Γιατί κάποιοι «θυμήθηκαν» τώρα ότι οι παραταξιακές σελίδες κάνουν κακό;

Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2016, σήμερα 15 μήνες μετά η παρακάτω εικόνα αποτυπώνει την τεράστια αποδοχή των συναδέλφων.

Φεβ 25, 2018
38 Shares

Οπως αποδεικνύεται το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης (ekathess.gr) είναι η πρώτη πανελλαδικά συνδικαλιστική ιστοσελίδα και, δυστυχώς, σε κάποιους αυτό δεν αρεσεί που μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών είναι ακόμα και εκλεγμένοι συνδικαλιστές…

Πρωτοστάτησε σε πάρα πολλές διεκδικήσεις των συναδέλφων τόσο της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Ελλάδας. Μεγάλα θέματα όπως η κατάσταση των οχημάτων και ο μη έλεγχος από ΚΤΕΟ, οι παρατυπίες στα διάφορα υπηρεσιακά Συμβούλια (Πειθαρχικά, Μεταθέσεων κ.α.) οι ακατάλληλοι τρόποι φύλαξης με τις απαράδεκτες σκοπιές ακόμα και με ιδιωτικά ΙΧΕ αυτοκίνητα συναδέλφων, η τρομερή έλλειψη προσωπικού στην πόλη μας, η ακατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, οι παραβιάσεις στα ωράρια εργασίας, τα χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό κλπ, αναδείχθηκαν από την σελίδα μας και πολλά από αυτά έφτασαν μέχρι την Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις από Βουλευτές προς τους Υπουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης οι παρεμβάσεις γίνονται πάντοτε δημόσια ακόμα και με τα ΜΜΕ με τον γνωστό καταγγελικό μας τρόπο. Παραδείγματα είναι το περιπολικό με το ξύλινο μαδέρι ως στήριγμα στο κάθισμα του οδηγού, οι μετακινήσεις μάχιμων Αστυνομικών στη φύλαξη του Πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, η καταγγελία στη Βουλή για την έκδοση εβδομάδιαίου προγράμματος εργασίας είναι μόνο μερικές από τις παρεμβάσεις μας.

Αλλά δεν μείναμε μόνο εκεί, ενώ κάποιοι «κώφευαν» για το Μακεδονικό , και μάλιστα προχωρούσαν σε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες λίγες μέρες πριν τα συλλαλητήρια, βγήκαν από τα λαγούμια  τους όταν και αφού είδαν την τεράστια απήχηση που είχε στους συναδέλφους, εμείς αντιθέτως πήραμε μέσω της σελίδας μας ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή και καταγγείλαμε τα κακώς κείμενα, ακόμα και για τα, όπως αποδεικνύεται λανθασμένα, Δελτία Τύπου που μείωναν τον αριθμό συμμετέχοντων πολιτών και απαξιωναν έτσι το ρόλο και τη θέση του Θεσμού της Αστυνομίας και των Ελλήνων εργαζομένων Αστυνομικών.

Καθημερινά συνάδελφοι στέλνουν ερωτήματα, απόψεις και προτάσεις τόσο στην σελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στην ιστοσελίδα μας, ενώ δεν απευθύνονται σε κάποιους άλλους συγκεκριμένους συνδικαλιστές γιατί ξέρουν ότι δεν θα πάρουν απαντήσεις και ούτε θα έχουν στήριξη εναντίον της ηγεσίας, αλλά προσέρχονται αποκλειστικά στο ΕΚΑ Θεσσαλονίκης που έχει αποδείξει ότι στέκεται με κάθε τρόπο δίπλα στους συναδέλφους, προστατεύοντας αυτούς και μόνο χωρίς να εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

Κάποιοι, τρία (3) χρόνια μετά την πρότασή μας για πραγματική ενότητα «θυμήθηκαν» να μιλήσουν για αυτήν, όπως λέει και ο σοφός λαός: «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
109 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
109 shares0 views

ΟΛΗ Η (ΑΣΧΗΜΗ) ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΑΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

staff - Φεβ 03, 2019

Μετά την ανακοίνωση των θέσεων τακτικών μεταθέσεων έτους 2019 παρατηρήθηκε ότι κάποιοι βρήκανε χρυσή ευκαιρία και άρχισαν να ευχαριστούν πάλι…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Panagiotis - Ιαν 22, 2019

Αθήνα, 07 Ιανουαρίου 2019 Αρ. Πρωτ.: 301/5/93 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Η Πανελλήνια Ομοσπονδία…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
41 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
41 shares0 views

Ασφυκτικά γεμάτα και με προβλήματα υγιεινής τα Αστυνομικά κρατητήρια της Θεσσαλονίκης!!

Panagiotis - Οκτ 24, 2018

Η ασφάλεια και υγιεινή στα Αστυνομικά κρατητήρια είναι ένα φλέγον ζήτημα που έχει επισημανθεί πολλάκις. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και ο…