Έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση

Απρ 26, 2017
35 Shares
Αθήνα, 26 Απριλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 302/9/65
Προς:
1) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Τόσκα
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Διευθυντή του Υπουργείου, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της έκδοσης υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, όπου διαπιστώσαμε ότι τόσο η ηγεσία του Υπουργείου όσο και του Αρχηγείου αντιλαμβάνονται τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στην ομαλή καθημερινότητα των οικογενειών των συνάδελφών μας, η έκδοση αυτής.

Δυστυχώς, καίτοι έχουμε δώσει πολλούς αγώνες και έχουμε λάβει ισχυρές διαβεβαιώσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, το πρόβλημα έχει οξυνθεί με δυσμενέστατες επιπτώσεις στον Έλληνα Αστυνομικό, την οικογένειά του, αλλά και την ίδια την Υπηρεσία, αφού είναι παγκοίνως γνωστό ότι η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται άμεσα από την εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών. Αν και η εργασία είναι ιερό πράγμα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από την εκάστοτε διοίκηση, ο συνάδελφός μας εισπράττει τη συνεχιζόμενη απαξίωση, την εργασιακή ανασφάλεια, την αδυναμία προγραμματισμού του προσωπικού και οικογενειακού του βίου.

Σε πείσμα όσων θέλουν να επικαλούνται τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, στο χώρο μας συνεχίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση που πρέπει άμεσα να τερματιστεί. Δεν είναι δυνατόν να αποτελούμε θλιβερή εξαίρεση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, όταν άλλοι εκπονούν τα σχέδιά τους σε ετήσιο ορίζοντα.

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

Συνιστά μείζονα κοροϊδία αυτή η κατάσταση και σας καλούμε να δώσετε άμεσα τέλος σε αυτήν, υιοθετώντας το πάγιο αίτημά μας για τροποποίηση του άρθρου 1 του π.δ. 173/2013, όπως τροποποίησε το π.δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας», έτσι ώστε να διορθωθεί το κακό στη ρίζα του και που δεν είναι άλλο από την «ευχέρεια» που παρέχει αυτό στη διοίκηση, να αλλάζει την υπηρεσία «οποτεδήποτε». Αυτή η λέξη πρέπει να επαλειφθεί πάραυτα διότι μόνο την κακοδιοίκηση και την ανωμαλία στο Σώμα μας διαιωνίζει.

Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν περισσότερες διευκρινίσεις.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις
23 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
23 shares0 views

Υβριστική ανάρτηση κατά Αστυνομικών κατέβηκε μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΥΘ και Μέλους του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης αλλά και πλήθους συναδέλφων.

Aris - Ιαν 18, 2018

Μετά απο παρέμβαση και κινητοποίηση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΥΘ Καλευρά Αλέξανδρου και πλήθος συναδέλφων με αναφορές και σχόλια η υβριστική ανάρτηση…

Συνδικαλιστικά
31 shares0 views
Συνδικαλιστικά
31 shares0 views

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- θα συμμετέχει σε κάθε νόμιμη δημοκρατική δράση

Aris - Ιαν 18, 2018

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- ως ενεργός συνδικαλιστικός οργανισμός - συνδυασμός, πανελλαδικά των Ελλήνων εργαζομένων Αστυνομικών δηλώνει πως θα συμμετέχει…

Επικαιρότητα
27 shares0 views
Επικαιρότητα
27 shares0 views

«Η οδηγός δεν ανέφερε ότι το ανήλικο έχρηζε ιατρικής φροντίδας, μέχρι που ενηνερώθηκε οτι θα της βεβαιωθεί παράβαση. Παραβιασε κόκκινο και έκανε χρήση κινητού»

Aris - Ιαν 16, 2018

Για τους Αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού που βεβαιωσαν την κλήση στην ηθοποιό Τζένη Ιωακειμίδου, μόλις ενημερώθηκε ότι θα της βεβαιωθεί…