Ακόμα ένας χαμένος χρόνος για την αναβάθμιση – ανωτατικοποίηση της Αστυνομικής Ακαδημίας

Αυγ 31, 2017
17 Shares

Η ανακοίνωση των βαθμολογικών βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μας υπενθύμισε ακόμα μια φορά την διατηρούμενη απόσταση της Αστυνομικής Ακαδημίας από τις ομότιμες ευρωπαϊκές.
Τα λόγια και οι υποσχέσεις της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας έμειναν μόνο στα χαρτά, αφήνοντας ερμητικά κλειστές τις πόρτες εισόδου στον 21ο αιώνα και παραμένοντας στην εφαρμογή και διατήρηση ενός αναχρονιστικού πλαισίου ξεκινώντας με την είσοδο μας στην Αστυνομική Ακαδημία και συνεχίζοντας σε όλα τα στάδια του υπηρεσιακού μας βίου.
Πρέπει να προβούμε στην ενίσχυση των θεμελίων προκειμένου να βελτιώσουμε ολόκληρο το οικοδόμημα. Ο θεμέλιος λίθος για την Ελληνική Αστυνομία είναι η Αστυνομική Ακαδημία και πλέον η ανατοτατοικοποίηση της είναι μονόδρομος.
Ο εκσυγχρονισμός στα πλαίσια της Αστυνομικής Ακαδημίας δεν αφορά μια συντεχνιακή διεκδίκηση αλλά έχει ως στόχο την βελτίωση του παρεχομένου αγαθού της ασφάλειας προς την ελληνική κοινωνία. Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο δεν μπορούμε να μένουμε αγκυλωμένοι στο παρελθόν. Η αντιμετώπιση της διεθνοποιημένης εγκληματικής δράσης και τρομοκρατίας απαιτεί την επένδυση στην κατάρτιση του αστυνομικού προσωπικού προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις.
Η είσοδος της Αστυνομικής Ακαδημίας στην πανεπιστημιακή κοινότητα θα σημάνει και την αρχή μιας επιστημονικής αστυνομίας, η οποία θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ακόμα θα ενισχύσει το προσωπικό αυτής με επιστημονική κατάρτιση και θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο σύγχρονης αστυνόμευσης.
Επιπρόσθετα η λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού αστυνομικού πανεπιστημίου θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να φέρει ολόκληρο το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας σε πιο άμεση συνεργασία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αστυνομίες για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επιστημονικό επίπεδο προς την αντιμετώπιση των σύγχρονων φαινομένων εγκληματικής δράσης.

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΑΝΑΣΤΣΙΟΣ
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Μέλος Επιτροπής Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης – Ανωτατικοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων του Ν.2226/1994
Μέλος ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
69 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
69 shares0 views

«Ας κρατήσουν οι χοροί!!!»

Aris - Φεβ 18, 2018

Παρατηρώντας τα τελευταία έτη τις <<βίαιες>> αλλαγές που επήλθαν στα εργασιακά μας με την κατακόρυφη αύξηση των ετών συνταξιοδότησης από…

Επικαιρότητα
22 shares0 views
Επικαιρότητα
22 shares0 views

«Σαφάρι» κατά των λαθραίων τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη-Κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 πακέτα

Aris - Φεβ 17, 2018

Συνολικά οκτώ συλλήψεις πραγματοποίησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ελέγχων για λαθρεμπόριο τσιγάρων, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 λαθραία πακέτα.…

Επικαιρότητα
36 shares0 views
Επικαιρότητα
36 shares0 views

Οι κάτοικοι του Δρυμού νιώθουν πάλι ασφαλείς χάρη στους Αστυνομικούς του Τ.Α. Ωραιοκάστρου

Aris - Φεβ 16, 2018

Ήταν λίγο πριν την αλλαγή του έτους όταν στην περιοχή του Δρυμού ένας άγνωστος άντρας με την απειλή κοντόκανης καραμπίνας…