«Τα είπαν» στην Διευθύντρια του γραφείου του Γ.Χουλιαράκη οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών

Φεβ 08, 2017
106 Shares

Δεν κατάφεραν να δουν τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφάλειας παρά το γεγονός ότι πολιόρκησαν για ώρες το γραφείο του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ωστόσο, είχαν συνάντηση με την Δ/ντρια του γραφείου του, Θεώνη Κουφονικολάου, η οποία δεσμέυτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους και να κανονιστεί αργότερα συνάντηση εάν και εφόσον…το πρόγραμμα του Υπουργού το επιτρέπει.

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν από τους προέδρους :
1) Μισθολόγιο.
Η απάντηση που πήραν είναι ότι μέχρι τον Απρίλιο θα γίνει προσπάθεια να καταρτιστεί το νέο μισθολόγιο για το οποίο, ωστόσο, οι διαβουλεύσεις θα γίνουν με τα Υπουργεία στα οποία υπάγονται Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό, δλδ, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και όχι με το Οικονομικών.
 Η βασική ένσταση των συνδικαλιστών ήταν για τις φημολογούμενενς μειώσεις του νέου μισθολογίου το οποίο σύμφωνα με μία εκδοχή θα προβλέπει την λεγόμενη «προσωπική διαφορά». Δλδ, εάν κάποιος λαμβάνει σήμερα μαζί με τα επιδόματα π.χ 1200 ευρώ, μελλοντικά ο «φιξ» μισθός του θα είναι π.χ 900 και το υπόλοιπο ποσό θα του δίδεται ως «προσωπική διαφορά» . Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, οι μειώσεις δεν αποφεύγονται για τους ένστολους αφού ο υπολογισμός συντάξεων και επιδομάτων θα γίνεται στη βάση των …900 ευρώ ενώ η προσωπική διαφορά κάλλιστα μπορεί να έχει …ημερομηνία λήξης.
2) Απόφαση ΣτΕ
Μάλλον…αδύνατο να εφαρμοστεί ποτέ η απόφαση του ΣτΕ, όπως φάνηκε, από τα συμφραζόμενα καθώς ισχύει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»
3) Ισοδύναμα
Ενώ – και πρέπει να τονιστεί- το Υπουργείο Ναυτιλίας, πριν ακόμα φύγει ο πρώην υπουργός Θ.Δρίτσας και αναλάβει ο Π.Κουρουμπλής, είχε καταρτίσει τη λίστα των ισοδυνάμων ώστε να μην παγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές στα στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν έγινε το ίδιο στο συναρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αποτέλεσμα να μείνουν «ακάλυπτοι»  Αστυνομικοί και Πυροσβέστες.
Στο σημείο αυτό φαίνεται ότι ρόλο έπαιξε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος είχε υποσχεθεί λύση η οποία ωστόσο…δεν δόθηκε για τους αστυνομικούς και τα στελέχη της Π.Υ.
‘Ετσι, αυτή τη στιγμή όλα τα σώματα ασφάλειας βρίσκονται στο…μηδέν.
4) Επίδομα εξομάλυνσης
Ενώ οι Ενοπλες δυνάμεις το έλαβαν, δεν έχει γίνει το ίδιο με τα Σώματα Ασφάλειας. Τέθηκε και αυτό το ζήτημα.
Πηγή: bloko.gr

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Πλήρης ενημέρωση για τις εσωτερικές μεταθέσεις της Θεσσαλονίκης – Ο αναπληρωτής του αναπληρωτή στα Συμβούλια Μεταθέσεων!

Panagiotis - Ιούλ 20, 2017

Η ηγεσία της ΓΑΔΘ με μια διαταγή στα τέλη Ιουνίου 2017, "χρέωσε" ουσιαστικά την επικείμενη αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της, στους…

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Επισκέψεις, Συνδικαλιστικά
73 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Επισκέψεις, Συνδικαλιστικά
73 shares0 views

ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

staff - Ιούλ 18, 2017

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών- ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης  σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας παρουσία συναδέλφων που…

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Επισκέψεις
49 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Επισκέψεις
49 shares0 views

Μόρια, ένα καζάνι που βράζει σε ένα νησί γεμάτο προβλήματα

Aris - Ιούλ 17, 2017

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της ΠΟΑΣΥ και την ανακοίνωση της για τις ελλείψεις στο ΠΡΟΚΕΚΑ που το καθιστούν ουσιαστικά…