ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης με Αντιπροσωπεία του, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γραμματέα της Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη του Κόμματος των Ανεξάρτητων Έλληνων κ. Ευστάθιο ΑΝΘΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος εξάλλου είναι συνάδελφος εν αποστρατεία Πυροσβέστης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα σοβαρά προβλήματα των Αστυνομικών Υπηρεσιών όλου του Νομού Θεσσαλονίκης και γενικά των Αστυνομικών.

Ο Γραμματέας της Γραμματείας Προστασίαςτου Πολίτη του Πολιτικού Κόμματος της Συγκυβέρνησης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σοβαρά προβλήματα των Αστυνομικών της περιοχής μας και γενικότερα του Κλάδου μας και ενημέρωσε πως βρίσκεται στη διάθεσή μας για τη στήριξή του και τη βοήθεια στο δύσκολο έργο μας.

Ιδιαίτερα αξίζει να αναφερθεί ότι αναφέρθηκαν επιγραμματικά τα ακόλουθα ζητήματα:

– Η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, ιδιαίτερα σε περιπολικά οχήματα και μοτοσυκλέτες, καθώς και έμψυχου προσωπικού, ιδιαίτερα λόγω των 12 Ανοιχτών Κέντρων Φιλοξενίας που λειτουργούν στο Νομό Θεσσαλονίκης και της αύξησης της εγκληματικότητας.

– Η ανάγκη για την αλλαγή και βελτίωση του υπάρχοντος Βαθμολογίου του Νόμου 3686/08 για όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες Αστυνομικού προσωπικού.

– Η τήρηση των διατάξεων για το ωράριο εργασίας του Π.Δ. 394/01 και η σωστή χορήγηση των ημερησίων αναπαύσεων-ρεπό, η ανακοινωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας όπως ορίζεται και η απαγόρευση για την εργασία σε διπλές νυχτερινές βάρδιες, που δυστυχώς αυτά καταστρατηγούνται πολλες φορές στη Θεσσαλονίκη.

– Τα ιδιαιτερα ζητήματα της επερχόμενης αναδιάρθρωσης-αναδιάταξης των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης του Π.Δ. 7/2017, όπου θα πρέπει η Κυβέρνηση να συνδράμει αρκετά για τη διευθέτησή τους.

– Τα οικονομικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα γενικότερα των εργαζομένων στα Σωματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ και του τελευταίου ασφαλιστικού Νόμου 4387/16, καθώς βέβαια και του νέου μισθολογίου που γι’ αυτό δηλώσαμε οτι έχουμε έντονες ενστάσεις οπως και για το πάγωμα που έχουμε υποστεί όλοι μας οι εργαζόμενοι στα ειδικά μισθολόγια.

– Η γενική λειτουργία του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424 Θεσσαλονίκης και των Λεσχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και του ΜΤΣ, λόγω και της ιδιότητας του Προέδρου του Κόμματος των Ανεξάρτητων Έλληνων ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που θα πρέπει για όλα αυτά να δοθούν ορισμένες λύσεις με παρεμβάσεις υπέρ όλων των Αστυνομικών.

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις, θέματα από το forum
16 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, θέματα από το forum
16 shares0 views

Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΥΘ την Δευτέρα 22-10-2018 – Πολλά τα φλέγοντα ζητήματα – Απαραίτητη η παρουσία όλων μας

Panagiotis - Οκτ 21, 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι σας καλούμε στη συνεδρίαση του ανοιχτού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 22-10-2018 στις 18:00,…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
134 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
134 shares0 views

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!! Αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη θα περιπολούν στη Δράμα και στην Καβάλα

Panagiotis - Οκτ 09, 2018

Έκπληξη προκαλεί η νέα απόφαση της ηγεσίας με την οποία διατάσσεται εποχούμενη περιπολία τριών (3) Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής…

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
155 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
155 shares0 views

ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΕΖΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ

staff - Οκτ 08, 2018

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, οφείλει να καταγγείλει και να γνωστοποιήσει…