Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος για το ζήτημα των Ανθυπαστυνόμων

Μαρ 14, 2017
137 Shares

Τα γεγονότα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι λαϊκισμός.
Σκοπός της καταγγελίας είναι να στηλιτευτεί η λάθος ιεράρχηση και εξέταση των αιτημάτων από πλευράς της εν λόγο επιτροπής και σε καμιά περίπτωση, να διασπάσει το συνδικαλιστικό κίνημα το όποιο είναι αρραγές, αλλά και οφείλουμε όλοι μας, να το φυλάττουμε ως « κόρη οφθαλμού».

Σήμερα αποχώρησα από την επιτροπή που διαπραγματεύεται, το βαθμολόγιο των συναδέλφων μας, γιατί θεωρώ, ότι προτεραιότητα στην παρούσα φάση, έχουν οι Ανθυπαστυνόμοι, που έχουν καταταλαιπωρηθεί κατά χιλιάδες στα διοικητικά πρωτοδικεία της χώρας, περιμένοντας την δικαίωση και όχι το ζήτημα της παράλληλης επετηρίδας. Σίγουρα και αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί, αλλά είναι θεωρώ ζήτημα υψηλού συμβολισμού να εξετάσουμε πρωταρχικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλόβαθμοι συνάδελφοι μας ,οι οποίοι συνωστίζονται κατά χιλιάδες στις δικαστικές αίθουσες για να βρουν το δίκιο τους αναφορικά με την βαθμολογική της εξέλιξη.

Με την Π.Ο.ΑΞΙ.Α οι αγώνες μας ήταν και θα είναι κοινοί με στόχο το κοινό καλό. Αντιλαμβάνομαι την πρόθεση και την ανάγκη του συναγωνιστή και φίλου Προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α να στηρίξει πρωταρχικά τα αιτήματα, που απασχολούν την πλειοψηφία των μελών του. Άλλωστε το ίδιο έκανα και εγώ με την συμβολική μου αποχώρηση. Απεχώρησα όχι μόνο γιατί το ζήτημα της επετηρίδας «καπέλωσε» το ζήτημα των Ανθυπαστυνόμων, αλλά και γιατί η σημερινή ιεράρχηση ήταν αντίθετη, σε όσα είχαν προσυμφωνηθεί, αφού σαφέστατα είχαμε συμφωνήσει όλα τα μέλη της επιτροπής, ότι μετά την αξιολόγηση θα επακολουθούσε το ζήτημα των ανθυπαστυνόμων και ΤΕΜΑ εν συνεχεία το ζήτημα της παράλληλης επετηρίδας.

Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα και στο παρελθόν και σήμερα αλλά και μελλοντικά ότι δεν προτιθέμεθα ,να κάνουμε καμία έκπτωση, σε όσα πιστεύουμε ότι είναι για την προάσπιση των συναδέλφων. Η συσταθείσα επιτροπή οφείλει να αναδείξει να μελετήσει να προτείνει και να βρει λύσεις μέσα σε πλαίσια συνεργασίας και ισότητας,σε αντίθετη περίπτωση ας αποφύγει να μας καλέσει ….
Πάντα το πιστεύω της Π.Ο.ΑΣ.Υ ήταν και είναι η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς τα προβλήματα είναι κοινά για όλους θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στην κατεύθυνση της ενότητας.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα
20 shares0 views
Επικαιρότητα
20 shares0 views

20 Οκτωβρίου, η ημέρα της Αστυνομίας – Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Aris - Οκτ 16, 2017

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτώβριου την «Ημέρα της Αστυνομίας» μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα…

Συνδικαλιστικά
14 shares0 views
Συνδικαλιστικά
14 shares0 views

Συγκρότηση των Επιτροπών Π.Ο.ΑΣ.Υ. & της Ελεγκτικής Επιτροπής σε Σώμα

Aris - Οκτ 16, 2017

Αθήνα 16 Οκτωβρίου 2017 Αριθ. πρωτ.: 200/9/88α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μετά την διεξαγωγή του 27ου Πανελλαδικού Συνεδρίου και την εκλογή, σύμφωνα με…

Συνδικαλιστικά
5 shares0 views
Συνδικαλιστικά
5 shares0 views

Αίτημα παράτασης υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες από την Ομοσπονδία μας

Aris - Οκτ 16, 2017

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2017 Αρ. Πρωτ.: 305/6/11 Προς: Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρο Κοντονή Κοιν.: 1. Υπουργό Οικονομικών,…