«Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΝΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ» του Καμπούρη Αναστάσιου

Μαρ 01, 2018
20 Shares

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι βέβαια που παρατηρείται μόνον και πάντοτε όταν πλησιάζει ο καιρός για τις αρχαιρεσίες, έχει ανοίξει ο διάλογος για την επαναφορά του ενιαίου ψηφοδελτίου με την ταυτόχρονη κατάργηση των εκλογικών συνδυασμών (παρατάξεων).

Η πρόταση για την κατάργηση των συνδυασμών επακολουθείτε πάντοτε υπό το πρόσχημα της ενότητας και την υποστήριξη να δοθεί η δυνατότητα στον συνάδελφο να μπορεί να επιλέξει υποψηφίους οι οποίοι μπορεί να κατέρχονται στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικό συνδυασμό.

Επιπρόσθετα η καταδίκη που ακολουθεί το σύστημα των εκλογικών συνδυασμών είναι ότι αυτοί εκκολάπτουν κομματικά στελέχη και έχουν άμεση σύνδεση με τα κόμματα. Ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται ότι η εφαρμογή του ενιαίου ψηφοδελτίου θα φέρει την κάθαρση από το φαινόμενο του κομματικού ελέγχου.

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι ότι όταν σε μια διαδικασία εκλογής υπάρχει σταυρός ή ψηφοδέλτιο συνυπάρχει και ο ανταγωνισμός. Άρα είτε μιλάμε για εκλογή μέσω ενός ενιαίου ψηφοδελτίου είτε για εκλογή μέσω εκλογικών συνδυασμών πάντοτε εισέρχεται ο ανταγωνισμός. Άρα η ενότητα είναι λίγο δύσκολο να επικαλεστεί κατά την εκλογική διαδικασία μέσω ψηφοδελτίου είτε ενιαίου είτε με εκλογικούς συνδυασμούς.

Στη συνέχεια η υποστήριξη ότι μέσω των συνδυασμών εισέρχεται το κομματικό στοιχείο στο συνδικαλιστικό κίνημα διαψεύδεται μόνο και μόνο κοιτώντας το τι ακριβώς γινόταν και όταν υπήρχε το ενιαίο ψηφοδέλτιο ως διαδικασία εκλογής κατά το πρόσφατο παρελθόν. Ενώ η υποστήριξη ότι δεν μπορώ να ψηφίσω όσους επιθυμώ υπήρχε και κατά την εφαρμογή του ενιαίου καθώς υπήρχε πλαφόν στην σταυροδοσία αρά και κάποιους από αυτούς που επιθυμούσα έμεναν έξω από την τελική σταυροδοσία μου.

Με τα ανωτέρω επιχειρήματα δεν στέκομαι για να υποστηρίξω το ενιαίο ψηφοδέλτιο ή το ψηφοδέλτιο συνδυασμών. Απλά υποστηρίζω την άποψη μου ότι η αναμόχλευση του ζητήματος αυτού ενέχει και υποθάλπει πάλι τον εκλογικό ανταγωνισμό λόγω των εκλογών που πλησιάζουν. Ενώ ταυτόχρονα και παράλληλα αποπροσανατολίζει το συνδικαλιστικό κίνημα από τους στόχους και σκοπούς του απασχολούμενο όχι με την αναζήτηση προτάσεων και λύσεων αλλά ενδοεκλογικών ανταγωνιστικών παιγνίων. Ειδάλλως η μόνη λύση για την υποστήριξη της ενότητας κατά την διαδικασία εκλογής και της αποφυγή του εκλογικού ανταγωνισμού είναι η εκλογική διαδικασία της κλήρωσης.

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Μέλος Επιτροπής Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης – Ανωτατικοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων του Ν.2226/1994

Μέλος ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
124 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
124 shares0 views

Κάποιοι αντί να ασχολούνται με την ουσιαστική εκπαίδευση των αστυνομικών, εθελοτυφλούν!

staff - Μαΐ 09, 2018

Σε μια εποχή που η εγκληματικότητα έχει φτάσει στο ζενίθ κάποιοι εξακολουθούν να εθελοτυφλούν και αντί να ασχολούνται με την…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Οι ανθρωποφάγοι θεσμοί και η αιμορραγία του αστυνομικού, της Αναστασίας Ντέρου

staff - Μαΐ 01, 2018

Οι ανθρωποφάγοι θεσμοί που έχουν εισβάλει στην χώρα μας επί σειρά χρόνων, οδηγούν με ακρίβεια στην ακατάπαυστη αιμορραγία του αστυνομικού,…

Επικαιρότητα
102 shares0 views
Επικαιρότητα
102 shares0 views

Πανελλήνιες 2018: Η προκήρυξη για τις αστυνομικές σχολές

Aris - Απρ 27, 2018

Διαγωνισμό για την εισαγωγή με τις πανελλήνιες 2018, των ήδη υπηρετούντων αστυνομικών γενικών καθηκόντων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για…