Μάθετε όλα τα νόμιμα δικαιώματά σας για τις έκτακτες (εσωτερικές) μεταθέσεις της αναδιάρθρωσης

Μαΐ 26, 2017
57 Shares

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης, σας γνωρίζει για όλα τα νόμιμα δικαιώματά σας για τις έκτακτες μεταθέσεις – ακόμα και για το δικαίωμα ακρόασης από τον Εισαγγελέα για έκδοση Διάταξης σχετικά με τις έκτακτες εσωτερικές μεταθέσεις!

Συνάδελφοι, δυστυχώς, στις εσωτερικές- έκτακτες μεταθέσεις λόγω αναδιάρθρωσης-αναδιάταξης των Υπηρεσιών του π.δ. 7/17 που έγιναν σήμερα 26/5/2017, στις Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης, βάσει του άρθρου 17 του π.δ. 100/03, πραγματοποιήθηκαν, όπως ενημερωθήκαμε, πολλές μετακινήσεις συνάδελφων με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, χωρίς δηλαδή τη θέληση των Αστυνομικών ή δεν αποφασίστηκε η ικανοποίηση των μίας εκ των επιλογών τους και δεν τηρήθηκαν επακριβώς τα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια που ορίζουν οι διατάξεις του π.δ. 100/03.

Ως ενεργός και μάχιμος συνδικαλιστικός οργανισμός, το Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει ότι πάντοτε βρίσκεται δίπλα σας και σας στηρίζουμε με κάθε τρόπο.
Έτσι και εξαιτίας των έντονων και πολλών παραπόνων των συναδέλφων μας, σας ενημερώνουμε τα παρακάτω, για να γνωρίζετε όλα τα νόμιμα δικαιώματά σας.

– Όσοι μετατέθηκαν χωρίς αίτησή τους ή δεν ικανοποιήθηκαν τα νόμιμα αιτήματά τους, θα πρέπει ενός προθεσμίας 5 ημερών από την κοινοποίηση της διαταγής μετάθεσης, να προσφύγουν για την ακύρωση ή την τροποποίησή της, βάσει του άρθρου 18 του Π.Δ. 100/03.

Σε αυτήν θα πρέπει να αναφέρονται λεπτομερώς όλοι οι λόγοι που αφορούν τη μετάθεσή τους και συμβάλλουν ώστε αυτή είτε να ακυρωθεί είτε να τροποποιηθεί. Καλό είναι να εστιάζετε σε υπηρεσιακά κριτήρια αρχικά (εμπειρία, πειθαρχικότητα, απόδοση, ειδικές γνώσεις, προϋπηρεσία κλπ) και έπειτα σε κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, τόπος διαμονής, λόγοι σπουδών των τέκνων, εργασία σύζυγου κλπ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν και με έγγραφα, τότε αξίζει να επισυνάψετε και αυτά (είτε δημόσια έγγραφα είτε ιδιωτικά).

– Όλες οι μεταθέσεις, ως διοικητικές πράξεις, θα πρέπει απαραίτητα να αιτιολογούνται και να τεκμηριώνονται, σύμφωνα με πραγματικά στοιχεία, όπως προβλέπεται από το Διοικητικό Δίκαιο.
Ο Κώδικας Μεταθέσεων του π.δ. 100/03 αναφέρει ρητά και ξεκάθαρα ότι οι εσωτερικές μεταθέσεις πραγματοποιούνται με υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια.
Γι’ αυτό όσοι επιθυμείτε μπορείτε με μια γραπτή αίτηση να ζητήσετε απόσπασμα από το Πρακτικό του Συμβουλίου Μεταθέσεων, όσον αφορά την περίπτωσή σας, έτσι ώστε να δείτε το ακριβές αιτιολογικό τους.

– Δυστυχώς οι διατάξεις του π.δ. 100/03 αναφέρουν ότι το ίδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, με την ίδια σύνθεση, αποφασίζει για την κρίση της προσφυγής.
Έτσι, εάν δεν έχει θετική απόφαση για τους συναδέλφους η αίτηση προσφυγής τους, θα πρέπει σε μεταγενεστερο επίπεδο να προσφύγουν στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

– Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές παρατηρήθηκε ότι υπάρχουν κάποιες έγγραφες προτάσεις από τις Υπηρεσίες που υπηρετουν οι συνάδελφοι με τις οποίες προτείνονται συγκεκριμένοι συνάδελφοι για τη μετάθεσή τους από αυτές τις Υπηρεσίες.
Αυτό βέβαια δεν προβλέπεται ρητά από κανένα νομοθέτημα και η γι’ αυτό το Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης, σας γνωρίζει ότι βάσει του άρθρου 25 του ν. 1756/88 οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον, μπορούν να προσφύγουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και με γραπτή αίτησή τους να ζητήσουν να εκδοθεί Εισαγγελική Παραγγελία (Διάταξη), με την οποία θα διαταχθεί η προϊστάμενη Υπηρεσία που εξέδωσε τη μετάθεσή τους, να τους χορηγήσει όλα τα δημόσια έγγραφα που αφορούν την περίπτωσή τους (δηλαδή εάν υπάρχει σχετική πρόταση και Πρακτικό του Συμβουλίου Μεταθέσεων).

Για οποιαδήποτε περαιτέρω θέμα και ζήτημα που χρειάζεται να σας δώσουμε κάθε διευκρίνιση και σας απασχολεί, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης, α) είτε τηλεφωνικά, β) είτε σε φυσική συνάντηση μαζί μας, γ) είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση ekathess@gmail.com, είτε με μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook εδώ

Θεσσαλονίκη, 26 Μαΐου 2017

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

 

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα
19 shares0 views
Επικαιρότητα
19 shares0 views

Πόθεν έσχες: Περαιτέρω διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση

staff - Μαρ 26, 2019

156/2019 Περαιτέρω διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ…

Επικαιρότητα
101 shares0 views
Επικαιρότητα
101 shares0 views

Πότε λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

staff - Μαρ 25, 2019

Στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμίαυποβολής των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης («πόθεν έσχες») των ετών 2016 και 2017 (φορολογικό 2015 και 2016),…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
88 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
88 shares0 views

Ερώτηση στη βουλή για τα οφειλόμενα ρεπό στη Θεσσαλονίκη.

staff - Μαρ 22, 2019

Το Ε.Κ.Α Θεσσαλονίκης βαδίζοντας πιστά στο μονοπάτι του υγιούς, δημιουργικού  και μαχόμενου συνδικαλισμού, αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως στέκεται έμπρακτα…