Αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού για την διαχείριση μεταναστευτικών ροών. Άρνηση αναχώρησης πριν την καταβολή σχετικής πίστωσης

Νοέ 10, 2017
48 Shares
poasy5
Αθήνα, 09 Νοεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 503/2/5α

Προς: Τον Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής/Α.Ε.Α. Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ

Κοιν.: 1) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

2) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας

Αντιστράτηγο κ. Αντώνιο ΜΠΑΚΑ

3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού για την διαχείριση μεταναστευτικών ροών. Άρνηση αναχώρησης πριν την καταβολή σχετικής πίστωσης»

Στρατηγέ,

Η Ομοσπονδία μας, επανέρχεται για πολλοστή φορά στο μείζον θέμα των αποσπάσεων του Αστυνομικού Προσωπικού για ζητήματα αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.

Αναφερόμαστε σε μία όχι μόνο Πανεθνική προσπάθεια, αλλά σε μια Πανευρωπαϊκή, με εκατέρωθεν συσκέψεις και διεθνείς συνεργασίες που έχουν υπογραφεί για την αντιμετώπιση της και έχουν απασχολήσει κατά κόρον όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε διακρατικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Είναι παγκοίνως γνωστό, πως αυτή η προσπάθεια αντιμετωπίζεται αρχικώς και εν συνόλω από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και σε όλο το εύρος της, όπου απαιτείται η μετακίνηση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων ώστε να καταστεί δυνατή αυτή και στο μέτρο του εφικτού, να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των σκληρά δοκιμαζόμενων νησιωτικών περιοχών.

Και ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό τον σκοπό, έχει εκταμιεύσει χρήματα κυρίως μέσω του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, που επιτρέπει την απρόσκοπτη μετακίνηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, εμείς ως συνδικαλιστικό όργανο διαβλέπουμε και γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας ότι, οι συνάδελφοί μας δεν λαμβάνουν τα απαιτούμενα ποσά από τις κεντρικές διαχειρίσεις και μάλιστα μέσω της πάγιας προκαταβολής, με το πρόσχημα πως δεν υπάρχουν τα ανάλογα ποσά και τα όποια διαθέσιμα κεφάλαια καταβάλλονται για άλλες δαπάνες σύμφωνα με τους κωδικούς που έχουν καταχωρηθεί.

Στρατηγέ,

Ζητούμε, την άμεση παρέμβασή σας για την εξεύρεση οριστικής λύσης στο μείζον αυτό θέμα, που πλήττει ανεπανόρθωτα το εισόδημα των συναδέλφων μας και παράλληλα προσβάλει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας σε ιδιώτες ξενοδόχους και όχι μόνο, φέρει δε σε δυσχερή θέση τους αστυνομικούς και μάλιστα σε συνθήκες επαιτείας ενώ πράττουν στο ακέραιο το καθήκον τους, ζητώντας επί προσθέτως την πιστή τήρηση της υφιστάμενης διάταξης (Φ.Ε.Κ. Β’-1702/18-12-2001) καθώς και του Π.Δ. 100/2003 άρθρο 25 παρ.3 επισυνάπτοντας σας το υπ΄ αριθ. 201/2/136 από 06/11/2017 σχετικό έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, με την επιφύλαξη της άρνησης των φύλλων πορείας σε ενδεχόμενη και απευκταία αρνητική εξέλιξη του ζητήματος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
54 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
54 shares0 views

Οι ΤρισΔΙ.ΑΣ.τατοι μαραθωνοδρόμοι…..

Aris - Νοέ 18, 2017

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου φιλοξένησε περίπου 51.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο επιβεβαιώνοντας για μια…

Συνδικαλιστικά
14 shares0 views
Συνδικαλιστικά
14 shares0 views

ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Aris - Νοέ 18, 2017

Επειδή πολλοί συνάδελφοί, μας θέτουν ερωτήματα για την υπηρεσιακή κατάσταση της επιφυλακής, το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι ο όρος…

Επικαιρότητα
18 shares0 views
Επικαιρότητα
18 shares0 views

Έσπασαν ψαλίδια περιπολικού ενώ βρίσκονταν σε περιπολία

Aris - Νοέ 18, 2017

Η ΔΕΞΙΑ ΡΟΔΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Τυχεροί δύο αστυνομικοί, καθώς η βλάβη έγινε μέσα στην πόλη κι όχι…