Αίτημα συνάντησης με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων

Μαρ 29, 2017
40 Shares
shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2017
Αριθ. Πρωτ.: 200/4/238

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν.:

1)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

2)Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας

Κύριε Υπουργέ,

Η νέα αθώωση από την ελληνική δικαιοσύνη συναδέλφου μας, αυτή τη φορά του Διοικητή του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος είχε παραπεμφθεί με βαριές κατηγορίες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, έχοντας μάλιστα και προφυλακιστεί, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που είχαν προκαλέσει τις έρευνες αυτές το 2013 και οι οποίες είχαν οδηγήσει στη διαπόμπευση και στο διασυρμό δεκάδες συναδέλφων μας, πέραν του ότι αμαύρωσαν και την γενικότερη εικόνα του αστυνομικού σώματος.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή τον κίνδυνο ενός νέου φιάσκου εστιάζοντας την κριτική του στις βεβιασμένες διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί με σκοπό την με κάθε τρόπο «απόδειξη» ενοχοποιητικών στοιχείων, έχοντας οδηγήσει σε κατ’ οίκον έρευνες και στην αυτόφωρη διαδικασία συναδέλφους με αστείες κατηγορίες και χωρίς ουδείς να λαμβάνει υπόψη το ότι σπιλώνονταν προσωπικότητες, καταστρέφονταν άνθρωποι και καριέρες και διαλύονταν οικογένειες.

Και μπορεί η τότε πολιτική ηγεσία να είχε τους «λόγους» της, η φυσική ηγεσία όμως δεν είχε κανένα λόγο να μην αντιδράσει και να μην προστατεύσει τον αστυνομικό θεσμό και το ανθρώπινο προσωπικό που ένιωθε απροστάτευτο, βορά και έρμαιο στην ανθρωποφαγία των ΜΜΕ.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, θεωρούμε ότι τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία δεν μπορεί να μένει αδρανής όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της πιο νευραλγικής για το αστυνομικό προσωπικό αστυνομικής υπηρεσίας αφού αυτοί καθορίζουν κάθε φορά τον προσανατολισμό της.

Ως Ομοσπονδίες στηρίξαμε και στηρίζουμε την Υπηρεσία και την αναγκαιότητα των εσωτερικών ελέγχων και της κάθαρσης από τους επίορκους, όχι όμως με σωρεία διώξεων και σχηματισμό δικογραφιών που καταπίπτουν ως χάρτινος πύργος στις δικαστικές αίθουσες δημιουργώντας, ωστόσο, την αίσθηση στο σύνολο των αστυνομικών ότι η όποια έρευνα δεν αποσκοπεί στην διερεύνηση της αλήθειας και μόνο, αλλά στην πάση θυσία στήριξη «κατηγορητηρίου» για λόγους εκφοβισμού και σωφρονισμού των υπολοίπων.

Κατόπιν τούτων, θεωρούμε επιβεβλημένη μια συνάντηση των Ομοσπονδιών, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να εκθέσουμε τον προβληματισμό και τις προτάσεις μας με τη συμμετοχή και των νομικών μας συμβούλων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα
19 shares0 views
Επικαιρότητα
19 shares0 views

Πόθεν έσχες: Περαιτέρω διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση

staff - Μαρ 26, 2019

156/2019 Περαιτέρω διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ…

Επικαιρότητα
101 shares0 views
Επικαιρότητα
101 shares0 views

Πότε λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

staff - Μαρ 25, 2019

Στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμίαυποβολής των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης («πόθεν έσχες») των ετών 2016 και 2017 (φορολογικό 2015 και 2016),…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
88 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
88 shares0 views

Ερώτηση στη βουλή για τα οφειλόμενα ρεπό στη Θεσσαλονίκη.

staff - Μαρ 22, 2019

Το Ε.Κ.Α Θεσσαλονίκης βαδίζοντας πιστά στο μονοπάτι του υγιούς, δημιουργικού  και μαχόμενου συνδικαλισμού, αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως στέκεται έμπρακτα…