ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ιαν 09, 2018
90 Shares

ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΚΆΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(280 κενές θέσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και 65 στη Διεύθυνση Αμέσης Δράσης Θεσσαλονίκης – αφήστε τις κρίσεις αξιωματικών και ασχοληθείτε με τις Τακτικές μεταθέσεις χαμηλόβαθμων και την ενίσχυση των Υπηρεσιών πανελλαδικά)

Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Μεταθέσεων (άρθρο 14 του π.δ. 100/03) υποχρεωτικά, το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας θα αποφασίσει για τον αριθμό των Αστυνομικών με τους οποίους θα ενισχυθούν όλες οι περιοχές της χώρας μας με τις Τακτικές Μεταθέσεις του 2018, σε λίγες ημέρες, δηλαδή εντός του πρώτου 15νθήμερου Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις ελλείψεις προσωπικού ανά ΓΑΔΑ, ΓΑΔΘ και ΔΑ Νόμων της χώρας.

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης ως συνδικαλιστικός φορέας των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί την Κυβέρνηση, όλους τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας (Νομού) Θεσσαλονίκης και ειδικά την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, να απαιτήσουν προς το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε, επιτέλους, για φέτος το 2018, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να ενισχυθεί με μεγάλο αριθμό Αστυνομικών, σύμφωνα με τις κενές θέσεις και του ιδιαίτερου ρόλου που κατέχει η Θεσσαλονίκη ως συμπρωτεύουσα και ως Κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, γενικότερα κι λαμβάνοντας υπόψη την εγκληματικότητα της περιόχης μας.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Νομό Θεσσαλονίκης λειτουργούν 11 Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας (Hot Spots), η εγκληματικότητα είναι αυξημένη και σε ποσοτικό επίπεδο και σε ποιοτικό, ενώ η καθημερινότητα των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης είναι πλέον δύσκολη και συχνά οδηγούνται στην υπερεργασία λόγω των πολλών ελλείψεων.

Αξίζει βέβαια να τονιστεί ότι όλα τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, έπειτα από τον Αστυνομικό Καλλικράτη του π.δ. 7/2017 (συγχώνευση Υπηρεσιών) λειτουργούν και παρέχουν αστυνόμευση με ένα (1) μόνο περιπολικό ανά 8ωρη βάρδια ανά τεράστιους γεωγραφικούς τομείς 2 ή 3 ή και 4 Τμημάτων αντιστοίχως, ενώ η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης έχει μόνο 3 με 4 περιπολικά ανά 8ωρη βάρδια, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τέλος, γνωρίζουμε ότι Διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης μετακινούνται σε μόνιμη βάσει στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου λόγω του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς και Ομάδες ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση των Αστυνομικών που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο κοντά στον πολίτη στη μάχη κατά του εγκλήματος.

Καταγγελουμε βέβαια την έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με κενές οργανικές θέσεις περίπου 280 Αστυνομικών και την αντίστοιχη έλλειψη στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης 65 Αστυνομικών, κάτι που πρέπει αμεσά να επιλυθεί, καθόσον αυτές οι Διευθύνσεις καλύπτουν την ένστολη αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης και αποτελούν το βασικό μοχλό των περιπολιών.

Αναμένουμε την παρέμβαση όλων των πολιτικών φορέων έτσι ώστε, επιτέλους για φέτος, η Θεσσαλονίκη να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τις πραγματικές της ανάγκες και βάσει του θεσμικού ρόλου και της ιδιαίτερης γεωγραφικής θέσης της. Δεν θέλουμε να γίνουμε και πάλι μάρτυρες μίας αδικίας σε βάρος της Θεσσαλονίκης που θα απαξιώσει περαιτέρω το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη 9 Ιανουαρίου 2018

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις
134 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
134 shares0 views

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!! Αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη θα περιπολούν στη Δράμα και στην Καβάλα

Panagiotis - Οκτ 09, 2018

Έκπληξη προκαλεί η νέα απόφαση της ηγεσίας με την οποία διατάσσεται εποχούμενη περιπολία τριών (3) Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής…

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
155 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
155 shares0 views

ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΕΖΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ

staff - Οκτ 08, 2018

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, οφείλει να καταγγείλει και να γνωστοποιήσει…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
50 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
50 shares0 views

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

staff - Σεπ 11, 2018

Τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας του γεγονότος ότι την Τρίτη 11/09/2018, ξεκίνησε η νέα σχολική χρόνια, έχουν έρθει σε γνώση μας…