Κίνδυνος «μπλακ άουτ» στο ΑΤ Λευκού Πύργου

Αυγ 23, 2017
47 Shares

 Ήδη από τις 14 Αυγούστου είχαμε προειδοποιήσει και ενημερώσει με άρθρο μας για τα αναρίθμητα  προβλήματα της ένωσης των τριών κεντρικών τμημάτων σε ένα, σήμερα το δημοσίευμα στο voria.gr που έγινε σύμφωνα με πηγές υψηλόβαθμων ήρθε να επιβεβαιώσει τα όσα γράψαμε

Τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης που υπηρετούν σε αυτές τις υπηρεσίες αλλά και οι εκλεγμένοι συνεχίζουν έναν αγώνα ώστε να εισακουστουν οι προτάσεις μας για το καλό των συναδέλφων αλλά και των πολιτών της πόλης μας


«Σειρήνες» ηχούν εδώ και λίγες ημέρες από την Αριστοτέλους 18 όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, στο οποίο αναμένεται να μεταφερθούν οι υπηρεσίες των υπό κατάργηση Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας και Άνω Πόλης. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι η συγχώνευση θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στην αστυνόμευση των περιοχών, αφού θα προκύψει ένα Α.Τ. με την μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη σε σχέση με όλα τα Α.Τ. της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., όλοι οι πολίτες που υπάγονταν στο τμήμα Άνω Πόλης και Πλατείας Δημοκρατίας, θα εξυπηρετούνται πλέον από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, στην Αριστοτέλους, όπου θα μεταφερθούν και όλες οι υπηρεσίες. Εκεί θα μεταφερθεί και το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Στα γραφεία επί της οδού Δωδεκανήσου, όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν το Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας, θα μεταφερθεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η Δίωξη Ναρκωτικών και η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Η χρήση του ενοικιαζόμενου χώρου στην Άνω Πόλη από την ΕΛ.ΑΣ. θα παύσει οριστικά. Σημειώνεται ότι όλες οι απαιτούμενες αλλαγές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

«Σύντομα δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο της αστυνόμευσης», ανέφερε με ανησυχία υψηλόβαθμο στέλεχος του Α.Τ. Λευκού Πύργου, μιλώντας στη Voria.gr. Όπως τόνισε, θα προκληθεί μεγάλο πρόβλημα λόγω της έλλειψης χώρων και υποδομών, το οποίο θα εμποδίσει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, χωρίς επαρκή χώρο για τη στέγαση των γραφείων, δεν θα μπορεί να διεκπεραιωθεί εύκολα οποιαδήποτε διαδικασία. Παράλληλα, ελλείψει χώρου, υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην αποθήκευση αρχειακού υλικού, ενώ δεν θα υπάρχει χώρος υποδοχής κοινού, ούτε αρκετά κελιά στα κρατητήρια, με αποτέλεσμα το Α.Τ. να υπολειτουργεί. Ανάλογο πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με τη στάθμευση των αστυνομικών οχημάτων.

Η κατάσταση αυτή έρχεται να προστεθεί στην έλλειψη καθαριότητας εντός των Αστυνομικών Τμημάτων. Εδώ και μήνες οι αστυνομικοί καθαρίζουν μόνοι τους όλους τους χώρους εργασίας, τα γραφεία, τους διαδρόμους, τα κρατητήρια και τις τουαλέτες, ελλείψει σχετικού κρατικού προγραμματισμού, όπως καταγγέλλει στη Voria.gr πηγή της αστυνομίας.

Ασφαλώς, όλα τα εμπόδια στους εσωτερικούς χώρους θα αντικατοπτρίζονται και στη λειτουργία της αστυνόμευσης στους δρόμους της πόλης, αφού θα δυσκολεύεται η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών. Το σημαντικότερο: Υπάρχουν φόβοι ότι τα καθημερινά επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αναγκαστικά θα μένουν πίσω, με ό,τι συνέπειες θα επιφέρει αυτό.

Πηγή: voria.gr

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
54 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
54 shares0 views

Οι ΤρισΔΙ.ΑΣ.τατοι μαραθωνοδρόμοι…..

Aris - Νοέ 18, 2017

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου φιλοξένησε περίπου 51.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο επιβεβαιώνοντας για μια…

Συνδικαλιστικά
14 shares0 views
Συνδικαλιστικά
14 shares0 views

ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Aris - Νοέ 18, 2017

Επειδή πολλοί συνάδελφοί, μας θέτουν ερωτήματα για την υπηρεσιακή κατάσταση της επιφυλακής, το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι ο όρος…

Επικαιρότητα
18 shares0 views
Επικαιρότητα
18 shares0 views

Έσπασαν ψαλίδια περιπολικού ενώ βρίσκονταν σε περιπολία

Aris - Νοέ 18, 2017

Η ΔΕΞΙΑ ΡΟΔΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Τυχεροί δύο αστυνομικοί, καθώς η βλάβη έγινε μέσα στην πόλη κι όχι…