Θεσσαλονίκη: Ήρωας αστυνομικός έσωσε γυναίκα που προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Ιαν 24, 2017
165 Shares

Η επαγγελματική ευσυνειδησία και το θάρρος ενός αστυνομικού από τη Θεσσαλονίκη έσωσαν την τελευταία στιγμή τη ζωή μιας απελπισμένης γυναίκας που είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή της.

Το αξιοσημείωτο περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για μια γυναίκα η οποία είχε προειδοποιήσει φιλικό της πρόσωπο πως έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει παίρνοντας ηρεμιστικά χάπια.

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης αναθέτει στο πλήρωμα του μοναδικού περιπολικού που βρίσκεται στην περιοχή να διερευνήσει την καταγγελία. Στις 7 το απόγευμα οι δύο αστυνομικοί φτάνουν στο σπίτι της γυναίκας, όμως εκείνη έχει αποχωρήσει. Το άτομο που κάλεσε το 100 ενημερώνει τους αστυνομικούς ότι το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει έφυγε τρέχοντας από το σπίτι και κινήθηκε προς την περιοχή Ποταμός μέσα από χωράφια.

Το σκοτάδι και η χιονόπτωση δυσκολεύουν σημαντικά τον εντοπισμό της γυναίκας. Οι δύο αστυνομικοί κινούνται προς το σημείο που τους υπέδειξαν. Δεν βρίσκουν κανένα ίχνος. Όλη η περιοχή ήταν καλυμμένη από το χιόνι. Η κίνηση του περιπολικού στο σημείο είναι αδύνατη. Οι δύο αστυνομικοί το εγκαταλείπουν και κινούνται πεζοί.

Η ώρα περνά και η έρευνα δεν αποδίδει καρπούς. Ο ένας εκ των δύο αστυφυλάκων αποφασίζει ενστικτωδώς να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο σημείο και να κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση πιστεύοντας ότι εκεί θα βρει το άτομο που αναζητά. Η διαίσθησή του τον δικαιώνει. Καθώς φωνάζει το όνομα της γυναίκας ακούει ένα βογγητό. Πλησιάζει και την βρίσκει σε ημιλυπόθυμη κατάσταση. Ενημερώνει τον συνάδελφό του και το ΕΚΑΒ. Ακούγοντας από τηλεφώνου τις οδηγίες του γιατρού προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα στη γυναίκα που είχε καταναλώσει ογδόντα ηρεμιστικά χάπια. Της είχε σώσει τη ζωή.

Δύο ημέρες αργότερα η γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι της. Ο αστυφύλακας από την Επανομή ζήτησε να μην δημοσιευτεί το όνομά του.

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε ακόμα

Web Tv, Επικαιρότητα
18 shares0 views
Web Tv, Επικαιρότητα
18 shares0 views

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ [ΒΙΝΤΕΟ]

staff - Ιούλ 22, 2017

Το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΕΚΑ - ekapolice.gr) σας κοινοποιεί ένα αποκαλυπτικό βίντεο που δείχνει τις δραματικές στιγμές από την ένσταση…

Επικαιρότητα
72 shares0 views
Επικαιρότητα
72 shares0 views

Η εγκύκλιος για τα μισθολογικα κλιμακια και άλλες διατάξεις

Aris - Ιούλ 21, 2017

[embeddoc url="http://www.ekathess.gr/wp-content/uploads/2017/07/ΨΜΦ2Η-Β2Φ.pdf" download="all"] Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
35 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
35 shares0 views

Πλήρης ενημέρωση για τις εσωτερικές μεταθέσεις της Θεσσαλονίκης – Ο αναπληρωτής του αναπληρωτή στα Συμβούλια Μεταθέσεων!

Panagiotis - Ιούλ 20, 2017

Η ηγεσία της ΓΑΔΘ με μια διαταγή στα τέλη Ιουνίου 2017, "χρέωσε" ουσιαστικά την επικείμενη αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της, στους…