ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΚΟΣΜΟ……ΑΛΛΑ ΠΩΣ

Αυγ 07, 2017
42 Shares

Με τα πρώτα μελτέμια φάνηκαν με τραγικό τρόπο τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι ελλείψεις σε ατομικά μέσα προστασίας και σε εξοπλισμό σε συνδυασμό με την μεγάλη έλλειψη προσωπικού έχουν φέρει το προσωπικό σε τραγική κατάσταση.

Τη φετινή χρόνια ο Μινώταυρος του καθήκοντος έχει εισπράξει ήδη τον φόρο αίματος από την πυροσβεστική οικογένεια. Ο άτυχος 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης πλήρωσε με την ζωή του την ετήσια μάχη με τις φλόγες.

««ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΚΟΣΜΟ»»  ΕΛΕΓΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ!

Μια μάχη που φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα και αυτό μας το θύμισαν με παρολίγον τραγικό τρόπο οι τραυματισμένοι πυροσβέστες και τα κατεστραμμένα πυροσβεστικά στο Λαγονήσι και στα Κύθηρα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους συνάδελφους που τραυματίστηκαν στην φωτιά στον Χ.Υ.Τ.Α. της Σάμου και άλλους που δεν θα αναφέρω μια που ο κατάλογος είναι μακρύς.

Η καταπόνηση του προσωπικού και των μέσων είναι ήδη μεγάλη. Οι συνεχόμενες μάχες στα πύρινα μέτωπα έχουν εξαντλήσει το ήδη γερασμένο προσωπικό μια που ο μέσος ορός ηλικίας είναι αρκετά ανεβασμένος. Αυτό ο μέσος ορός συμβαδίζει και με τον μέσο ορό της ηλικίας των οχημάτων του Σώματος. Οχήματα τα όποια έχουν κατά μέσο ορό 20ετη υπηρεσία με ότι σημαίνει αυτό. Το όχημα που κάηκε στο Λαγονήσι, το ΠΣ1451 του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ήταν κατασκευής του 1996.
Σε κουβέντα που είχα με κάποιον συνδικαλιστή της ΕΑΠΣ μου ανέφερε ότι ο φόβος είναι, αν χάσουμε κάποια ακόμα οχήματα, δεν θα έχουμε δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε στις επιχειρησιακές μας ανάγκες.

 

Σε παρόμοια χάλια είναι και ο ατομικός εξοπλισμός όλου του προσωπικού του Σώματος. Κατά καιρούς έρχονται στην επικαιρότητα φωτογραφίες όπως αυτή με τις διαλυμένες μπότες ενός εποχιακού Πυροσβέστη άλλα και άλλες. Φωτογραφίες που μπορεί να είναι η αποτύπωση μιας στιγμής για την πολιτική ηγεσία του Σώματος όμως είναι η καθημερινότητα για το μάχιμο προσωπικό αυτού.

Σε πολλούς από εμάς η εικόνα του κατεστραμμένου κράνους από την πυρκαγιά στην Θεσσαλονίκη προκαλεί δέος, αφού ξέρουμε ότι ο συνάδελφος που το φορούσε είχε πραγματικά άγιο μαζί του και γιαυτό και δεν είχαμε τίποτα χειρότερα. Άλλα ως πότε το πυροσβεστικό προσωπικό της χώρας μας θα εναποθέτει την ασφάλεια του, στην Θεία πρόνοια και την εύνοια της Θείας τύχης; Η άποψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Τοσκα ,στη συζήτηση με τους εκπροσώπους των Εθελοντών Πυροσβεστών του Σώματος, ότι λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χωράς δεν θα τους χορηγήσει μέσα ατομικής προστασίας, είναι μια κοινά αποδέκτη διαπίστωση. Όμως η ηγεσία του κυρίου φορέα Πολιτικής Προστασίας στην χωρία μας, δεν γίνεται μέσω διαπιστώσεων άλλα μέσω ενεργειών επίλυσης προβλήματος. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να τα έχει κληρονομήσει ο σημερινός πολιτικός προϊστάμενος του Σώματος από παλαιότερα έτη, άλλα αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να μην προβεί σε ενέργειες για την επίλυση τους.
Η φετινή αντιπυρική περίοδος για το Πυροσβεστικό Σώμα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ας ελπίσουμε ότι ο συνάδελφος που μεταφέρθηκε τραυματίας στο νοσοκομείο των Κυθήρων, να είναι ο τελευταίος για φέτος. Και λέω για φέτος, μια που όλοι εμείς στην πυροσβεστική οικογένεια ξέρουμε ότι η αποστολή μας είναι βαριά, επικίνδυνη, και ανθυγιεινή όσο και εάν κάποιοι αρνούνται να το αναγνωρίσουν αυτό. Η εργασία του Πυροσβέστη είναι ίσως η επίτομη του βαρέως, επικίνδυνου και ανθυγιεινού επαγγέλματος και για αυτό τον λόγο χαίρει ιδιαίτερης αντιμετώπισης σε όλο τον Κόσμο πλην της πατρίδος μας.

 

Μπορεί όλα αυτά για τους πολίτες της πατρίδος μας να είναι ψιλά γράμματα μέσα στην προσωπική οδύνη της καθημερινότητας του καθενός, άλλα θα πρέπει να ξέρει ότι εμείς όλοι είμαστε εδώ για όταν θα μας έχει ανάγκη. Είμαστε εδώ , περιμένοντας το κουδούνι που θα χτυπήσει σαν σήμαντρο για να μας καλέσει σε μια διαφορετική λειτουργία, όχι σε κάποιο μοναστήρι, άλλα στον αγώνα να βρεθούν όσο το δυνατόν ποιο έγκαιρα δίπλα σε όποιον μας έχει ανάγκη. Για αυτό και εμείς όλοι απαιτούμε από την πολιτεία να μας δίνει τα απαραίτητα μέσα για να είμαστε πάντα δίπλα σας ακόμα και όταν ο κίνδυνος φλερτάρει με την δίκια μας ύπαρξη.
Κλείνοντας θα θυμίσω το τι έλεγε ο ήρωας Δόκιμος Ανθυποπυραγος ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ «ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΚΟΣΜΟ»

Πηγή:
Σταύρου Μάριος
Απογευματινή Φρουρά

Διαβάστε ακόμα

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Ειδικό Κινητό Τμήμα Θεσσαλονίκης (Δεκαμελή) – υπηρεσία πολλαπλών καθηκόντων, χωρίς συγκεκριμένα καθήκοντα!!!

Aris - Δεκ 17, 2017

Καταρχήν δεκαμελή στα έγγραφα, αφού τυγχάνει να δουλεύουν από 4- 8 Αστυνομικοί. Αντικείμενο: Όταν τα τμήματα δίνουν ρεπό , ενίσχυση…

Επισκέψεις
51 shares0 views
Επισκέψεις
51 shares0 views

Συνάντηση του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης με τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σταύρο ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Aris - Δεκ 07, 2017

Με τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σταύρο ΚΑΛΑΦΑΤΗ συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τον ΠΑΠΑΔΑΚΗ Θεόφιλο, ΚΑΛΕΥΡΑ Αλέξανδρο,…

Συνδικαλιστικά
29 shares0 views
Συνδικαλιστικά
29 shares0 views

Επιβραβεύονται και τα Δάνεια Μικροεπισκευών & Μικροβελτιώσεων του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων

staff - Δεκ 07, 2017

Η δίκαια, πλήρως τεκμηριωμένη και υλοποιήσιμη πρόταση του μέλους μας, Αγγελίδη Παναγιώτη, που έγινε την 04-01-2017 (δείτε την εδώ), προωθήθηκε…