμό λόγω των εκλογών που πλησιάζουν. Ενώ ταυτόχρονα και παράλληλα αποπροσανατολίζει το συνδικαλιστικό κίνημα από τους στόχους και σκοπούς του απασχολούμενο όχι με την αναζήτηση προτάσεων και λύσεων αλλά ενδοεκλογικών ανταγωνιστικών παιγνίων. Ειδάλλως η μόνη λύση για την υποστήριξη της ενότητας κατά την διαδικασία εκλογής και της αποφυγή του εκλογικού ανταγωνισμού είναι η εκλογική διαδικασία της κλήρωσης.

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Μέλος Επιτροπής Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης – Ανωτατικοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων του Ν.2226/1994

Μέλος ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Συνδικαλιστικά
18 shares0 views
Συνδικαλιστικά
18 shares0 views

Χάνει ο Αστυνομικός τα μόρια όταν ακυρώνει τη μετάθεσή του ακόμα και στη δεύτερη επιλογή;

Aris - Αυγ 04, 2018

Eνημέρωση απο την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Συνάδελφοι, Κατόπιν πολλών ερωτημάτων σας, για το τι ισχύει σε περίπτωση που σε κάποιον…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕΣ (ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ) ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ!

Aris - Αυγ 02, 2018

Θα ήθελα να "ευχαριστήσουμε" και δημόσια τη διοίκηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διότι αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της υπηρεσίας…

Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views

Τι επιπτώσεις έχει στην καρδιά μας το εργασιακό στρες;

Aris - Ιούλ 06, 2018

Μπορεί να αγαπάς τη δουλειά που κάνεις -ή και όχι, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η κάθε δουλειά έχει τις…