Πλήρης ενημέρωση για τις εσωτερικές μεταθέσεις της Θεσσαλονίκης – Ο αναπληρωτής του αναπληρωτή στα Συμβούλια Μεταθέσεων!

Ιούλ 20, 2017
36 Shares

Η ηγεσία της ΓΑΔΘ με μια διαταγή στα τέλη Ιουνίου 2017, «χρέωσε» ουσιαστικά την επικείμενη αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της, στους Διοικητές των νεοϊδρυθέντων υπηρεσιών όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας από τα αποσπάσματα των παρακάτω διαταγών. (1303064 και 1306006 από 28-06-2017)

Ως ενεργός συνδικαλιστικός συνδυασμός, ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, καταγγείλαμε την πραγματικά πρωτόγνωρη διαδικασία της αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης (δείτε εδώ), αναφέροντας παράλληλα την υποστελέχωση των νεοϊδρυθύντεν Υπηρεσιών και την τυπική λειτουργία τους που έγινε μόνο «στα χαρτιά».

Το Συμβούλιο Εσωτερικών Μεταθέσεων της ΓΑΔΘ που αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 21-07-2017, θα κληθεί να αποφασίσει για την ενίσχυση ή όχι των πολύπαθων υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων, οι οποίες με τη σειρά τους, στα Συμβούλια Μεταθέσεων που θα ακολουθήσουν, θα τοποθετήσουν αναλόγως, όσους συναδέλφους μετατεθούν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε αυτές.

Η συνεδρίαση αυτή του Συμβουλίου Μεταθέσεων θα είναι από τις πλέον πιο κρίσιμες και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ώστε να προασπίσει και να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων, εξασφαλίζοντας την αξιοκρατία, ότι οι μεταθέσεις θα πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένες βάσει των υπηρεσιακών και κοινωνικών κριτηρίων που ορίζει η νομοθεσία και να υπάρξει η ορθή στελέχωση των Υπηρεσιών σύμφωνα με το οργανόγραμμά τους.

Βέβαια τα γνωστά προβλήματα υπάρχουν και τα οποία, δυστυχώς, προέρχονται από συγκεκριμένη παράταξη, καθόσον ο εκλεγμένος Τακτικός Εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στα Συμβούλια Μεταθέσεων βρίσκεται εδώ και μήνες σε απόσπαση με αίτησή του σε νησί του Β. Αιγαίου με έξοδα δημοσίου, ενώ και ο εκλεγμένος τέως αναπληρωτής του έχει αποσπαστεί και να αυτός με την ίδια διαδικασία στο ίδιο νησί και μόλις πριν ημέρες παραιτήθηκε ως αναπληρωτής και έτσι ως αναπληρωτής Εκπρόσωπος τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής του αναπληρωτή με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα εργασιακά δικαιώματα και συμφέροντα των Αστυνομικών.

Σίγουρα το ηθικά σωστό και αυτό που ταιριάζει με τη συνδικαλιστική δεοντολογία είναι και ο Τακτικός Εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να παραιτηθεί εφόσον υπηρετεί με απόσπαση πολύμηνη σε νησί, όπως πρόσφατα έκανε και ο Αναπληρωτής του, αφού είναι σίγουρο πως θα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες και εμπόδια για την πλήρη και πετυχημένη άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων του και έξαλλου η Ηγεσία πιθανόν να τον αντιμετωπίσει διαφορετικά.

Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης που μετέχει ενεργά και στηρίζει την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το δεύτερο μεγαλύτερο Σωματείο Αστυνομικών στην Ελλάδα, μετά από αυτό της Αθήνας, θα παρακολουθεί στενά την όλη διαδικασία και θα παρέμβει άμεσα οποτεδήποτε χρειαστεί.

Δεν μπορούμε άλλωστε να λησμονήσουμε όσα πέρυσι συνέβησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση του συγκεκριμένου Συμβουλίου Μεταθέσεων, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, μετατέθηκε εκλεγμένος συνδικαλιστής, χωρίς αίτηση του και χωρίς πρόταση της υπηρεσίας σε άλλη Διεύθυνση και επίσης μετατέθηκε και παράτυπα συναδέλφισσα που βρίσκονταν σε άδεια λοχείας η όποια είχε αποκτήσει το τέκνο μόλις της πριν από 18 ημέρες από την ημέρα συνεδρίασης του Συμβουλίου…

Σε επόμενη ανάρτησή μας, θα σας ενημερώσουμε για όλα τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα σας, σχετικά με τις μεταθέσεις και αφού βέβαια διαπιστώσουμε εάν οι μεταθέσεις αυτές είναι αιτιολογημένες και συνάδουν υπέρ της σωστής λειτουργίας των Υπηρεσιών και των συμφερόντων των εργαζόμενων Αστυνομικών.

Θεσσαλονίκη 20 Ιουλίου 2017
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις
23 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
23 shares0 views

Υβριστική ανάρτηση κατά Αστυνομικών κατέβηκε μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΥΘ και Μέλους του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης αλλά και πλήθους συναδέλφων.

Aris - Ιαν 18, 2018

Μετά απο παρέμβαση και κινητοποίηση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΥΘ Καλευρά Αλέξανδρου και πλήθος συναδέλφων με αναφορές και σχόλια η υβριστική ανάρτηση…

Συνδικαλιστικά
31 shares0 views
Συνδικαλιστικά
31 shares0 views

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- θα συμμετέχει σε κάθε νόμιμη δημοκρατική δράση

Aris - Ιαν 18, 2018

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- ως ενεργός συνδικαλιστικός οργανισμός - συνδυασμός, πανελλαδικά των Ελλήνων εργαζομένων Αστυνομικών δηλώνει πως θα συμμετέχει…

Επικαιρότητα
27 shares0 views
Επικαιρότητα
27 shares0 views

«Η οδηγός δεν ανέφερε ότι το ανήλικο έχρηζε ιατρικής φροντίδας, μέχρι που ενηνερώθηκε οτι θα της βεβαιωθεί παράβαση. Παραβιασε κόκκινο και έκανε χρήση κινητού»

Aris - Ιαν 16, 2018

Για τους Αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού που βεβαιωσαν την κλήση στην ηθοποιό Τζένη Ιωακειμίδου, μόλις ενημερώθηκε ότι θα της βεβαιωθεί…