Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος για το ζήτημα των Ανθυπαστυνόμων

Μαρ 14, 2017
137 Shares

Τα γεγονότα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι λαϊκισμός.
Σκοπός της καταγγελίας είναι να στηλιτευτεί η λάθος ιεράρχηση και εξέταση των αιτημάτων από πλευράς της εν λόγο επιτροπής και σε καμιά περίπτωση, να διασπάσει το συνδικαλιστικό κίνημα το όποιο είναι αρραγές, αλλά και οφείλουμε όλοι μας, να το φυλάττουμε ως « κόρη οφθαλμού».

Σήμερα αποχώρησα από την επιτροπή που διαπραγματεύεται, το βαθμολόγιο των συναδέλφων μας, γιατί θεωρώ, ότι προτεραιότητα στην παρούσα φάση, έχουν οι Ανθυπαστυνόμοι, που έχουν καταταλαιπωρηθεί κατά χιλιάδες στα διοικητικά πρωτοδικεία της χώρας, περιμένοντας την δικαίωση και όχι το ζήτημα της παράλληλης επετηρίδας. Σίγουρα και αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί, αλλά είναι θεωρώ ζήτημα υψηλού συμβολισμού να εξετάσουμε πρωταρχικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλόβαθμοι συνάδελφοι μας ,οι οποίοι συνωστίζονται κατά χιλιάδες στις δικαστικές αίθουσες για να βρουν το δίκιο τους αναφορικά με την βαθμολογική της εξέλιξη.

Με την Π.Ο.ΑΞΙ.Α οι αγώνες μας ήταν και θα είναι κοινοί με στόχο το κοινό καλό. Αντιλαμβάνομαι την πρόθεση και την ανάγκη του συναγωνιστή και φίλου Προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α να στηρίξει πρωταρχικά τα αιτήματα, που απασχολούν την πλειοψηφία των μελών του. Άλλωστε το ίδιο έκανα και εγώ με την συμβολική μου αποχώρηση. Απεχώρησα όχι μόνο γιατί το ζήτημα της επετηρίδας «καπέλωσε» το ζήτημα των Ανθυπαστυνόμων, αλλά και γιατί η σημερινή ιεράρχηση ήταν αντίθετη, σε όσα είχαν προσυμφωνηθεί, αφού σαφέστατα είχαμε συμφωνήσει όλα τα μέλη της επιτροπής, ότι μετά την αξιολόγηση θα επακολουθούσε το ζήτημα των ανθυπαστυνόμων και ΤΕΜΑ εν συνεχεία το ζήτημα της παράλληλης επετηρίδας.

Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα και στο παρελθόν και σήμερα αλλά και μελλοντικά ότι δεν προτιθέμεθα ,να κάνουμε καμία έκπτωση, σε όσα πιστεύουμε ότι είναι για την προάσπιση των συναδέλφων. Η συσταθείσα επιτροπή οφείλει να αναδείξει να μελετήσει να προτείνει και να βρει λύσεις μέσα σε πλαίσια συνεργασίας και ισότητας,σε αντίθετη περίπτωση ας αποφύγει να μας καλέσει ….
Πάντα το πιστεύω της Π.Ο.ΑΣ.Υ ήταν και είναι η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς τα προβλήματα είναι κοινά για όλους θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στην κατεύθυνση της ενότητας.

Διαβάστε ακόμα

Επισκέψεις
68 shares0 views
Επισκέψεις
68 shares0 views

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΑΤ ΒΟΛΒΗΣ (ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ) & ΤΤ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ

Aris - Μαρ 18, 2018

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, πιστό στη βασική αρχή του να βρίσκεται κοντά και δίπλα στους συναδέλφους, πραγματοποίησε επίσκεψη…

Επικαιρότητα
9 shares0 views
Επικαιρότητα
9 shares0 views

ΤΕΑΠΑΣΑ: Χορήγηση προσωπικών δανείων εκτάκτων αναγκών

Aris - Μαρ 15, 2018

Ορισμός δικαιολογητικών – Διαδικασία έγκρισης και εκταμίευσης: [embeddoc url="http://www.ekathess.gr/wp-content/uploads/2018/03/egyklios_daneion_2018.pdf" download="all"]

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
55 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
55 shares0 views

Όλοι γνωρίζουν τις ευθύνες όσων επενδύουν σε μια Αστυνομία σε ρόλο αποδιοπομπαίου τράγου καθώς και τα αποτελέσματα αυτής της λογικής.

staff - Μαρ 15, 2018

Πολύς λόγος γίνεται, για τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα δείγματα γραφής των παρελθόντων ετών όσον αφορά…