Ενότητα μόνο στο ‘Facebook’ και όχι στην πράξη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Θεσσαλονίκης!

Φεβ 04, 2017
120 Shares

Κύριε Πρόεδρε,

απευθυνόμαστε μέσω του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης σε σας, μιας και τις περισσότερες φορές από αυτό πληροφορούμαστε τις δράσεις της Ένωσης, καθώς και τυχόν τοποθετήσεις σας ή απαντήσεις που κατά καιρό δίνετε για ζητήματα που αφορούν το Σωματείο.

Έτσι κάπως λοιπόν μάθαμε και για την χθεσινή επίσκεψη της Ένωσης στη ΔΑΕΘ, την προχθεσινή επίσκεψη της Ένωσης στο Πρωθυπουργικό Γραφείο Θεσσαλονίκης, την δωρεά φαρμακείων, τις επισκέψεις σε Βουλευτές, έτσι μάθαμε και την δήθεν διεκδικητική σας επίσκεψη με τον Ά Αντιπρόεδρο στο Αρχηγείο εν όψει των μεταθέσεων και έτσι γενικώς μαθαίνουμε πολλά…!

Πέραν των όσων έχουμε κατά καιρούς πει δια ζώσης, σας υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά, αφού την λέξη ΕΝΟΤΗΤΑ αρέσκεστε να την χρησιμοποιείται (μάλλον χάριν λαϊκισμού), ότι αυτή δεν είναι μονόπλευρη, καθώς επίσης  και ότι δεν ερμηνεύεται κατά το δοκούν ή τέλος πάντως όπως σας συμφέρει ανάλογα με την περίσταση..

Δημοκρατικό, συναδελφικό, δεοντολογικό, ηθικό και πρέπον είναι να ενημερώνετε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για τις δράσεις της Ένωσης και όχι να πραγματοποιείτε επισκέψεις και δράσεις με αυτούς που αρέσκεστε.

Δεν μπορείτε να μιλάτε για ΟΛΟΥΣ, όπως διαφεντεύεστε και να μην επιτρέπετε την συμμετοχή ΟΛΩΝ στις θεσμικές διεργασίες, αποκλείοντας τους έτσι από το «κάδρο», για τους δικούς σας λόγους, που θα θέλαμε είναι η αλήθεια να μάθουμε.

Είναι άραγε ηθικό να δηλώνετε δημόσια ότι θα κάνετε στο μερίδιο που σας αναλογεί ότι είναι δυνατό να σταματήσει αυτή η κατηφόρα (της Ένωσης Θεσσαλονίκης) και να μην το πράττετε;

Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχετε εσείς ως Πρόεδρος;

Εσείς πρέπει πρώτος από όλους να διαφυλάξετε τον θεσμό του Σωματείου!

Βέβαια η στάση σας δεν μας εκπλήσσει, καθώς αναλάβατε μέσω «διορισμού» τη θέση του Προέδρου περί τα μέσα Ιουλίου του 2016, σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που έγινε Δευτέρα και ώρα 13:00, για την οποία ενημερωθήκαμε την 09:30 ώρα της ίδιας και κατά την οποία αλλάξετε μεταξύ σας θέσεις-καρέκλες με τον τέως Πρόεδρο και νυν Α’ Αντιπρόεδρο, αλλά ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα όσον αφορά τη κακή λειτουργία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης…

Ενώ λοιπόν αλλάξετε μεταξύ σας τις θέσεις του Προέδρου του Α΄ Αντιπρόεδρου, όπως βλέπουμε καθημερινά, στην πράξη ισχύει η λαϊκή παροιμία «άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»….

Το συνδικάτο είναι οι απόψεις και οι φωνές ΟΛΩΝ μας, που ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΜΑΖΙ ακούγονται πιο δυνατά στα κέντρα αποφάσεων!

Δημοκρατία δομείται με πολυφωνία, συνεργασία και συμμετοχικότητα!

Και όταν μιλάμε για ενότητα και συμμετοχικότητα, επιβάλλεται να συμμετέχουν ΟΛΟΙ και όχι μόνο οι ημέτεροι, έτσι ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το σύνολο των συναδέλφων τους οποίους εκπροσωπούμε…!

Αυτό το τελευταίο μάλλον το έχετε λησμονήσει χαμένος και βουτηγμένος στα αβαθή μονοπάτια του άκρατου παραταξιακού λαϊκισμού που σας περιβάλει και τον οποίο μάλιστα εκπέμπεται σε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται με στόχο να καλύψετε τα συνεχόμενα συνδικαλιστικά σας λάθη..!

Τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που πολλές ανακοινώσεις της παράταξης σας αναφέρουν συνεχώς «Η Ένωση μας», μοναχά που η «Ένωση» είναι το σπίτι ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Είναι αυτό που χτίστηκε από προκατόχους μας με αγώνες, που διατηρείται και διαφυλάσσετε παρ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες και αυτό που θα συνεχιστεί από τους επόμενους, ελπίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία!

Εμείς διαχειριζόμαστε το παρόν και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σας καλούμε για ύστατη φορά να βάλετε το ΕΓΩ στην άκρη και να προτάξετε το ΕΜΕΙΣ.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους και να είμαστε δίπλα τους κάθε στιγμή!

Με εκτίμηση

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Θ., αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλη του Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Λάζαρος ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

Εμμανουήλ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Συνδικαλιστικά
18 shares0 views
Συνδικαλιστικά
18 shares0 views

Χάνει ο Αστυνομικός τα μόρια όταν ακυρώνει τη μετάθεσή του ακόμα και στη δεύτερη επιλογή;

Aris - Αυγ 04, 2018

Eνημέρωση απο την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Συνάδελφοι, Κατόπιν πολλών ερωτημάτων σας, για το τι ισχύει σε περίπτωση που σε κάποιον…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕΣ (ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ) ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ!

Aris - Αυγ 02, 2018

Θα ήθελα να "ευχαριστήσουμε" και δημόσια τη διοίκηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διότι αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της υπηρεσίας…

Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views

Τι επιπτώσεις έχει στην καρδιά μας το εργασιακό στρες;

Aris - Ιούλ 06, 2018

Μπορεί να αγαπάς τη δουλειά που κάνεις -ή και όχι, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η κάθε δουλειά έχει τις…