Η Πολιτεία απέναντι στον Αστυνομικό έχει ήσυχη συνείδηση;

Φεβ 18, 2017
10 Shares
shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2017
Αριθ. Πρωτ.: 602/3/25-η

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με μια σεμνή τελετή δόξας, τιμής και μνήμης των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών, οι Ομοσπονδίες μας υπενθύμισαν σήμερα στην Πολιτεία το χρέος της απέναντι στον Έλληνα Αστυνομικό που με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει υπηρετεί ευόρκως τα καθήκοντά του, αψηφώντας τους επαγγελματικούς κινδύνους αλλά και αυτόν ακόμα το θάνατο.

 

 

Για άλλη μια φορά το συνδικαλιστικό μας κίνημα τιμώντας τη μνήμη των Ηρώων του Σώματος, τονίζει ότι η ανεπάρκεια της Πολιτείας είναι εκείνη που καθιστά επικίνδυνο το λειτούργημα του αστυνομικού και γι’ αυτό απαιτείται άμεσα η αναγνώρισή του με τη λήψη θεσμικών, οικονομικών και επιχειρησιακών μέτρων. Για να μην επιστρέψουμε στην εποχή που ο αστυνομικός φοβόταν να βγει από το σπίτι του.

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, καλέσαμε την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα να στηρίξουν την πρωτοβουλία για την προώθηση προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων ειδικής τροπολογίας για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος ώστε εμπράκτως να αποδείξουν όσα διακηρύττουν για την Ελληνική Αστυνομία και τον Έλληνα Αστυνομικό. Η αναγνώριση της επικινδυνότητας θα σηματοδοτήσει αλλαγή σελίδας, με την έννοια ότι η Ελληνική Αστυνομία θα τεθεί στο επίπεδο των δημοσίων υπηρεσιών που της αρμόζει. Δεν μπορεί διοικητικά να υπάγεται σήμερα στο πρώτο τη τάξει υπουργείο, στο υπουργείο Εσωτερικών, και να είναι ο φτωχός συγγενής του δημοσίου.

DSC 0104

Σήμερα, ακριβώς 20 χρόνια από τότε που καθιερώθηκε το Α’ Ψυχοσάββατο ως Ημέρα τιμής και μνήμης των Πεσόντων Αστυνομικών, επισημαίνουμε, επίσης, ότι εξακολουθούν να είναι επίκαιροι οι λόγοι που επέβαλαν αυτήν την πρωτοβουλία. Ζητούμενο είναι η ευαισθητοποίηση τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνίας για τον αστυνομικό θεσμό, για τους κινδύνους του λειτουργήματος και για τη θυσία όσων η μοίρα τους έλαχε να γράψουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στις Δέλτους της αστυνομικής ιστορίας.

DSC 0111

Ο μακάβριος κατάλογος είναι δυστυχώς μακρύς. Από την ενοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984 έως σήμερα, έχουν τραυματισθεί θανάσιμα, εν ώρα Υπηρεσίας, 129 συνάδελφοί μας, εξαιτίας τρομοκρατικών ενεργειών, συμπλοκών, τροχαίων και άλλων δυστυχημάτων.

DSC 0185

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος.

DSC 0114

Τον οφειλόμενο φόρο τιμής απέδωσαν στους Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικούς, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωπος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαρά Καφαντάρη και ο Υπεύθυνος συντονισμού του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας κ. Γιώργος Μαλαγκωνιάρης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Σταύρος Τάσσος, η βουλευτής και εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος Ένωση Κεντρώων κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο γραμματέας του Τομέα προστασίας του πολίτη του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Ψωμάς, η Αναπληρώτρια γραμματέας κα Χρυσάνθη Αδαμακοπούλου και ο κ. Δήμος Γόγολος, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού κ. Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κων/νος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Αντώνιος Μπάκας, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Κωνσταντίνος Κυράνης, o πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, ο πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της ΙΡΑ κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρης Μπουκουβάλας, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων και φορέων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα
16 shares0 views
Επικαιρότητα
16 shares0 views

20 Οκτωβρίου, η ημέρα της Αστυνομίας – Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Aris - Οκτ 16, 2017

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτώβριου την «Ημέρα της Αστυνομίας» μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα…

Συνδικαλιστικά
12 shares0 views
Συνδικαλιστικά
12 shares0 views

Συγκρότηση των Επιτροπών Π.Ο.ΑΣ.Υ. & της Ελεγκτικής Επιτροπής σε Σώμα

Aris - Οκτ 16, 2017

Αθήνα 16 Οκτωβρίου 2017 Αριθ. πρωτ.: 200/9/88α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μετά την διεξαγωγή του 27ου Πανελλαδικού Συνεδρίου και την εκλογή, σύμφωνα με…

Συνδικαλιστικά
4 shares0 views
Συνδικαλιστικά
4 shares0 views

Αίτημα παράτασης υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες από την Ομοσπονδία μας

Aris - Οκτ 16, 2017

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2017 Αρ. Πρωτ.: 305/6/11 Προς: Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρο Κοντονή Κοιν.: 1. Υπουργό Οικονομικών,…