Τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας πραγματοποίησαν αυτοψία στα κρατητήρια του Μεγάρου

Απρ 21, 2017
25 Shares

Τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης Χατζίκος Γεώργιος και Κοκονάς Αριστείδης και μέλη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της ΠΟΑΣΥ ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους των κρατητηρίων της Ασφάλειας στο Μέγαρο. Στα συγκεκριμένα κρατητήρια φυλάσσονται όλοι οι κρατούμενοι της Δ/νσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τους οποίους ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Κύριο αίτημα των συναδέλφων που υπηρετούν στην Υπηρεσία αυτή είναι η παρουσία ψυχιάτρου είτε επιτόπου είτε σε επιφυλακή όλο το εικοσιτετράωρο καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατουμένων είναι είτε χρήστες ναρκωτικών είτε ακολουθούν κάποια αγωγή. Δεν είναι λίγες φορές που περιπολικά 2πλου και 3πλου τομέα ασχολούνται αρκετές ώρες με την μεταγωγή των εν λόγω ατόμων στα ψυχιατρεία της πόλης για την χορήγησης μια δόσης της αγωγής τους.

Επίσης πολλά από τα άτομα που εκτελούν υπηρεσία εκεί διατίθενται από άλλες υπηρεσίες και δεν είναι πάντα τα ίδια λειτουργώντας αρνητικά στην συνοχή και λειτουργία της Υπηρεσίας. Αίτημα των συναδέλφων είναι η προσκόλληση συναδέλφων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή προτιμότερα μόνιμα στην Υπηρεσίας τους και η χρήση αυτών στην φρουρά των κρατητηρίων.

Τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης Θα συνεχίσουν τις επισκέψεις στα κρατητήρια και στις δομές φύλαξης της Θεσσαλονίκης ώστε να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης και να προτείνουν λύσεις.

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
54 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
54 shares0 views

Οι ΤρισΔΙ.ΑΣ.τατοι μαραθωνοδρόμοι…..

Aris - Νοέ 18, 2017

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου φιλοξένησε περίπου 51.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο επιβεβαιώνοντας για μια…

Συνδικαλιστικά
14 shares0 views
Συνδικαλιστικά
14 shares0 views

ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Aris - Νοέ 18, 2017

Επειδή πολλοί συνάδελφοί, μας θέτουν ερωτήματα για την υπηρεσιακή κατάσταση της επιφυλακής, το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι ο όρος…

Επικαιρότητα
18 shares0 views
Επικαιρότητα
18 shares0 views

Έσπασαν ψαλίδια περιπολικού ενώ βρίσκονταν σε περιπολία

Aris - Νοέ 18, 2017

Η ΔΕΞΙΑ ΡΟΔΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Τυχεροί δύο αστυνομικοί, καθώς η βλάβη έγινε μέσα στην πόλη κι όχι…