Αίτημα συνάντησης με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων

Μαρ 29, 2017
41 Shares
shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2017
Αριθ. Πρωτ.: 200/4/238

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν.:

1)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

2)Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας

Κύριε Υπουργέ,

Η νέα αθώωση από την ελληνική δικαιοσύνη συναδέλφου μας, αυτή τη φορά του Διοικητή του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος είχε παραπεμφθεί με βαριές κατηγορίες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, έχοντας μάλιστα και προφυλακιστεί, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που είχαν προκαλέσει τις έρευνες αυτές το 2013 και οι οποίες είχαν οδηγήσει στη διαπόμπευση και στο διασυρμό δεκάδες συναδέλφων μας, πέραν του ότι αμαύρωσαν και την γενικότερη εικόνα του αστυνομικού σώματος.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή τον κίνδυνο ενός νέου φιάσκου εστιάζοντας την κριτική του στις βεβιασμένες διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί με σκοπό την με κάθε τρόπο «απόδειξη» ενοχοποιητικών στοιχείων, έχοντας οδηγήσει σε κατ’ οίκον έρευνες και στην αυτόφωρη διαδικασία συναδέλφους με αστείες κατηγορίες και χωρίς ουδείς να λαμβάνει υπόψη το ότι σπιλώνονταν προσωπικότητες, καταστρέφονταν άνθρωποι και καριέρες και διαλύονταν οικογένειες.

Και μπορεί η τότε πολιτική ηγεσία να είχε τους «λόγους» της, η φυσική ηγεσία όμως δεν είχε κανένα λόγο να μην αντιδράσει και να μην προστατεύσει τον αστυνομικό θεσμό και το ανθρώπινο προσωπικό που ένιωθε απροστάτευτο, βορά και έρμαιο στην ανθρωποφαγία των ΜΜΕ.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, θεωρούμε ότι τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία δεν μπορεί να μένει αδρανής όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της πιο νευραλγικής για το αστυνομικό προσωπικό αστυνομικής υπηρεσίας αφού αυτοί καθορίζουν κάθε φορά τον προσανατολισμό της.

Ως Ομοσπονδίες στηρίξαμε και στηρίζουμε την Υπηρεσία και την αναγκαιότητα των εσωτερικών ελέγχων και της κάθαρσης από τους επίορκους, όχι όμως με σωρεία διώξεων και σχηματισμό δικογραφιών που καταπίπτουν ως χάρτινος πύργος στις δικαστικές αίθουσες δημιουργώντας, ωστόσο, την αίσθηση στο σύνολο των αστυνομικών ότι η όποια έρευνα δεν αποσκοπεί στην διερεύνηση της αλήθειας και μόνο, αλλά στην πάση θυσία στήριξη «κατηγορητηρίου» για λόγους εκφοβισμού και σωφρονισμού των υπολοίπων.

Κατόπιν τούτων, θεωρούμε επιβεβλημένη μια συνάντηση των Ομοσπονδιών, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να εκθέσουμε τον προβληματισμό και τις προτάσεις μας με τη συμμετοχή και των νομικών μας συμβούλων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

Κίνδυνος «μπλακ άουτ» στο ΑΤ Λευκού Πύργου

Aris - Αυγ 23, 2017

 Ήδη από τις 14 Αυγούστου είχαμε προειδοποιήσει και ενημερώσει με άρθρο μας για τα αναρίθμητα  προβλήματα της ένωσης των τριών…

Συνδικαλιστικά
4 shares0 views
Συνδικαλιστικά
4 shares0 views

Συνεδρίαση Επιτροπής Μεταγωγών

Aris - Αυγ 22, 2017

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2017 Αρ. Πρωτ.: 200/9/87β Συνεδρίαση Επιτροπής Μεταγωγών Συνεδρίασε σήμερα και ώρα 17:30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας η…

Επικαιρότητα
133 shares0 views
Επικαιρότητα
133 shares0 views

Δύο συγνώμες κατατέθηκαν για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σχετικά με περιστατικό σε super market

Aris - Αυγ 20, 2017

Σε υπηρεσιακή εκτόνωση οδεύει το περιστατικό που συνέβη σε super market της Πρέβεζας. Στο εν λόγω περιστατικό αστυνομικοί της Ομάδας…