Επίσκεψη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης στο Τ.Τ. Λητής και στο Τ.Δ.Παρ.Μετ. Μυγδονίας

Απρ 05, 2017
116 Shares

Σήμερα, Τρίτη (04/04/2017), το ? ΕΚΑ Θεσσαλονίκης με Ομάδα Εργασίας του, αποτελούμενη από τον Ειδικό Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ Παπαδάκη Θεόφιλο, τον Αναπληρωτή Ταμία της ΠΟΑΣΥ Φέτκο Σταύρο, τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΥΘ Αγγελίδη Παναγιώτη και Μαχαιρίδη Λάζαρο, τους Αντιπροσώπους ΠΟΑΣΥ Νικολακούδη Νικόλαο, Χατζίκο Γεώργιο και Κοκονά Αριστείδη και τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης Κούρτη Αστέριο και Χατζή Θεόδωρο πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Τροχαίας Λητής, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό από κάθε άποψη και να ενημερωθεί από τους συναδέλφους για τα προβλήματά τους.

Το Τμήμα Τροχαίας Λητής έχει συνολική δύναμη 38 ατόμων που διατίθενται πέρα από τα συνήθη καθήκοντα τους διατίθενται σε μέτρα τάξης στα δικαστήρια και στην φύλαξη ενός κενού hotspot στο Βαγιοχώρι Θεσσαλονίκης. Σύνηθες είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα το αίτημα για «παρατακτή», δηλαδή η διάθεση όλου του προσωπικού που δεν είναι διατεθειμένο σε ανελαστικές υπηρεσίες (περιπολικό και ένα άτομο στην γραμματεία) σε μέτρα λόγω έκτακτων γεγονότων. Ενώ αυτό το μέτρο χρησιμοποιούνταν κατά το πλείστων σε μεγάλες Εορτές και επετείους, τώρα πλέον χρησιμοποιείται ακόμα και για επισκέψεις κυβερνητικών προσώπων στην πόλη μας με αποτέλεσμα να εξουθενώνεται το προσωπικό αλλά και να μην πραγματοποιούνται επιπλέον συνεργεία ελέγχου για την πρόληψη τροχαίων παραβάσεων και ατυχημάτων.

Ακόμα ένα πρόβλημα που προκαλεί ελλιπή αστυνόμευση και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι η χρήση του ενός και μόνο περιπολικού που βγαίνει το 8ώρο σε συνοδείες στρατού αλλά και άλλων φορέων. Συχνό είναι το φαινόμενο όπως μας ενημέρωσαν το περιπολικό να είναι διατίθεται πάνω από δύο ώρες σε τέτοιες συνοδείες, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα.

Το ωράριο εργασίας παρά τις πολλές εξωτερικές υπηρεσίες ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση και σύμφωνα με τον Κανονισμό για το ωράριο εργασίας (άρθρο 1 παρ. 7 του π.δ. 394/01, όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 1 του π.δ. 173/13).

Στη συνέχεια η Ομάδα Εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Τμήμα Τροχαίας Λητής.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το ενοίκιο του κτιρίου είναι περίπου 1.700 Ευρώ τον μήνα και εδώ και τρία χρόνια δεν έχει πληρωθεί με αποτέλεσμα να είναι υπό έξωση η Υπηρεσία. Ήδη έχουν βρεθεί κτίρια για την μεταστέγαση και των δύο Υπηρεσιών πλην όμως δεν έχουν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια για την μετασκευή των κτιρίων ώστε να καταστούν κατάλληλα.

Το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας το 2006 αριθμούσε 134 άτομα στην δύναμη του, σήμερα, μετά από δέκα περίπου χρόνια αριθμεί 56 άτομα, ούτε τα μισά. Η δύναμή αυτή διατίθεται τόσο για τις υπηρεσίες εντός τμήματος που εκτός των άλλων διαθέτει και κρατητήρια συνολικής χωρητικότητας 14 ατόμων, σε περιπολίες αλλά και στην εικοσιτετράωρη φύλαξη του hot-spot στο Σίνατεκ.

H υπηρεσία ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση και σύμφωνα με τον Κανονισμό για το ωράριο εργασίας (άρθρο 1 παρ. 7 του π.δ. 394/01, όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 1 του π.δ. 173/13) και παρά τις μεγάλες απαιτήσεις τα ρεπό είναι σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο.

Το ? Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε όλες ανεξαιρέτως τις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ για την ανάδειξη και την διόρθωση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν τους συναδέλφους μας.

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
124 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
124 shares0 views

Κάποιοι αντί να ασχολούνται με την ουσιαστική εκπαίδευση των αστυνομικών, εθελοτυφλούν!

staff - Μαΐ 09, 2018

Σε μια εποχή που η εγκληματικότητα έχει φτάσει στο ζενίθ κάποιοι εξακολουθούν να εθελοτυφλούν και αντί να ασχολούνται με την…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Οι ανθρωποφάγοι θεσμοί και η αιμορραγία του αστυνομικού, της Αναστασίας Ντέρου

staff - Μαΐ 01, 2018

Οι ανθρωποφάγοι θεσμοί που έχουν εισβάλει στην χώρα μας επί σειρά χρόνων, οδηγούν με ακρίβεια στην ακατάπαυστη αιμορραγία του αστυνομικού,…

Επικαιρότητα
102 shares0 views
Επικαιρότητα
102 shares0 views

Πανελλήνιες 2018: Η προκήρυξη για τις αστυνομικές σχολές

Aris - Απρ 27, 2018

Διαγωνισμό για την εισαγωγή με τις πανελλήνιες 2018, των ήδη υπηρετούντων αστυνομικών γενικών καθηκόντων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για…