ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ

Απρ 23, 2017
22 Shares

Η διαχείριση ενός προβλήματος, όπως το βαθμολόγιο, σε περίοδο κρίσης είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το παλιό βαθμολόγιο δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα και παθογένειες οι οποίες εν έτη 2017 είναι πραγματικά μεγάλες και ορατές σε όλους τους συναδέλφου. Συνάδελφοι να προάγονται με εξετάσεις, άλλοι συνάδελφοι με αποφάσεις δικαστικές κατόπιν αγωγών και φτάνουν σε ανώτερο βαθμό από «σειρές»τους…
Επισης, μη ανακριτικοί υπάλληλοι σε όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους να προάγονται μόνο ως αρχιφύλακες ανεξάρτητα εάν υπηρετήσουν 25 χρόνια και συνταξιοδοτηθούν όπως παλαιότερα είτε εάν φτάσουν τα 35 χρόνια υπηρεσίας με το νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Είναι λυπηρό όμως όποτε έρχεται μια πρόταση για μία κατηγορία συναδέλφων, άμεσα να υπάρχουν σχόλια επικριτικά-υβριστικά και μηδενιστικά. Η λογική του «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» πρέπει να σταματήσει, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Προσωπικά εμένα ως ανακριτικό υπάλληλο πολλά με ενοχλούν και θέλω να αλλάξουν, όμως δεν προσπαθώ να μειώσω κανέναν συνάδελφό μου, καθώς ο «αντίπαλος»είναι κοινός. Εάν όλοι μας δούμε ρεαλιστικά την κατάσταση και αντιληφθούμε ότι δεν είναι το μαγάζί μας η ΕΛ.ΑΣ. να αποφασίζουμε ό,τι θέλουμε, αλλά ένας Οργανισμός που συναποφασίζουμε υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες, ίσως τότε μπορέσουμε να δούμε την πραγματική διάσταση του θεμάτος και τα περιθώρια βελτίωσης που μπορούμε να έχουμε.

Η ΠΟΑΣΥ στη φάση αυτή σίγουρα έχει ιστορικό ρόλο, ως το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο όλων των Αστυνομικών και όπως έχει αποδείξει η ενεστώσα Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας από τον Ιούλιο του 2015, μπορεί και έχει την ικανότητα να διασφαλίσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων, από κάθε κατηγορία προσωπικού. Το ΔΣ, η Εκτελεστική Γραμματεία και η αρμόδια Επιτροπή Βαθμολογίου της ΠΟΑΣΥ, θα προστατέψει όλους μας, να είστε βέβαιοι γι’ αυτό.

 

ΚΑΛΕΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΑΥΘ
ΜΕΛΟΣ ΕΚΑ

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις
23 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
23 shares0 views

Υβριστική ανάρτηση κατά Αστυνομικών κατέβηκε μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΥΘ και Μέλους του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης αλλά και πλήθους συναδέλφων.

Aris - Ιαν 18, 2018

Μετά απο παρέμβαση και κινητοποίηση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΥΘ Καλευρά Αλέξανδρου και πλήθος συναδέλφων με αναφορές και σχόλια η υβριστική ανάρτηση…

Συνδικαλιστικά
31 shares0 views
Συνδικαλιστικά
31 shares0 views

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- θα συμμετέχει σε κάθε νόμιμη δημοκρατική δράση

Aris - Ιαν 18, 2018

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- ως ενεργός συνδικαλιστικός οργανισμός - συνδυασμός, πανελλαδικά των Ελλήνων εργαζομένων Αστυνομικών δηλώνει πως θα συμμετέχει…

Επικαιρότητα
27 shares0 views
Επικαιρότητα
27 shares0 views

«Η οδηγός δεν ανέφερε ότι το ανήλικο έχρηζε ιατρικής φροντίδας, μέχρι που ενηνερώθηκε οτι θα της βεβαιωθεί παράβαση. Παραβιασε κόκκινο και έκανε χρήση κινητού»

Aris - Ιαν 16, 2018

Για τους Αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού που βεβαιωσαν την κλήση στην ηθοποιό Τζένη Ιωακειμίδου, μόλις ενημερώθηκε ότι θα της βεβαιωθεί…