Δηλωσεις για τα προβλήματα της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Ιαν 28, 2017
36 Shares

Αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας  παρουσιάζονται στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένους δήμους. Σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές «μπλοκάρουντην άμεση επέμβαση της ασφάλειας όπως ανέφεραν στο thessalonikimas.gr  .Θεόφιλος Παπαδάκης ειδικόςγραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και μέλος του ΕνωτικούΚινήματος Αστυνομικών (ΕΚΑ)  και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών   Σίμος Δανιηλίδης.

Για αυξημένες ανάγκες σε υλικοτεχνικές υποδομές, επικίνδυνα περιπολικά οχήματα που δεν έχουν      περάσει ποτέ έλεγχο ΚΤΕΟ, καταγράφοντας χιλιάδες χιλιόμετρα», έκανε λόγο ο κ.Παπαδάκης.  Ως παράδειγμα ανέφερε, »ένα μόνο περιπολικό όχημα το οποίο χρησιμοποιείται για τομείς πουκαλύπτουν περιοχές   της οδού Λαγκαδά,της δημοτικής κοινότητας Εξοχής  (Νοσοκομείο «Παπανικολάου»), το Ρετζίκι,   την περιοχή των Συκεών ακόμη και την περιοχή της Πολίχνης ».

Ο κ.Παπαδάκης ανέφερε πως το 40% των περιπολικών οχημάτων της αστυνομίας είναι ακατάλληλα ενώ »υπάρχουν οχήματα από το 2002 , τα οποία δεν έχουν περάσει ποτέ από έλεγχο ενώ προβλέπεται από τον νόμο,κάθε χρόνο να υπάρχει κατάλληλος και πλήρης έλεγχος». Σημαντικές ελλείψεις επιβεβαίωσε πως »υπάρχουν και στο ανθρώπινο δυναμικό της αστυνομίας καθώς πολλοί αστυνομικοί απορροφούνται σε υπηρεσίες  που αφορούν γραφειοκρατικά θέματα εκδίδοντας ποινικά δικόγραφα ενώ πολλοί μεταθέτονται σε περιοχές που φιλοξενούν κέντρα φιλοξενίας  hotspot ».

Εκφράζει  επίσης ο ειδικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και μέλος τού ΕΚΑ την ανάγκη για αγορά νέων περιπολικών, απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών στις υπηρεσίες ασφαλείας, όπως  για παράδειγμα σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία  οι γεννηθέντες στη Θεσσαλονίκη πολίτες, που στην ταυτότητα αναγράφεται εν συντομία ο τόπος γέννησης ως «Θεσ/νίκη» δεν έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν διαβατήριο καθώς υποχρεωτικά πρέπει  να επανεκδοθεί νέα ταυτότητα. Γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο την αστυνομία αλλά και τους πολίτες σε μεγάλο βαθμό. Έντονο παράπονο επίσης εξέφρασε ο κ. Παπαδάκης λέγοντας πως «Ελλάδα είναι η  Αθήνα,η Θεσσαλονίκη είναι κατά πολύ αδικημένη.»

Παρ’ όλα αυτά υπογραμμίζει πως »αν και ψυχολογικά κουρασμένοι με αυτήν την κατάσταση οι αστυνομικοί ,συνεχίζουν να βλέπουν με αγάπη το λειτούργημα που ασκούν με όποια μέσα διαθέτουν και με πιστή προσήλωση». Ευελπιστούν όπως είπε το κράτος,» να δώσει περισσότερη προσοχή στα προβλήματα που υπάρχουν».

Από την πλευρά του  την έντονη ανησυχία του εκφράζει  ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών  Σίμος Δανιηλίδης επειδή  το τελευταίο διάστημα στην περιοχή,  καταγράφεται σωρεία κρουσμάτων παραβατικότητας  τόσο σε ιδιωτικές περιουσίες όσο και σε δημοτικές υποδομές.

Ο κ. Δανιηλίδης τονίζει πως» η δυτική Θεσσαλονίκη χρειάζεται περισσότερη αστυνομική κάλυψη και προσοχή διότι οι επιτήδειοι συνεχίζουν απτόητοι να εισβάλλουν σε ιδιοκτησίες και υποδομές και να ΄λεηλατούν» ότι βρουν». Τονίζει  επίσης πως »τα αστυνομικά τμήματα είναι διαλυμένα, ενώ υπάρχουν πολλές αποσπάσεις αστυνομικών και σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές».

Σημειώνει μάλιστα  ο δήμαρχος Συκεών -Νεάπολης, πως ενώ »προβλέπεται να υπάρχει διαθεσιμότητα δύο περιπολικών ανά βάρδια, διατίθεται μόνο ένα το οποίο καλείται να καλύψει τεράστιους πολεοδομικούς τομείς ενδιαφέροντος», ενώ αναγνωρίζει και χαρακτηρίζει «ηρωική» την προσπάθεια της αστυνομίας με τα όσα μέσα διαθέτει.

Παράλληλα ο  κ.Δανιηλίδης  εκφράζει την δυσαρέσκεια του  πως ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για περισσότερη αστυνόμευση οι απόφοιτοι σχολών αστυνομίας απορροφούνται σε φύλαξη δημοσίων προσώπων και λοιπών τέτοιων υπηρεσιών.

Φανή Μητκούδη / www.thessalonikimas.gr

Διαβάστε ακόμα

Συνδικαλιστικά
18 shares0 views
Συνδικαλιστικά
18 shares0 views

Χάνει ο Αστυνομικός τα μόρια όταν ακυρώνει τη μετάθεσή του ακόμα και στη δεύτερη επιλογή;

Aris - Αυγ 04, 2018

Eνημέρωση απο την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Συνάδελφοι, Κατόπιν πολλών ερωτημάτων σας, για το τι ισχύει σε περίπτωση που σε κάποιον…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
22 shares0 views

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕΣ (ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ) ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ!

Aris - Αυγ 02, 2018

Θα ήθελα να "ευχαριστήσουμε" και δημόσια τη διοίκηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διότι αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της υπηρεσίας…

Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views
Άρθρα -Απόψεις
40 shares0 views

Τι επιπτώσεις έχει στην καρδιά μας το εργασιακό στρες;

Aris - Ιούλ 06, 2018

Μπορεί να αγαπάς τη δουλειά που κάνεις -ή και όχι, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι η κάθε δουλειά έχει τις…