Επικίνδυνες παραλείψεις

Ιαν 11, 2017
78 Shares

Από συνάδελφο λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που πετυχημένα περιγράφει μία σε όλους γνωστή κατάσταση:

– Γράφω αυτό το κείμενο, ορμώμενος από τη φωτογραφία ενός πεθαμένου σκύλου που έχει παγώσει ζωντανός σε ένα αγρόκτημα δεμένος με την αλυσίδα του. Επειδή το αφεντικό του απλώς δεν έπραξε τα δέοντα για να αποτραπεί το μοιραίο. Βλέποντας αυτή τη φωτογραφία και στη συνέχεια διαβάζοντας σε επόμενο άρθρο στο διαδίκτυο, για τον πυροβολισμό της κλούβας των ΜΑΤ στην Αθήνα, το μυαλό αυθορμήτως και περιέργως έκανε την σύγκριση. Για να λέμε την αλήθεια είναι ορατά πολλά σημεία παραλληλισμού.

Α) Η φύλαξη του αγροκτήματος από το σκύλο και η φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ από τους Αστυνομικούς
Β) Οι δυσμενείς και ακατάλληλες συνθήκες που επικρατούν και στις δύο περιπτώσεις.

– Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, του οποίου την ασφάλεια έχει αναθέσει στο σκύλο, δεν έχει πράξει τα δέοντα για να προστατεύσει το εργαλείο του. Εκ του μοιραίου αποτελέσματος, έτσι φαίνεται πως τον έβλεπε. Δεν φρόντισε να του φτιάξει ένα πιο ζεστό κατάλυμα, να του αφαιρέσει την αλυσίδα, μιας και βρίσκεται σε περιφραγμενο χώρο, έτσι ώστε να μπορεί να προστατευθεί από τον παγετό ή από μία επικείμενη επίθεση κάποιου που θα εισέλθει στο χώρο με κακές προθέσεις. Έχει απλά τη δυνατότητα να γαυγίσει και όχι να αποφύγει την οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του, μιας και είναι δέσμιο και περιορισμένο.

– Από την άλλη έχουμε του αστυνομικούς, οι οποίοι επίσης κατά μία έννοια είναι δέσμιοι στο σημείο. Σταθεροί στόχοι. Βορά στις ορέξεις των απανταχού μπαχαλάκηδων, αναρχικών, αντεξουσιαστών, περίεργων διερχόμενων πολιτών, δεχόμενοι πυρά από καλάσνικωφ, μολότοφ, ύβρεις και επικριτικά βλέμματα και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ενημερώνουν κέντρο άμεσης δράσης σε περίπτωση επιθέσεως για συνδρομή. Φυσικά έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν και βάση του παρόντος περιστατικού, ότι δεν μπορούν να αποφύγουν λόγω της θέσης τους την οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος τους. Έτσι και εδώ, οι αρμόδιοι που ασχολούνται με το σχεδιασμό φύλαξης κτιρίων-στόχων, αποδείχθηκαν ανεπαρκείς δεν έχουν πράξει επίσης τα δέοντα. Εδώ και χρόνια αυτός ο τρόπος φύλαξης έχει αποδειχθεί λάθος και φυσικά μπορεί να στοιχήσει ζωές. Καμία σοβαρή ενέργεια δεν έχει γίνει υπέρ της προστασίας των ζωών των αστυνομικών.

– Θα μπορούσα να απαριθμήσω και άλλα κοινά σημεία ανάμεσα στο περιστατικό με το σκύλο και σε αυτό του πυροβολισμού της κλούβας των ΜΑΤ. Το θέμα μας όμως δεν είναι η απαρίθμηση των κοινών σημείων. Το θέμα μας είναι η σωστή ανάλυση του προβλήματος που ανέκυψε και η πρόληψη κατάλληλων μέτρων για την αποφυγή παρομοίων περιστατικών στο μέλλον.

– Το πιο σημαντικό όμως είναι να καταλάβουμε ότι η ουσία του προβλήματος έγκειται στη ανάλυση της συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη και αυτής των διοικούντων της Αστυνομίας, των υπευθύνων σχεδιασμού φύλαξης, της κυβέρνησης και εν κατακλείδι όλης της πολιτείας. Για να μην υπάρξουν άλλα τέτοια προβλήματα στο μέλλον, που μπορεί να στερήσουν ζωές αθώων ψυχών, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και φυσικά να τιμωρηθούν, για τις συνέπειες των πράξεων-παραλείψεων τους.

Επειδή κάποιοι ξεχνάνε, ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ούτε ο σκύλος, ούτε οι αστυνομικοί είναι αναλώσιμα εργαλεία…..

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα
31 shares0 views
Επικαιρότητα
31 shares0 views

Επίδομα παιδιών – Όλες λεπτομέρειες για την χορήγηση του (δικαιούχοι – δικαιολογητικά – αιτήσεις)

staff - Ιαν 19, 2018

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπ.Εργασίας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης, τις αρμόδιες υπηρεσίες, το χρόνο και τρόπο καταβολής, τα…

Επικαιρότητα
164 shares0 views
Επικαιρότητα
164 shares0 views

Αθώοι οι 4 αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν το 2012 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

staff - Ιαν 19, 2018

Οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των 4 Αστυνομικών Στο «κενό» το κατηγορητήριο Αθώοι κρίθηκαν και από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
60 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
60 shares0 views

Υβριστική ανάρτηση κατά Αστυνομικών κατέβηκε μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΥΘ και Μέλους του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης αλλά και πλήθους συναδέλφων.

Aris - Ιαν 18, 2018

Μετά απο παρέμβαση και κινητοποίηση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΥΘ Καλευρά Αλέξανδρου και πλήθος συναδέλφων με αναφορές και σχόλια η υβριστική ανάρτηση…