Οι συνάδελφοι ζητούν έργο όχι μόνο συνδικαλιστικές ανακοινώσεις

Οι συνάδελφοι της πόλης μας παρακολουθούν τα τεκτενόμενα και επικοινωνούν μαζί μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνδικαλιστές του ΕΝΑ, της ΑΣΠΑ και κατά συνέπεια του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Στα τελευταία κείμενα-καταγγελίες που αναρτούνται τελευταία στις διαδικτυακές σελίδες σας χρησιμοποιείτε, επίκαιρες για την ελληνική πραγματικότητα λέξεις και πιασάρικες όπως «Λόμπι» «Νεόκοπα μορφώματα» κλπ. Λογικά το κάνετε για να αφυπνίσετε όλους εμάς τους απλούς συναδέλφους. Διαβάζοντας σας θέλετε να πείσετε ίσως τους αναγνώστες-συναδέλφους ότι εσείς είστε καλύτεροι από τους λοιπούς σας συναγωνιστές. Ας δούμε όμως τι καταλαβαίνω εγώ προσωπικά από τα κείμενα σας. Ένας απλός συνάδελφος .Από όσο γνωρίζω είστε εκλεγμένα μέλη στην νεοσύστατη ΠΟΑΣΥ επομένως ανήκετε στην ίδια ομάδα για την οποία καταφέρεστε μονίμως. Το λογικό για μένα, θα ήταν να συνεργάζεστε με την ομάδα αυτή και να μάχεστε πλάτη πλάτη για το καλό των συναδέλφων. Δεν το πράττετε όμως με βάση τα όσα διαβάζω από εσάς, επομένως το επόμενο ερώτημα μου είναι ΓΙΑΤΙ; Εντοπίσατε ίσως ότι τα λοιπά μέλη της ομάδας αυτής δεν είναι άξια και ικανά για τις θέσεις που τους έχουν δωθεί; Πιστεύετε ότι εσείς είστε καλύτεροι και θα προσφέρετε ένα καλύτερο αύριο στο συνάδελφο;
Δυστυχώς επειδή είναι νεοσύστατη η ΠΟΑΣΥ κι εγώ προσωπικά είναι νωρίς ακόμη να ασκήσω κριτική στο έργο της, θα κάνω το εξής απλό. Θα κρίνω το δικό σας έργο, εδώ στη Θεσσαλονίκη που βρίσκομαι, γιατί μέλη των παρατάξεων σας αποτελούν τα βασικά μέλη του Προεδρείου της ΕΑΥΝΘ. Ο λόγος που θα κρίνω το έργο σας εδώ, είναι γιατί έχετε τρία χρόνια σχεδόν σε αυτές τις θέσεις και υπηρετώντας εδώ έχω διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» τη συνδικαλιστική σας δράση και μπορώ αξιοκρατικά πλέον να καταλάβω αν εσείς είστε πραγματικά πιο άξιοι από την λοιπή ομάδα της ΠΟΑΣΥ.
Θα περιγράψω επιγραμματικά και με ειλικρίνεια, την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Θεσσαλονίκη επί προεδρίας σας στην Ε.Α.Υ.Ν.Θ. και θέματα που αφορούν τον συνάδελφο που μάχεται καθημερινά εκεί έξω στο πεζοδρόμιο.

– Η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο περιπολικών, ακατάλληλων και επικίνδυνων για χρήση από τους συναδέλφους.
– Δεν υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας σε κανένα τμήμα και συνάδελφοι έχουν βάλει χρήματα από την τσέπη τους και προσωπική εργασία για να διατηρήσουν τις τυπικές συνθήκες υγιεινής.
– Συνάδελφοι σε αρκετά τμήματα δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα εβδομαδιαίας υπηρεσίας και αυτό δυσχεραίνει την προσωπική τους ζωή.
– Όλα τα τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα με την θέρμανση και την ψύξη.
– Κομμένα ρεπό λόγω μέτρων.
– Η εβδομαδιαία υπηρεσία να εκδοθεί είναι κατι το ανύπαρκτο για την Θεσσαλονίκη.
– Μη καταβολή εκτός έδρας διμοιριών ΔΑΕΘ λόγω του ότι δεν πραγματοποιούνται οι εκπαιδεύσεις.
– Δωδεκάωρη υπηρεσία σε περιόδους μέτρων.
– Αύξηση φύλαξης ιδιωτικών και δημόσιων στόχων και σε ακατάλληλες συνθήκες. Έλλειψη σκοπιάς, έλλειψης τουαλέτας για τον αστυνομικό σκοπό, ακόμη και χρήση των προσωπικών οχημάτων κατά την εκτέλεση υπηρεσίας.
– Η αναδιάρθρωση απέτυχε και η μετακόμιση των τμημάτων έγινε στις πλάτες και με την προσωπική εργασία των συναδέλφων.
– Περιστατικά άδικης μεταχείρισης από την διοίκηση σε αρκετά τμήματα.
– Ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας της Δ.Α.Θ. καλύπτουν σε καθημερινή βάρδια υπηρεσία περιπολικού τον τομέα Τ.Α. Λευκού Πύργου, απομακρυσμένοι από σοβαρές επιχειρήσεις σύλληψης επικίνδυνων κακοποιών.

Θα παραμείνω απλά στα παραπάνω σημαντικά λοιπόν προβλήματα και θα αναφερθώ στο έργο σας.
Σε ορισμένα θέματα ίσως απλά αναφερθήκατε και εσείς διαδικτυακά ή σε τηλεοπτικές εκπομπές, άλλα δεν τα πήρατε χαμπάρι και το λέω υπεύθυνα γιατί όλα τα ανωτέρω προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα και αυτό το γνωρίζουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που υπηρετούν Θεσσαλονίκη. Έπρεπε κύριοι από τις θέσεις που βρίσκεστε να τα λύσετε ή να εργάζεστε μόνιμα και καθημερινά προς επίλυση αυτών και όχι απλά να τα αναφέρετε παίζοντας το ρόλο της αντιπολίτευσης. Όσον αφορά τα προαναφερθέντα επομένως το έργο σας είναι μηδέν.
Ας αριθμήσω την λοιπή δράση σας, που ιός εύκολα διαπιστώνω γίνεται με χρήματα από τις κρατήσεις μας, δηλαδή με τα ίδια τα λεφτά μας και όχι με δαπάνη της υπηρεσίας που κανονικά ως συνδικαλιστές όλοι σας και ειδικά εσείς ως προεδρευουσα παράταξη της Θεσσαλονίκης, θα έπρεπε να πιέζεται την ηγεσία να μας τα χορηγεί η ίδια ως δαπάνες και όχι όπως πράττει το σωματείο μας με τις αποφάσεις σας, να τις πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι, με την καταβολή άξονα και έκτακτης οικονομικής κράτησης:

– Διοργάνωση αποκριάτικου παιδικού πάρτι, αποκλειστικά για τα παιδιά των μελών της Ένωσης (απόσπασμα από τις ανακοινώσεις σας)
– Σχολική τσάντα για τα παιδιά πρώτης δημοτικού, αποκλειστικά για τα παιδιά των μελών της Ένωσης (απόσπασμα από τις ανακοινώσεις σας).
– Παιδικές θεατρικές παραστάσεις αποκλειστικά για τα παιδιά των μελών της Ένωσης (απόσπασμα από τις ανακοινώσεις σας).
– Kit φαρμακείου για τους συναδέλφους των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ.
– Στολές για τους συναδέλφους τις Άμεσης Δράσης.
– Παιδίατρος αποκλειστικά για τα παιδιά των μελών της Ένωσης (απόσπασμα από τις ανακοινώσεις σας)
– Μνημείο για τους πεσόντες συναδέλφους, παρότι υπαρχεί μνημείο έναντι Γ’ Σώματος Στρατού όπου πριν λίγο στην ημέρα της Αστυνομίας την 20 Οκτωβρίου 2017 εκεί έγινε η επίσημη κατάθεση στεφάνων και από στρατηγούς και από εσάς ως σωματείο.
– Μόνιμη ενασχόληση σας στην επίλυση καθημερινών και μικρών προβλημάτων στις πολυπληθείς υπηρεσίες των ΜΑΤ και Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, χωρίς όμως ορατές και μόνιμες λύσεις.

Συγχωρείστε αν ξεχνάω κάτι άλλο και θα ήθελα να σας απευθύνω μία τελευταία ερώτηση.
Πιστεύετε ειλικρινά ότι οι ανωτέρω δράσεις σας τρία χρόνια τώρα, αποτελούν ένα υγιές συνδικαλιστικό έργο από μέρους σας, ένα έργο που αφορά την υπηρεσιακή καθημερινότητα και επιλύει πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ό κάθε συνάδελφος εκεί έξω;
Βάση όλων των ανωτέρω και γνωρίζοντας ότι μέλη των παρατάξεων σας βρίσκονται πλέον στην νεοσύστατη ομάδα του δ.σ της ΠΟΑΣΥ, μου προκαλείτε άγχος για το υπηρεσιακό μου μέλλον και με βάζετε σε άσχημες σκέψεις για τα κίνητρα που σας ώθησαν στο συνδικαλισμό.

Διαβάστε ακόμα

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Κενά ασφαλείας στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας

staff - Φεβ 19, 2021

Αθήνα, 18  Φεβρουαρίου 2021 Αρ. Πρωτ.: 403/2/9α Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ 2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής…

Άρθρα -Απόψεις, θέματα από το forum, Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις, θέματα από το forum, Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Ποιοι υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης το Α’ 20ημερο Φεβρουαρίου και τι ακριβώς ισχύει

staff - Φεβ 19, 2021

(Μεταθέσεις με μόρια, ειδικές κατηγορίες, Αυτοτελείς Κεντρικές Υπηρεσίες, Αστυνομικοί υπηρεσίας γραφείου, περιπτώσεις με μόρια από εργασία συζύγου, μεταθέσεις κατώτερων αξιωματικών…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Η Ελληνική Αστυνομία στον 21ο Αιώνα. Μεταρρυθμιστικό πλαίσιο και αναβάθμιση υπηρεσιών

staff - Φεβ 19, 2021

Αθήνα, 09  Φεβρουαρίου 2021 Αρ. Πρωτ.: 100/2/82α Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Κοιν: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας…