«Να εφαρμοστεί η δυνατότητα πρόσληψης μέλους της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβέστη σε περίπτωση θανάτου ή αναπηρίας εν υπηρεσία»

Ιαν 26, 2017
97 Shares

Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τη δυνατότητα πρόσληψης μέλους της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητάς του ενώ εκτελούσε υπηρεσία ζητούν οι κ.κ. Βασίλης Γιόγιακας και Χρήστος Μπουκώρος με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Οι βουλευτές της Ν.Δ. σημειώνουν ότι η τροπολογία που θα επιτρέψει την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων δεν έχει προωθηθεί προς ψήφιση αν και είχε εξαγγελθεί από τον κο Τόσκα τον περασμένο Απρίλιο. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή διατάξεων για την πρόσληψη μελών της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας αυτού κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας»

Με την διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 7 του ν. 1339/1983, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 2452/1996, προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης μελών της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας αυτού κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας. Παρ’ όλα αυτά οι αιτήσεις των δικαιούχων μελών της οικογενείας των θυμάτων αστυνομικών υπαλλήλων δεν ικανοποιούνται με την επίκληση των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 33 του ν.4305/2014 σύμφωνα με την οποία «δεν επιτρέπεται ο διορισμός/πρόσληψη προσωπικού, μόνιμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμού, εφόσον στον οικείο φορέα δεν υφίσταται αντίστοιχη κενή οργανική θέση…».

Σε έγγραφη απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών (αριθ. πρωτ. 7017/4/19379/10-4-2016), κατόπιν Αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ι. Μανιάτης, σημειώνεται ότι «προς διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ήδη προωθηθεί σχέδιο τροπολογίας για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη πολιτικού προσωπικού». Έως σήμερα, ωστόσο, δεν έχει κατατεθεί τροπολογία της σχετικής διάταξης του ν. 4305/2014.

Η ενεργοποίηση των ευεργετικών διατάξεων των ν. 1339/1983 και 2452/1996 ανταποκρίνεται στην πρόθεση του νομοθέτη για την παροχή πληρέστερης προστασίας στα μέλη της οικογένειας των θυμάτων του καθήκοντος αστυνομικών και πυροσβεστικών υπαλλήλων, εκπληρώνοντας το ιδιαίτερο ηθικό χρέος της Πολιτείας προς αυτούς και διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός: Εάν και πότε προτίθεται να καταθέσει τροπολογία για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη, ως πολιτικού προσωπικού, μελών της οικογένειας θανόντων ή ανίκανων προς εργασία αστυνομικών ή πυροσβεστικών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων των ν. 1339/1983 και 2452/1996.

thespro.gr

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα
0 shares0 views
Επικαιρότητα
0 shares0 views

Εξελίξεις για την πενταετία – Κλείδωσε το ποσό

Aris - Φεβ 22, 2018

Το κλιμάκιο του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αθήνα μετεχοντας στις διεργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας…

Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Η Δ.Α. Λέσβου παρά τις παρεμβάσεις της τελευταίας βδομάδας συνεχίζει το άδικο πρόγραμμα των διμοιριών της Δ.Α. Λέσβου έναντι των υπολοίπων

Aris - Φεβ 22, 2018

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.30 Δ Σ στο γραφείο της ένωσης μας. Επειδή έχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα…

Συνδικαλιστικά
28 shares0 views
Συνδικαλιστικά
28 shares0 views

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω στην Ένωση Θεσσαλονίκης;;;

Aris - Φεβ 22, 2018

ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Επειδή έρχεται Σαρακοστή και έχω μάθει στην ζωή μου να λέω την αλήθεια, προσπαθώντας σε αυτόν τον…