«Να εφαρμοστεί η δυνατότητα πρόσληψης μέλους της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβέστη σε περίπτωση θανάτου ή αναπηρίας εν υπηρεσία»

Ιαν 26, 2017
97 Shares

Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τη δυνατότητα πρόσληψης μέλους της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητάς του ενώ εκτελούσε υπηρεσία ζητούν οι κ.κ. Βασίλης Γιόγιακας και Χρήστος Μπουκώρος με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Οι βουλευτές της Ν.Δ. σημειώνουν ότι η τροπολογία που θα επιτρέψει την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων δεν έχει προωθηθεί προς ψήφιση αν και είχε εξαγγελθεί από τον κο Τόσκα τον περασμένο Απρίλιο. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή διατάξεων για την πρόσληψη μελών της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας αυτού κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας»

Με την διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 7 του ν. 1339/1983, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 2452/1996, προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης μελών της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας αυτού κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας. Παρ’ όλα αυτά οι αιτήσεις των δικαιούχων μελών της οικογενείας των θυμάτων αστυνομικών υπαλλήλων δεν ικανοποιούνται με την επίκληση των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 33 του ν.4305/2014 σύμφωνα με την οποία «δεν επιτρέπεται ο διορισμός/πρόσληψη προσωπικού, μόνιμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμού, εφόσον στον οικείο φορέα δεν υφίσταται αντίστοιχη κενή οργανική θέση…».

Σε έγγραφη απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών (αριθ. πρωτ. 7017/4/19379/10-4-2016), κατόπιν Αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ι. Μανιάτης, σημειώνεται ότι «προς διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ήδη προωθηθεί σχέδιο τροπολογίας για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη πολιτικού προσωπικού». Έως σήμερα, ωστόσο, δεν έχει κατατεθεί τροπολογία της σχετικής διάταξης του ν. 4305/2014.

Η ενεργοποίηση των ευεργετικών διατάξεων των ν. 1339/1983 και 2452/1996 ανταποκρίνεται στην πρόθεση του νομοθέτη για την παροχή πληρέστερης προστασίας στα μέλη της οικογένειας των θυμάτων του καθήκοντος αστυνομικών και πυροσβεστικών υπαλλήλων, εκπληρώνοντας το ιδιαίτερο ηθικό χρέος της Πολιτείας προς αυτούς και διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός: Εάν και πότε προτίθεται να καταθέσει τροπολογία για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη, ως πολιτικού προσωπικού, μελών της οικογένειας θανόντων ή ανίκανων προς εργασία αστυνομικών ή πυροσβεστικών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων των ν. 1339/1983 και 2452/1996.

thespro.gr

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Πλήρης ενημέρωση για τις εσωτερικές μεταθέσεις της Θεσσαλονίκης – Ο αναπληρωτής του αναπληρωτή στα Συμβούλια Μεταθέσεων!

Panagiotis - Ιούλ 20, 2017

Η ηγεσία της ΓΑΔΘ με μια διαταγή στα τέλη Ιουνίου 2017, "χρέωσε" ουσιαστικά την επικείμενη αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της, στους…

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Επισκέψεις, Συνδικαλιστικά
73 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Επισκέψεις, Συνδικαλιστικά
73 shares0 views

ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

staff - Ιούλ 18, 2017

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών- ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης  σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας παρουσία συναδέλφων που…

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Επισκέψεις
49 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Επισκέψεις
49 shares0 views

Μόρια, ένα καζάνι που βράζει σε ένα νησί γεμάτο προβλήματα

Aris - Ιούλ 17, 2017

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της ΠΟΑΣΥ και την ανακοίνωση της για τις ελλείψεις στο ΠΡΟΚΕΚΑ που το καθιστούν ουσιαστικά…