Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης ζητάει τη νόμιμη προστασία των μητέρων από άδικες μεταθέσεις!

Ιαν 28, 2017
232 Shares

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί την κάτωθι τεκμηριωμένη πρόταση για την προστασία όλων των γυναικών συναδέλφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δυστυχώς, κατά τις Τακτικές Μεταθέσεις του 2016 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, είχαμε περιστατικό κατά το οποίο, συναδέλφισσα η οποία είχε αποκτήσει το τεκνό της κατά τον μήνα Ιούλιο 2016, εντός του ίδιου μήνα στα τέλη του που συνεδρίασε το Συμβούλιο Μεταθέσεων της ΓΑΔΘ, εξέδωσε τη μετάθεσή της με πρωτοβουλία της υπηρεσίας και χωρίς να την επιθυμεί σε άλλη Διεύθυνση. Αξίζει να προσθέσουμε ότι κατά την εξέταση της προσφυγής ακύρωσης της μετάθεσής της η συνάδελφος δεν δικαιώθηκε. Για όλα αυτά το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης ενημερώνει το Ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο, την Ομοσπονδία για την προώθηση της πρότασης για τη διασφάλιση των γυναικών Αστυνομικών που γίνονται μητέρες.

Ακολουθεί η εξειδικευμένη πρόταση της Αντιπροσώπου μας στην ΠΟΑΣΥ Ελένης ΛΑΜΑΡΗ, Μέλους του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης:

Προς Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με αρ.16 Ν.3896/10,αρ.15 της Οδηγίας 2006/54/ΕΚ του Ευρωπαικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Ευρωπαικής Ένωσης κάθε εργαζόμενη μητέρα που έχει λάβει την εκάστοτε ισχύουσα άδεια, δικαιούται μετά τη λήξη των αδειών αυτών να επιστρέψει στη θέση εργασίας της ή σε ισοδύναμη θέση με όχι λιγότερο ευνοϊκούς επαγγελματικούς όρους και συνθήκες και να επωφεληθεί απο οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών εργασίας,την οποία εδικαιούτο κατα την απουσία της. Με αφορμή πρόσφατη μετάθεση σε μητέρα αστυνομικό η οποία διένυε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια κυήσεως-λοχείας, καθώς και άλλα παρόμοια περιστατικά τα οποία περιήλθαν σε γνώση μου,θα παρακαλούσα για την περαιτέρω διερεύνηση ως προς την ερμηνεία διατάξεων του παραπάνω νόμου και την εφαρμογή αυτού για τις γυναίκες αστυνομικούς υπαλλήλους.

Θεσσαλονίκη 28 Ιανουαρίου 2017
Με τιμή, Ελένη ΛΑΜΑΡΗ
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα

Συνδικαλιστικά
18 shares0 views
Συνδικαλιστικά
18 shares0 views

Χάνει ο Αστυνομικός τα μόρια όταν ακυρώνει τη μετάθεσή του ακόμα και στη δεύτερη επιλογή;

Aris - Αυγ 04, 2018

Eνημέρωση απο την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Συνάδελφοι, Κατόπιν πολλών ερωτημάτων σας, για το τι ισχύει σε περίπτωση που σε κάποιον…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕΣ (ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ) ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ!

Aris - Αυγ 02, 2018

Θα ήθελα να "ευχαριστήσουμε" και δημόσια τη διοίκηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διότι αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της υπηρεσίας…

Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views

Τι επιπτώσεις έχει στην καρδιά μας το εργασιακό στρες;

Aris - Ιούλ 06, 2018

Μπορεί να αγαπάς τη δουλειά που κάνεις -ή και όχι, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η κάθε δουλειά έχει τις…