Εκπρόσωπος της ηγεσίας ή των συναδέλφων; Παράγοντας ή Συνδικαλιστής; Ποια είναι τελικά η αλήθεια;

Ιαν 31, 2017
60 Shares

Περί τα τέλη Ιουλίου του καλοκαιριού που μας πέρασε, οι υπηρετούντες στη Γ.ΑΔ.Θεσσαλονίκης ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τα όσα συνέβησαν στο Συμβούλιο Μεταθέσεων και ιδιαιτέρως με την παρουσία του εκλεγμένου εκπροσώπου της οικείας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων σε αυτό, ο οποίος κρίνοντας εκ του αποτελέσματος δεν μπόρεσε να διασφαλίσει, συνδικαλιστικά κυρίως, τους συναδέλφους, όπως αυτό αποδεικνύεται από όλα τα γεγονότα και από τις μαρτυρίες δεκάδων συνάδελφων.

Υπενθυμίζουμε πως έγιναν πολλές μεταθέσεις χωρίς τη θέληση και την αίτηση των συναδέλφων, μεταξύ των οποίων και συναδέλφισσας που είχε τοκετό πριν λίγες ημέρες καθώς και εκλεγμένου Αντιπροσώπου!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε προς τούτου δύο ανακοινώσεις (μπορείτε να τις δείτε στη συνέχεια) και πραγματοποίησε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς, ο συνάδελφος εκπρόσωπος – εκλεγμένος, που θα πρέπει να λειτουργεί και να βρίσκεται πάντοτε μέσα στα συνδικαλιστικά ιδεώδη της ενότητας και της συναδελφικότητας, αρθρογράφησε όπως αρέσκεται, μη αναλαμβάνοντας όμως τις ευθύνες, κινούμενος στα όρια της εσωστρέφειας και του διχασμού, κατηγορώντας άλλους συναδέλφους – συνδικαλιστές. Βέβαια όπως θα διαβάσετε δεν άργησε να ανασκευάσει τις δημόσιες δηλώσεις του και να ζητήσει συγνώμη.

Μάλιστα, προφανώς επειδή δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει και να αντεπεξέλθει στα γεγονότα, απείλησε ότι θα προσφύγει στη δικαστική οδό σε βάρος συναδέλφων συνδικαλιστών ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ, ΤΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ…

Η πρώτη έκπληξη έρχεται με το δημόσιο κάλεσμα του εκλεγμένου συνδικαλιστή – εκπροσώπου των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης στα Συμβούλια Μεταθέσεων, που ζητάει από τη Διοίκηση να αντικαταστήσει (μετακινήσει προφανώς) έτερο συνάδελφο και συνδικαλιστή από τη θέση του σε υπηρεσία της ΔΑΕΘ ασκώντας δριμύτατη κριτική για την εκτέλεση των καθηκόντων του, λες και ήταν ο διοικητής του!

Και ενώ νομίζαμε ότι τα είδαμε όλα με τον συγκεκριμένο έρχεται και η μεγαλύτερη έκπληξη με την αποστρατεία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή όταν ο ίδιος ευχαριστεί (;;;!!!!) τον Στρατηγό, εκθειάζοντας τον για το έργο του, λησμονώντας όλα όσα έχουν συμβεί!

«Καλός πολίτης στρατηγέ..είσαι ο μόνος που γνώρισα που ενώ μπορούσε να μείνει με προοπτικές ανέλιξης προτίμησες την οικογένειά σου..Σε ευχαριστώ για την συνεργασία και για το ότι ποτέ δεν με έφερες σε δύσκολη θέση.Διαλέγω μόνο έναν χαρακτηρισμό από πολλούς που μπορούσα να γράψω..Αξιοπρεπής…να είσαι καλά να χάιρεσαι την οικογένεια σου σε ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις σου υπερ των διμοιριών..»

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ;

Ας καταλήξει ο εκλεγμένος – εκπρόσωπος στα συμβούλια μεταθέσεων ότι ρόλος του είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και όχι των στρογγύλεμα των γωνιών……γιατί κάποιοι συνάδελφοι κυνηγήθηκαν το καλοκαίρι από τις υπηρεσίες τους και κάποιος διέταξε αυτές τις μεταθέσεις….

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ;

ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η΄ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ;

ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Συνδικαλιστικά
18 shares0 views
Συνδικαλιστικά
18 shares0 views

Χάνει ο Αστυνομικός τα μόρια όταν ακυρώνει τη μετάθεσή του ακόμα και στη δεύτερη επιλογή;

Aris - Αυγ 04, 2018

Eνημέρωση απο την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Συνάδελφοι, Κατόπιν πολλών ερωτημάτων σας, για το τι ισχύει σε περίπτωση που σε κάποιον…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕΣ (ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ) ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ!

Aris - Αυγ 02, 2018

Θα ήθελα να "ευχαριστήσουμε" και δημόσια τη διοίκηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διότι αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της υπηρεσίας…

Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views

Τι επιπτώσεις έχει στην καρδιά μας το εργασιακό στρες;

Aris - Ιούλ 06, 2018

Μπορεί να αγαπάς τη δουλειά που κάνεις -ή και όχι, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η κάθε δουλειά έχει τις…