«Τα είπαν» στην Διευθύντρια του γραφείου του Γ.Χουλιαράκη οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών

Φεβ 08, 2017
106 Shares

Δεν κατάφεραν να δουν τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφάλειας παρά το γεγονός ότι πολιόρκησαν για ώρες το γραφείο του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ωστόσο, είχαν συνάντηση με την Δ/ντρια του γραφείου του, Θεώνη Κουφονικολάου, η οποία δεσμέυτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους και να κανονιστεί αργότερα συνάντηση εάν και εφόσον…το πρόγραμμα του Υπουργού το επιτρέπει.

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν από τους προέδρους :
1) Μισθολόγιο.
Η απάντηση που πήραν είναι ότι μέχρι τον Απρίλιο θα γίνει προσπάθεια να καταρτιστεί το νέο μισθολόγιο για το οποίο, ωστόσο, οι διαβουλεύσεις θα γίνουν με τα Υπουργεία στα οποία υπάγονται Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό, δλδ, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και όχι με το Οικονομικών.
 Η βασική ένσταση των συνδικαλιστών ήταν για τις φημολογούμενενς μειώσεις του νέου μισθολογίου το οποίο σύμφωνα με μία εκδοχή θα προβλέπει την λεγόμενη «προσωπική διαφορά». Δλδ, εάν κάποιος λαμβάνει σήμερα μαζί με τα επιδόματα π.χ 1200 ευρώ, μελλοντικά ο «φιξ» μισθός του θα είναι π.χ 900 και το υπόλοιπο ποσό θα του δίδεται ως «προσωπική διαφορά» . Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, οι μειώσεις δεν αποφεύγονται για τους ένστολους αφού ο υπολογισμός συντάξεων και επιδομάτων θα γίνεται στη βάση των …900 ευρώ ενώ η προσωπική διαφορά κάλλιστα μπορεί να έχει …ημερομηνία λήξης.
2) Απόφαση ΣτΕ
Μάλλον…αδύνατο να εφαρμοστεί ποτέ η απόφαση του ΣτΕ, όπως φάνηκε, από τα συμφραζόμενα καθώς ισχύει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»
3) Ισοδύναμα
Ενώ – και πρέπει να τονιστεί- το Υπουργείο Ναυτιλίας, πριν ακόμα φύγει ο πρώην υπουργός Θ.Δρίτσας και αναλάβει ο Π.Κουρουμπλής, είχε καταρτίσει τη λίστα των ισοδυνάμων ώστε να μην παγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές στα στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν έγινε το ίδιο στο συναρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αποτέλεσμα να μείνουν «ακάλυπτοι»  Αστυνομικοί και Πυροσβέστες.
Στο σημείο αυτό φαίνεται ότι ρόλο έπαιξε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος είχε υποσχεθεί λύση η οποία ωστόσο…δεν δόθηκε για τους αστυνομικούς και τα στελέχη της Π.Υ.
‘Ετσι, αυτή τη στιγμή όλα τα σώματα ασφάλειας βρίσκονται στο…μηδέν.
4) Επίδομα εξομάλυνσης
Ενώ οι Ενοπλες δυνάμεις το έλαβαν, δεν έχει γίνει το ίδιο με τα Σώματα Ασφάλειας. Τέθηκε και αυτό το ζήτημα.
Πηγή: bloko.gr

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα
0 shares0 views
Επικαιρότητα
0 shares0 views

Εξελίξεις για την πενταετία – Κλείδωσε το ποσό

Aris - Φεβ 22, 2018

Το κλιμάκιο του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αθήνα μετεχοντας στις διεργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Η Δ.Α. Λέσβου παρά τις παρεμβάσεις της τελευταίας βδομάδας συνεχίζει το άδικο πρόγραμμα των διμοιριών της Δ.Α. Λέσβου έναντι των υπολοίπων

Aris - Φεβ 22, 2018

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.30 Δ Σ στο γραφείο της ένωσης μας. Επειδή έχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα…

Συνδικαλιστικά
28 shares0 views
Συνδικαλιστικά
28 shares0 views

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω στην Ένωση Θεσσαλονίκης;;;

Aris - Φεβ 22, 2018

ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Επειδή έρχεται Σαρακοστή και έχω μάθει στην ζωή μου να λέω την αλήθεια, προσπαθώντας σε αυτόν τον…