Για τη δεοντολογία και την υγιή κριτική, του Σταύρου Φέτκου

Φεβ 06, 2017
125 Shares

Αγαπητέ συνάδελφε, αντιπρόσωπε στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και εκπρόσωπε στα Συμβούλια Μεταθέσεων της Γ.Α.Δ.Θ.,

Εκτιμώ τη σπονδή και τη μαχητικότητα σας, έστω κι αν κάποιες υπερβολές σας ξενίζουν. Έχω την αίσθηση ότι ορισμένες φορές με θεωρείτε τουλάχιστον Αναπληρωτή Υπουργό και άρα υπεύθυνο ή τουλάχιστον σημαίνον στέλεχος της Κ.Ε. του κυβερνώντος Κόμματος. Αντιλαμβάνεσθε βεβαίως ότι «ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα» και πιστεύω συν το χρόνο να εμπεδώσετε ότι σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δίνει συντονισμένα εξαιρετικές μάχες για να βοηθήσει συναδέλφους και να αποτρέψει πολιτικές, που ήδη έχουν λυγίσει όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Στις 31 του Γενάρη στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ , ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου μας κ. Αναγνωστάκης στις επίμονες αιτιάσεις όλων ότι έχουν κονιορτοποιηθεί οι υλικοτεχνικές υποδομές, απάντησε ευθαρσώς ότι από το σύνολο του προϋπολογισμού του πρώην Υ.Δ.Τ. το 91% αφορά μισθοδοσία και μόνον το 9% για όλα τα υπόλοιπα.

Η ανωτέρω απάντηση αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, τις οικονομικές «μη δυνατότητες» και βεβαίως την παντελή ανεπάρκεια δυναμικής για να ανορθωθούν οι δομές. Αντιλαμβάνεσθε ότι οι δυσκολίες, που έχουμε όλοι όσοι «διακονούμε» τον συνδικαλισμό σε κεντρικό επίπεδο, είναι πρωτοφανείς και εκ προοιμίου πρωτόγνωρες.

Δεν σας ζητώ βεβαίως να μην αναγνωρίσετε και το ελαφρυντικό του πρωτοεκλεγμένου σε κεντρικό επίπεδο εμού αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δ.Σ. Θέλω απλώς να έχετε γνώση των προαναφερθέντων και εάν είναι δυνατόν να αποπροσωποποιείτε την κριτική σας. Αν αυτή είναι στο μέλλον και καλόπιστη, να είσθε βέβαιος ότι θα είναι επ’ ωφελεία όλων των συναδέλφων. Αν έχει και μία κλάση, ένα επίπεδο και δεν αναλίσκεται σε προσωποπαγείς επιθέσεις αδιάφορες για όλους τους άλλους καθώς και αναπόδεικτες, τότε αυτό δεν λέγεται στασιμότητα και πισωγύρισμα.

Με εξαιρετική τιμή,

Φέτκος Σταύρος
Αναπλ. Ταμίας Π.Ο.ΑΣ.Υ.
μέλος Ε.Κ.Α. Θεσ/νίκης

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα
0 shares0 views
Επικαιρότητα
0 shares0 views

Εξελίξεις για την πενταετία – Κλείδωσε το ποσό

Aris - Φεβ 22, 2018

Το κλιμάκιο του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αθήνα μετεχοντας στις διεργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Κάλεσμα της Ένωσης Λέσβου προς τους συναδέλφους της Διμοιρίας της Δ.Α.Λέσβου για συμμετοχή στο Δ.Σ.

Aris - Φεβ 22, 2018

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.30 Δ Σ στο γραφείο της ένωσης μας. Επειδή έχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα…

Συνδικαλιστικά
28 shares0 views
Συνδικαλιστικά
28 shares0 views

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω στην Ένωση Θεσσαλονίκης;;;

Aris - Φεβ 22, 2018

ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Επειδή έρχεται Σαρακοστή και έχω μάθει στην ζωή μου να λέω την αλήθεια, προσπαθώντας σε αυτόν τον…