Πλήρης ενημέρωση για τις εσωτερικές μεταθέσεις της Θεσσαλονίκης – Ο αναπληρωτής του αναπληρωτή στα Συμβούλια Μεταθέσεων!

Ιούλ 20, 2017
36 Shares

Η ηγεσία της ΓΑΔΘ με μια διαταγή στα τέλη Ιουνίου 2017, «χρέωσε» ουσιαστικά την επικείμενη αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της, στους Διοικητές των νεοϊδρυθέντων υπηρεσιών όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας από τα αποσπάσματα των παρακάτω διαταγών. (1303064 και 1306006 από 28-06-2017)

Ως ενεργός συνδικαλιστικός συνδυασμός, ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, καταγγείλαμε την πραγματικά πρωτόγνωρη διαδικασία της αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης (δείτε εδώ), αναφέροντας παράλληλα την υποστελέχωση των νεοϊδρυθύντεν Υπηρεσιών και την τυπική λειτουργία τους που έγινε μόνο «στα χαρτιά».

Το Συμβούλιο Εσωτερικών Μεταθέσεων της ΓΑΔΘ που αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 21-07-2017, θα κληθεί να αποφασίσει για την ενίσχυση ή όχι των πολύπαθων υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων, οι οποίες με τη σειρά τους, στα Συμβούλια Μεταθέσεων που θα ακολουθήσουν, θα τοποθετήσουν αναλόγως, όσους συναδέλφους μετατεθούν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε αυτές.

Η συνεδρίαση αυτή του Συμβουλίου Μεταθέσεων θα είναι από τις πλέον πιο κρίσιμες και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ώστε να προασπίσει και να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων, εξασφαλίζοντας την αξιοκρατία, ότι οι μεταθέσεις θα πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένες βάσει των υπηρεσιακών και κοινωνικών κριτηρίων που ορίζει η νομοθεσία και να υπάρξει η ορθή στελέχωση των Υπηρεσιών σύμφωνα με το οργανόγραμμά τους.

Βέβαια τα γνωστά προβλήματα υπάρχουν και τα οποία, δυστυχώς, προέρχονται από συγκεκριμένη παράταξη, καθόσον ο εκλεγμένος Τακτικός Εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στα Συμβούλια Μεταθέσεων βρίσκεται εδώ και μήνες σε απόσπαση με αίτησή του σε νησί του Β. Αιγαίου με έξοδα δημοσίου, ενώ και ο εκλεγμένος τέως αναπληρωτής του έχει αποσπαστεί και να αυτός με την ίδια διαδικασία στο ίδιο νησί και μόλις πριν ημέρες παραιτήθηκε ως αναπληρωτής και έτσι ως αναπληρωτής Εκπρόσωπος τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής του αναπληρωτή με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα εργασιακά δικαιώματα και συμφέροντα των Αστυνομικών.

Σίγουρα το ηθικά σωστό και αυτό που ταιριάζει με τη συνδικαλιστική δεοντολογία είναι και ο Τακτικός Εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να παραιτηθεί εφόσον υπηρετεί με απόσπαση πολύμηνη σε νησί, όπως πρόσφατα έκανε και ο Αναπληρωτής του, αφού είναι σίγουρο πως θα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες και εμπόδια για την πλήρη και πετυχημένη άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων του και έξαλλου η Ηγεσία πιθανόν να τον αντιμετωπίσει διαφορετικά.

Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης που μετέχει ενεργά και στηρίζει την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το δεύτερο μεγαλύτερο Σωματείο Αστυνομικών στην Ελλάδα, μετά από αυτό της Αθήνας, θα παρακολουθεί στενά την όλη διαδικασία και θα παρέμβει άμεσα οποτεδήποτε χρειαστεί.

Δεν μπορούμε άλλωστε να λησμονήσουμε όσα πέρυσι συνέβησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση του συγκεκριμένου Συμβουλίου Μεταθέσεων, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, μετατέθηκε εκλεγμένος συνδικαλιστής, χωρίς αίτηση του και χωρίς πρόταση της υπηρεσίας σε άλλη Διεύθυνση και επίσης μετατέθηκε και παράτυπα συναδέλφισσα που βρίσκονταν σε άδεια λοχείας η όποια είχε αποκτήσει το τέκνο μόλις της πριν από 18 ημέρες από την ημέρα συνεδρίασης του Συμβουλίου…

Σε επόμενη ανάρτησή μας, θα σας ενημερώσουμε για όλα τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα σας, σχετικά με τις μεταθέσεις και αφού βέβαια διαπιστώσουμε εάν οι μεταθέσεις αυτές είναι αιτιολογημένες και συνάδουν υπέρ της σωστής λειτουργίας των Υπηρεσιών και των συμφερόντων των εργαζόμενων Αστυνομικών.

Θεσσαλονίκη 20 Ιουλίου 2017
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
111 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
111 shares0 views

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Aris - Απρ 17, 2018

Για τον κάθε συνάδελφο, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, παρά τις αλλεπάλληλες περικοπές που έχει υποστεί,…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
46 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
46 shares0 views

Οι ΔΙ-ασπα-ΣΤΕΣ της Ενότητας, ‘’Εραστές’’ της Ανακρίβειας…..

Aris - Απρ 17, 2018

Στόχευση αυτών των εκλογών είναι να αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά που μας πλήγωσαν Συνδικαλιστικά, όλα εκείνα που μας έφεραν…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
104 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
104 shares0 views

Όλοι μαζί, συνάδελφοι-συνοδοιπόροι, του Μηλώση Κωνσταντίνου

staff - Απρ 16, 2018

Συνάδελφε είναι η ώρα όπου η ψήφος μας είναι η δύναμη μας. Η δύναμη της αλλαγής στα συνδικαλιστικά δρώμενα της…