ΕΦΑΠΑΞ: Γιατί Αστυνομικοί και Πυροσβέστες το παίρνουν και όχι οι Στρατιωτικοί;

Δεκ 31, 2017
15 Shares

Το κλείσιμο του έτους συνοδεύτηκε με ευχάριστα νέα για αστυνομικούς και πυροσβέστες, καθώς ξεκινά η καταβολή του Εφάπαξ βοηθήματος που είχε παγώσει λόγω της επικείμενης εφαρμογής του νέου μισθολογίου. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους στρατιωτικούς!

Σίγουρα όλοι θα αναρωτιούνται τι έχει συμβεί! Αν και οι τακτικοί μας αναγνώστες ήδη γνώριζαν, καθώς είχαμε αναφερθεί στους κινδύνους που έκρυβε  η επιδίωξη του ΥΕΘΑ να μετατεθεί η ισχύς του νόμου από 1/1/2018.

Εκεί επισημαίναμε ότι «οι μέρες που απομένουν είναι  πολύ λίγες και εάν δεν φέρει άμεσα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις ρυθμίσεις για το πώς θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο το οποίο ψηφίστηκε και οδηγηθεί σε αναβολή εφαρμογής του, οι οικονομικές επιπτώσεις για τα στελέχη (τα οποία πληρώνονται σήμερα με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του μισθού τους) θα είναι μεγάλες».

Το δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, μας λυπεί, καθώς σε αυτή την περίπτωση προτιμούσαμε να κάνουμε λάθος.

Την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αντιλαμβανόμενος ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα με τις αναδρομικές κρατήσεις και τα εφάπαξ, έσπευσε να διοργανώσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να πει ως δεν φταίει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, αλλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που δεν δέχθηκε τις προτάσεις Καμμένου, και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας! Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δεν φταίει σε καμία περίπτωση, άφησε να εννοηθεί.
Ωστόσο, ο στρατηγός Πρασάκης, που χειρίζεται τα οικονομικά, στον ελάχιστο χρόνο που του διατέθηκε, πρόφθασε να πει ότι οι ρυθμίσεις που είχε προτείνει  το υπουργείο Άμυνας ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1/1/2018, απορρίφθηκαν τόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και από το υπουργείο Οικονομικών!

Γιατί Αστυνομικοί και Πυροσβέστες παίρνουν το εφάπαξ

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Νίκος Τόσκας σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ,δημοσίευσε πριν κλείσει το 2017 την υπουργική απόφαση με την οποία τα ποσοστά των κρατήσεων μειώνονται, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να έχουμε και λιγότερες κρατήσεις, αν όχι όμοιες με αυτές του παλαιού μισθολογίου στους αστυνομικούς. 
Παράλληλα ρυθμίζεται και το θέμα των εφάπαξ βοηθημάτων του ΤΕΑΠΑΣΑπου ήταν σε εκκρεμότητα από 1/1/2017 λόγω της αναδρομικότητας του νέου μισθολογίου.

«Το εφάπαξ βοήθημα που θα χορηγείται σε όλους τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες από την 1/1/2017, αφού η μόνη εκκρεμότητα ήταν ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ και με δεδομένο ότι το ΔΣ του ΤΕΑΠΑΣΑ  είχε πάρει απόφαση να χορηγεί το εφάπαξ βοήθημα σε όλες τις περιπτώσεις συνταξιοδότησης, ανεξαρτήτως βαθμού, με βάση την προκαταβολή σύνταξης που χορηγεί το ΓΛΚ» δηλώνει στο Armyvoice.gr ο αντιπρόεδρος Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ και μέλος του ΔΣ του ΤΕΑΠΑΣΑ Βασίλης Πανταζής. 

Δεν υπάρχει εκκρεμότητα μέχρι και το 2016, έχουν χορηγηθεί όλα τα εφάπαξ στους δικαιούχους, συνεπώς χρειάζονται 2-3 λεπτομέρειες γύρω από τις κρατήσεις της Διεύθυνσης διαχείρισης Χρηματικού της Αστυνομίας και την αποστολή των νέων εντύπων στο Ταμείο προκειμένου να ξεκινήσει από το νέο έτος και η χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων, τόσο του 2017 όσο και της νέας χρονιάς.

Το ΜΤΣ δεν την έχει υπογράψει ακόμα την υπουργική απόφαση η οποία θα ορίζει τις κρατήσεις και τον υπολογισμό του εφάπαξ.  Συνεπώς οι στρατιωτικοί θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα, τόσο για τις κρατήσεις όσο και για το εφάπαξ.

Πηγή: http://www.armyvoice.gr

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα
31 shares0 views
Επικαιρότητα
31 shares0 views

Επίδομα παιδιών – Όλες λεπτομέρειες για την χορήγηση του (δικαιούχοι – δικαιολογητικά – αιτήσεις)

staff - Ιαν 19, 2018

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπ.Εργασίας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης, τις αρμόδιες υπηρεσίες, το χρόνο και τρόπο καταβολής, τα…

Επικαιρότητα
164 shares0 views
Επικαιρότητα
164 shares0 views

Αθώοι οι 4 αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν το 2012 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

staff - Ιαν 19, 2018

Οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των 4 Αστυνομικών Στο «κενό» το κατηγορητήριο Αθώοι κρίθηκαν και από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
60 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
60 shares0 views

Υβριστική ανάρτηση κατά Αστυνομικών κατέβηκε μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΥΘ και Μέλους του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης αλλά και πλήθους συναδέλφων.

Aris - Ιαν 18, 2018

Μετά απο παρέμβαση και κινητοποίηση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΥΘ Καλευρά Αλέξανδρου και πλήθος συναδέλφων με αναφορές και σχόλια η υβριστική ανάρτηση…