ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Φεβ 04, 2017
24 Shares

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα 3/2/2017 ότι, κατά παράβαση του άρθρου 34 του Π.Δ. 120/08 (Πειθαρχικό Δίκαιο) που ορίζει τη σύνθεση των Πειθαρχικών Συμβουλίων, διατάχθηκε η ανασυγκρότηση της σύνθεσης των Πειθαρχικων Συμβουλίων Ανθ/μων, Αρχ/κων, Υπαρχ/κων, Αστ/κων Βόρειας Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ενώ θα έπρεπε το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας να προβεί στην αντικατάσταση περιοριστικά και μόνο των αξιωματικών που προήχθηκαν λόγω των πρόσφατων κρίσεων των αξιωματικών, οι οποίοι ασκούσαν καθήκοντα είτε Προέδρου είτε Εισηγητή, λογω κωλύματος (ένεκα δηλαδή προαγωγής), δυστυχώς, κατά ανεξηγητο και παράτυπο τρόπο, η υπηρεσία διέταξε την αντικατάσταση δύο (2) ανώτερων αξιωματικών οι οποίοι όμως δεν είχαν βαθμολογική προαγωγή και παρέμειναν στον ιδιο βαθμό και μάλιστα ούτε ήταν στους πίνακες κρινόμενων αξιωματικών!

Στην περίπτωση του Α’ βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Β. Ελλάδας ο Προέδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου ενώ δεν προήχθη και κατέχει τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, αντικαταστάθηκε από αλλον νεοπροαχθέν Αστυνομικό Υποδιευθυντή, που μέχρι τώρα εκτελούσε καθήκοντα Εισηγητή στον ίδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Σε αυτήν την περίπτωση δηλαδή και βάσει του άρθρου 35 για τα κωλύματα και τις εξαιρέσεις των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου, η ηγεσία θα έπρεπε να διατάξει μόνο την αντικατάσταση του Εισηγητή με αλλον αξιωματικό με τον βαθμό του Αστυνόμου Α’.

Στην περίπτωση του Β’ βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Β. Ελλάδας η ηγεσία ενώ θα έπρεπε να αντικαταστήσει μόνο τον Πρόεδρο λόγω προαγωγής του Προέδρου στο βαθμό του Ταξιάρχου, με άλλον Αστυνομικό Διευθυντή, η ηγεσία διέταξε και την αντικατάσταση του Εισηγητή Αστυνομικού Υποδιευθυντή με αλλον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, παρότι δεν προηχθη ο πρώτος.
Με όλα τα παραπάνω καταστρατηγούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 120/08 για τη λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων της Ελληνικής Αστυνομίας και βέβαια οδηγούμαστε σε διοικητικές ακυρότητες των αποφάσεων.

Περιοριστικά δηλαδή βάσει της σχετικής από 3/2/2016 όπως τροποποιηθηκε με την από 14/4/2016 ομοίας διαταγής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, οι συνθέσεις των Πειθαρχικων Συμβουλίων μεταβάλλονται περιοριστικά και μόνο όταν υπάρχει κώλυμα και εξαίρεση για τους συγκεκριμένους αξιωματικούς και μόνο. Είναι γνωστό ότι οι ανωτέρω αποφάσεις του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ορίζουν πως η σύνθεση ισχύει από 14/4/2016 μέχρι και την 31/3/2017, με ετήσια δηλαδή θητεία, οπως ακριβώς ορίζει η διάταξη του άρθρου 34 του Π.Δ. 120/08.

Για όλα τα ανωτέρω περιμένουμε της άμεση παρέμβαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την πίστη και απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και των κανονισμών του Σώματος.

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ-

Διαβάστε ακόμα

Προσφορἐς
12 shares0 views
Προσφορἐς
12 shares0 views

Προσφορά από την JOIN CLUB – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο για όλους τους Αστυνομικούς

Aris - Σεπ 20, 2017

Το Ε.Κ.Α Θεσσαλονίκης κατόπιν ενεργειών κατάφερε να δοθεί η παρακάτω προσφορά από την  Join Club για όλους τους συναδέλφους: ΘΕΜΑ: ΕΚΠΤΩΣΗ…

Επικαιρότητα
20 shares0 views
Επικαιρότητα
20 shares0 views

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης κάνναβης στις Σέρρες (Φωτο)

Aris - Σεπ 20, 2017

Θεσσαλονίκη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης κάνναβης σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση…

Επικαιρότητα
24 shares0 views
Επικαιρότητα
24 shares0 views

Διαλύθηκε εν κινήσει περιπολικό και έπεσε στο δρόμο το ημιαξόνιο

Aris - Σεπ 20, 2017

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου για ένα ατύχημα που συνέβη την Κυριακή: Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, συνάδελφοι επαρχιακού…