Δεν εκδόθηκε η ΕΒΔΟΜΑΔΙAIΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ σε πολλές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης !

Μαρ 11, 2017
37 Shares

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός – συνδυασμός – παράταξη, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος για τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτές ειδικότερα καθορίζονται από το ν. 1264/82, έπειτα από πληροφορίες και έντονα παράπονα πολλών Αστυνομικών, καθώς και από σχετική (συνδικαλιστική) έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα εκλεγμένα μέλη του σε πολλές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στις υφιστάμενες Υπηρεσίες των Διευθύνσεων της Γενικής, επιπέδου Υποδιευθύνσης και Τμήματος των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, προβαίνει στην επίσημη διαμαρτυρία και καραγγελία που διαπιστώθηκε, πως δεν εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία, όσον αφορά την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας βάσει του άρθρου 1 του π.δ. 394/01.

Συγκεκριμένα, ενώ υποχρεωτικά και ξεκάθαρα προβλέπεται, βάσει του άρθρου 1 παράγραφο 7 του π.δ. 394/01, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 173/13, ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -υποχρεωτικά και δεσμευτικά για όλους τους εργαζόμενους Αστυνομικούς- ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΑ 14:00 ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 06:00, δυστυχώς, αυτό δεν τηρήθηκε για την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.

Έτσι, χθες 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 14:00 μ.μ. το πρόγραμμα εργασίας – ανακοίνωση υπηρεσίας, όπως προέκυψε απο σχετική έρευνα του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, δεν εκδόθηκε όπως προβλέπει ρητά και ξεκάθαρα η σχετική διάταξη του π.δ. 394/01, σε πολλές Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των συναδέλφων μας που δεν γνωρίζουν τι θα εργαστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους σε εργασιακό και οικογενειακό επίπεδο.

Από ενημέρωση που έχουμε διαπιστώσαμε ότι, δυστυχώς, σε ορισμένες Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, σχεδόν ουδέποτε δεν έχει εκδοθεί και ανακοινωθεί η εβδομαδιαία υπηρεσία και ειδικότερα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, δηλαδή στο προσωπικό των διμοιριών ΥΑΤ και ΥΜΕΤ. Δεν μπορούμε βέβαια να δεχτούμε καμία δικαιολογία γιατι το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης εξαιρείται από την ανωτέρω δεσμευτική και υποχρεωτική νομοθετική διάταξη και σίγουρα έχει μεγάλη νομική και υπηρεσιακή ευθύνη η Διοίκηση.

Επειδή αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και εφοσομ5 υπάρχει και η σχετική πρόσφατη διαταγή, η υπ. αριθ. 3560/16/1255138 από 28-06-2016 της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για το θεμα της ανακοίνωσης της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, που ορίζει την πιστή εφαρμογή όλων των παραπάνω για όλες τις Υπηρεσίες ανεξαιρέτως, καλούμε την ηγεσία να προχωρήσει στον ανάλογο έλεγχο των υπευθύνων που καταστρατηγούν το θεσμοθετημένο νομικό πλαίσιο για το ωράριο εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού.

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης απαιτεί το αυτονόητο οσον αφορά την τήρηση της νομιμότητας απαρέγκλιτα για όλες τις Υπηρεσίες και σε καμία περίπτωση δεν δέχεται την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων και των συμφέροντων των συναδέλφων. Εφόσον η Διοίκηση δεν τηρεί αυτά που ορίζουν οι Νόμοι και οι Κανονισμοί του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας και στη συνέχεια θα προσφύγουμε ακόμα και στη Δικαιοσύνη, όπως εξάλλου ΕΧΟΥΜΕ κάνει πρόσφατα για την προστασία όλων των Αστυνομικών.

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 11 Μαρτίου 2017
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views

Τι επιπτώσεις έχει στην καρδιά μας το εργασιακό στρες;

Aris - Ιούλ 06, 2018

Μπορεί να αγαπάς τη δουλειά που κάνεις -ή και όχι, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η κάθε δουλειά έχει τις…

Επιτυχίες Υπηρεσιών
39 shares0 views
Επιτυχίες Υπηρεσιών
39 shares0 views

2.239 πακέτα λαθραία τσιγάρα εντόπισε η ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικού τομέα σε έλεγχο οχήματος

Aris - Ιούλ 02, 2018

Από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν στην περιοχή του Ευόσμου και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
30 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
30 shares0 views

Οι σφαίρες τέλος, μήπως να προμηθευτούμε νεροπίστολα μέρες που είναι;

Aris - Ιούν 29, 2018

Θεωρητικά ο αστυνομικός πρέπει να εκπαιδεύεται δια βίου και με την ανάλογη συχνότητα, ώστε μα μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς στα…