Το Συνδικαλιστικό Κίνημα ΔΕΝ χειραγωγείται με φωτογραφικές διατάξεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η θεσμική εκπροσώπηση των στρατιωτικών δεν μπορεί να χειραγωγείται από το γραφείο του υπουργού. Προαναγγέλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την νομοθετική ακροβασία που επιχειρείται με την φωτογραφική διάταξη του άρθου 27 και καλεί τους βουλευτές να ζητήσουν την απόσυρσή της. 

Πιο συγκεκριμένα, στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αναφέρεται:

Στις 3 Απρίλιου 2017, ημερομηνία ορόσημο για την εκπροσώπηση των εν ενεργεία Στρατιωτικών, ιδρύθηκε σύμφωνα με το νόμο 4407/2016 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.).

Η χθεσινή ημέρα όμως, 27η Σεπτεμβρίου 2017, είναι βέβαιο ότι θα γραφτεί με μελανά χρώματα στην ιστορία της θεσμικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών αλλά και στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Κατατέθηκε χθες στην Βουλή των Ελλήνων το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις», που εκτός των άλλων διατάξεων, περιλαμβάνει το άρθρο 27, με το οποίο επιχειρείται ευθεία ανάμειξη στην θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα με τις διατάξεις του εν λόγω άρθρου επιχειρείται:

  • Α. Η βίαιη κατάργηση των υγιών πρωτοβάθμιων Ενώσεων μεγάλων Περιφερειών της Χώρας, οι οποίες έχουν μάλιστα μεγάλη απήχηση στις τάξεις των συναδέλφων.
  • Β. Η νομιμοποίηση με φωτογραφικό τρόπο του εργοδοτικού σωματείου ΠΟΕΣ και ο υποσκελισμός της νομίμως συσταθείσας και λειτουργούσας Ομοσπονδίας μας.
  • Γ. Ο αυτονόητος επηρεασμός της έκβασης εκκρεμών δικών, ενόψει της εκδίκασης των ανακοπών που έχει ασκήσει η Ομοσπονδία μας κατά του εν λόγω σωματείου, με την ψήφιση των φωτογραφικών διατάξεων του άρθρου 27.

Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο Σχέδιο νόμου θα έρθει σε συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων την επομένη εβδομάδα, όπου όλο τα στελέχη του Δ.Σ. της ΠΟΜΕΝΣ έχουν εμπλοκή με την Διακλαδική Άσκηση ‘’ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ’’, εκτός του συμβούλου του κ. Υπουργού ΥΠΕΘΑ και Προέδρου της ΠΟΕΣ, με απώτερο σκοπό να φιμωθεί η ΠΟΜΕΝΣ δηλαδή η φωνή της νομιμότητας.

Η θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών ΔΕΝ μπορεί να είναι χειραγωγούμενη, μέσα από το γραφείο του Υπουργού. Αρκεί να θυμηθούμε ότι η ΠΟΕΣ ήταν αυτή, που απρόσκλητη έσπευσε να συντάξει και να προτείνει νέο ειδικό μισθολόγιο που παγώνει και μειώνει τους μισθούς μας(!!!) και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ ήταν αυτός που παραλλήλιζε τους ιπτάμενους Αξιωματικούς που υπηρετούν στο εξωτερικό με νοικοκυρές που μαγειρεύουν φασολάκια! Οι μάσκες έπεσαν……

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας και τον Πρόεδρο της Βουλής να διαφυλάξουν τη συνταγματική τάξη και να μην επιτρέψουν τέτοιου είδους νομοθετικές ακροβασίες που πλήττουν βάναυσα το δημοκρατικό πολίτευμα και το περί δικαίου αίσθημα.

Καλούμε, όλους τους Βουλευτές των κομμάτων να εμποδίσουν την επιχειρούμενη κατάλυση της νομιμότητας, ζητώντας την απόσυρση του φωτογραφικού άρθρου 27 και ας αφήσουν την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη να ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ.

Το ποιος φοβάται και γιατί είναι γνωστό.

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., με γνώμονα την προάσπιση της δικαιοσύνης και της νομιμότητας, θα προβεί σ΄όλες τις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες της επιχειρούμενης φίμωσης της και κατ’ επέκταση της φωνής των συναδέλφων Στρατιωτικών.

πηγή: pomens.gr

Διαβάστε ακόμα

Προσφορἐς
0 shares0 views
Προσφορἐς
0 shares0 views

Προσφορά γυναικολογικός έλεγχος με 30€ για οικογένειες ενστόλων

staff - Νοέ 22, 2020

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει μία εξαιρετική προσφορά για όλες, ανεξαιρέτως, τις…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

staff - Σεπ 06, 2020

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός-συνδυασμός, ενόψει των Έκτακτων Μεταθέσεων του Σεπτεμβρίου, με την έκδοση του αριθμού…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

Η επίσημη απάντηση του Υπουργείου για τη ΔΑΚΑΘ

staff - Αυγ 02, 2020

 Όλη η αλήθεια και το τι ισχύει για τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- Θεσσαλονίκης και εν αναμονή νέου Οργανογράμματος…