Επικίνδυνες παραλείψεις

Από συνάδελφο λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που πετυχημένα περιγράφει μία σε όλους γνωστή κατάσταση:

– Γράφω αυτό το κείμενο, ορμώμενος από τη φωτογραφία ενός πεθαμένου σκύλου που έχει παγώσει ζωντανός σε ένα αγρόκτημα δεμένος με την αλυσίδα του. Επειδή το αφεντικό του απλώς δεν έπραξε τα δέοντα για να αποτραπεί το μοιραίο. Βλέποντας αυτή τη φωτογραφία και στη συνέχεια διαβάζοντας σε επόμενο άρθρο στο διαδίκτυο, για τον πυροβολισμό της κλούβας των ΜΑΤ στην Αθήνα, το μυαλό αυθορμήτως και περιέργως έκανε την σύγκριση. Για να λέμε την αλήθεια είναι ορατά πολλά σημεία παραλληλισμού.

Α) Η φύλαξη του αγροκτήματος από το σκύλο και η φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ από τους Αστυνομικούς
Β) Οι δυσμενείς και ακατάλληλες συνθήκες που επικρατούν και στις δύο περιπτώσεις.

– Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, του οποίου την ασφάλεια έχει αναθέσει στο σκύλο, δεν έχει πράξει τα δέοντα για να προστατεύσει το εργαλείο του. Εκ του μοιραίου αποτελέσματος, έτσι φαίνεται πως τον έβλεπε. Δεν φρόντισε να του φτιάξει ένα πιο ζεστό κατάλυμα, να του αφαιρέσει την αλυσίδα, μιας και βρίσκεται σε περιφραγμενο χώρο, έτσι ώστε να μπορεί να προστατευθεί από τον παγετό ή από μία επικείμενη επίθεση κάποιου που θα εισέλθει στο χώρο με κακές προθέσεις. Έχει απλά τη δυνατότητα να γαυγίσει και όχι να αποφύγει την οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του, μιας και είναι δέσμιο και περιορισμένο.

– Από την άλλη έχουμε του αστυνομικούς, οι οποίοι επίσης κατά μία έννοια είναι δέσμιοι στο σημείο. Σταθεροί στόχοι. Βορά στις ορέξεις των απανταχού μπαχαλάκηδων, αναρχικών, αντεξουσιαστών, περίεργων διερχόμενων πολιτών, δεχόμενοι πυρά από καλάσνικωφ, μολότοφ, ύβρεις και επικριτικά βλέμματα και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ενημερώνουν κέντρο άμεσης δράσης σε περίπτωση επιθέσεως για συνδρομή. Φυσικά έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν και βάση του παρόντος περιστατικού, ότι δεν μπορούν να αποφύγουν λόγω της θέσης τους την οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος τους. Έτσι και εδώ, οι αρμόδιοι που ασχολούνται με το σχεδιασμό φύλαξης κτιρίων-στόχων, αποδείχθηκαν ανεπαρκείς δεν έχουν πράξει επίσης τα δέοντα. Εδώ και χρόνια αυτός ο τρόπος φύλαξης έχει αποδειχθεί λάθος και φυσικά μπορεί να στοιχήσει ζωές. Καμία σοβαρή ενέργεια δεν έχει γίνει υπέρ της προστασίας των ζωών των αστυνομικών.

– Θα μπορούσα να απαριθμήσω και άλλα κοινά σημεία ανάμεσα στο περιστατικό με το σκύλο και σε αυτό του πυροβολισμού της κλούβας των ΜΑΤ. Το θέμα μας όμως δεν είναι η απαρίθμηση των κοινών σημείων. Το θέμα μας είναι η σωστή ανάλυση του προβλήματος που ανέκυψε και η πρόληψη κατάλληλων μέτρων για την αποφυγή παρομοίων περιστατικών στο μέλλον.

– Το πιο σημαντικό όμως είναι να καταλάβουμε ότι η ουσία του προβλήματος έγκειται στη ανάλυση της συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη και αυτής των διοικούντων της Αστυνομίας, των υπευθύνων σχεδιασμού φύλαξης, της κυβέρνησης και εν κατακλείδι όλης της πολιτείας. Για να μην υπάρξουν άλλα τέτοια προβλήματα στο μέλλον, που μπορεί να στερήσουν ζωές αθώων ψυχών, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και φυσικά να τιμωρηθούν, για τις συνέπειες των πράξεων-παραλείψεων τους.

Επειδή κάποιοι ξεχνάνε, ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ούτε ο σκύλος, ούτε οι αστυνομικοί είναι αναλώσιμα εργαλεία…..

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα
0 shares0 views
Επικαιρότητα
0 shares0 views

Όλοι για όλα και όλα για το τίποτα!

staff - Ιούν 28, 2019

Παράπονα από όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στις υπηρεσίες της ΓΑΔΘ για όλο αυτό που επικρατεί τους τελευταίους μήνες.... Τροχονόμοι…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Γιατί πολλοί συνάδελφοι θέλουν να φύγουν από τα Τμήματα;

Panagiotis - Ιούν 26, 2019

Με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων μετάθεσης εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, είναι για ακόμη μία χρονιά,…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Τα νυχτερινά Δεκεμβρίου 2018 και το πλαφόν!

staff - Ιούν 20, 2019

Ενημέρωση για τα νυχτερινά του Δεκεμβρίου 2018. Το ετήσιο πλαφόν των νυχτερινών ωρών εργασίας από το 2018 υπολογίζεται από 1/1…