Εξελίξεις γύρω από το επικίνδυνο των αστυνομικών – Τι λένε Αναγνωστάκης και κόμματα – Ναι αρκεί να μην…

Φεβ 03, 2017
20 Shares

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ στο σύνολο του πολιτικού κόσμου που άσκησε κυβερνητική εξουσία, για το θέμα της αναγνώρισης του επαγγέλματος ως επικίνδυνου.

Ο κ. Γερακαράκος, σε μια αποστροφή του λόγου του έθεσε το ακόλουθο ρητορικό ερώτημα: «Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε, είναι τελικά επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού; Και αν είναι πως δικαιολογείται η ανεπάρκεια της πολιτείας να αποδώσει στους δικαιούχους ότι η ίδια έχει θεσμοθετήσει και ομολογούν όλες οι αποφάσεις του ΣτΕ:

Απαντώντας λίγο αργότερα ο γεν γραμματέας δημόσιας τάξης στη θυελλώδη όπως την χαρακτήρισε ομιλία του πρόεδρου της ομοσπονδίας, είπε ότι ομολογείται απ’ όλους το αυτονόητο. «Ναι είναι επικίνδυνο του αστυνομικού» είπε χαρακτηριστικά. «Θεωρώ ότι η δέσμευση του υπουργού, του κ. Τόσκα για ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αναγνώριση του επικίνδυνου, θα λύσει τον γόρδιο δεσμό. Αρκεί όμως, ως προϋπόθεση, να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό. Σε κάθε περίπτωση ας γίνει πρώτα και μετά βλέπουμε» κατέληξε.

Μιλώντας για το θέμα ο τομεάρχης της ΝΔ σε θέματα δημόσιας τάξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, επισήμανε ότι το θέμα θα πρέπει να φτάσει στη Βουλή ως κυβερνητική τροπολογία και όχι του οποιουδήποτε βουλευτή, ώστε να μπορεί να προωθηθεί στο ΓΛΚ, προκειμένου να συνταχθεί οικονομικοτεχνική μελέτη για το εάν και κατά πόσο θα επιβαρύνει τα δημοσιονομικά.

Πηγή: bloko.gr

Διαβάστε ακόμα

Συνδικαλιστικά
18 shares0 views
Συνδικαλιστικά
18 shares0 views

Χάνει ο Αστυνομικός τα μόρια όταν ακυρώνει τη μετάθεσή του ακόμα και στη δεύτερη επιλογή;

Aris - Αυγ 04, 2018

Eνημέρωση απο την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Συνάδελφοι, Κατόπιν πολλών ερωτημάτων σας, για το τι ισχύει σε περίπτωση που σε κάποιον…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕΣ (ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ) ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ!

Aris - Αυγ 02, 2018

Θα ήθελα να "ευχαριστήσουμε" και δημόσια τη διοίκηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διότι αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της υπηρεσίας…

Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views

Τι επιπτώσεις έχει στην καρδιά μας το εργασιακό στρες;

Aris - Ιούλ 06, 2018

Μπορεί να αγαπάς τη δουλειά που κάνεις -ή και όχι, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η κάθε δουλειά έχει τις…