Ενέργειες που απαιτούνται για το Τ.Π.Δ.Υ.

Θεσσαλονίκη 8 Ιανουαρίου 2017

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης σας παρέχει νέα και πλήρη ενημέρωση για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για το χειρισμό, όσον αφορά την ασφάλιση των συναδέλφων μας που είναι καταταγέντες μετά το 1993 και ανήκουν στην πρώην Ελληνική Χωροφυλακή στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Το θεμα όντως απασχολεί πολλούς συναδέλφους μας, οι οποίοι μας θέτουν πολλά ερωτήματα και απορίες σχετικά με την ασφάλισης στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και τη δυνατότητα αποχώρησης από αυτό. Ετσι, σας παρέχουμε νέα ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε:

– Όσοι ανήκουν στην πρώην Ε.Χ. και η κατάταξή τους πραγματοποιήθηκε μετά την 1/1/1993, σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 14 του Ν. 2676/99, τους δόθηκε προαιρετικά η δυνατότητα ασφάλισης στο Ταμείο αυτό, αλλά η αίτηση ένταξής τους δεν ανακαλείται.

– Το Ταμείο αυτό χορηγεί εφάπαξ βοηθήμα και οι κρατήσεις του για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993, είναι 4% επί των μεικτών αποδοχών τους.

– Συνεπώς, όσοι λοιπόν είστε ασφαλισμένοι στην πρώην Ε.Χ. (όχι στην πρώην Α.Π.) και η κατάταξή σας είναι μετά το 1993, θα μπορείτε και εφόσον δεν θυμάστε εάν έχετε ρητά υπογράψει για την ένταξη και ασφάλισή σας στο Ταμείο αυτό, να κάνετε τις εξής ενέργειες:
α) Αρχικά την πρώτη αίτηση, υπόδειγμα 1 της οποίας σας κοινοποιούμε, προς το ΑΕΑ ιεραρχικά, ώστε να ενημερωθείτε εάν υπάρχει έγγραφη αίτηση ένταξής σας στο ΤΠΔΥ.

β) Το ζήτημα πλέον, εάν δεν έχετε υπογράψει, είναι καθαρά προσωπικό-ιδιωτικό και χρήζει βέβαια προσεκτικής και επισταμένης μελέτης, στην οποία θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες και δεδομένα σας.


γ) Εάν αποφασίσετε να υποβάλλετε αίτημα διαγραφής σας προς το ΤΠΔΥ και επιστροφής μέρους των χρημάτων που σας έχουν παρακρατηθεί, χρειάζεται πλέον, εκτός της γραπτής σας αίτησης σας, η προσκόμιση κάποιων σχετικών υπηρεσιακών εγγράφων, τα οποία με την πρόσφατη διαταγή του ΑΕΑ (την οποια σας επισυνάπτουμε) θα τα ζητήσετε από τις Υπηρεσίες σας και όχι από το ΑΕΑ,

που είναι τα εξης:
1) Βεβαίωση έναρξης αίτησης ασφάλισης στο ΤΠΔΥ.
2) Βεβαίωση αποδοχών κρατήσεων τελευταίου μήνα ενεργού Υπηρεσίας (στην οποία θα αναγράφεται ότι είστε ασφαλισμένοι στην πρώην Ε.Χ.).
3) Βεβαίωση για το εάν έχει υποβληθεί ή όχι ενυπογράφως αίτημα υπαγωγής-ασφάλισης στο ΤΠΔΥ (αυτό θα το ζητήσετε με την αίτησή σας προς ΑΕΑ με το Υπόδειγμα 1 που σας επισυνάπτουμε).
4) Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολ

ών Ασφαλισμένου (φύλλο μητρώου).
5) Βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι έχετε ασφαλιστεί μετά από επιμερισμό στα Ταμεία της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής – ΤΕΑΠΑΣΑ/Τ.Π.ΑΣ (πρώην ΤΑ.ΑΣ.).

δ) Έτσι, όλα τα ανωτέρω πέντε (5) υπηρεσιακά έγγραφα, εκ των οποίων βέβαια την έγγραφη απάντηση του ΑΕΑ, δηλαδή και το υπ. αριθ. 3 έγγραφο ότι δεν υπάρχει η γραπτή υπογεγραμμένη αίτησή σας, τα υποβάλλετε με τη δεύτερη αίτηση διαγραφής σας από το ΤΠΔΥ, με το Υπόδειγμα 2 της οποίας σας κοινοποιούμε, προς το ΤΠΔΥ για τις περαιτέρω νόμιμες και υποχρεωτικές ενέργειες του Ταμείου.

– Όλες οι αιτήσεις σας να είναι θεωρημένες με το γνήσιο της υπογραφής.

– Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση ισχύει ο ν. 2690/99 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας) για οποιοδήποτε πρόβ

λημα αντιμετωπίσετε, καθόσον το Ταμείο αυτό λειτουργεί ως ΝΠΔΔ, δηλαδή με τους όρους Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ως Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης θα είμαστε στη διάθεσή σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε και περιμένουμε τις ερωτήσεις και απορίες σας.

επιμέλεια

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ

 

Διαβάστε ακόμα

Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
0 shares0 views

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κας Έλενας ΡΑΠΤΗ, ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ & ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

staff - Σεπ 13, 2019

Η Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κα Ελένη ΡΑΠΤΗ έπειτα από δική μας ενημέρωση που της κάναμε για την έλλειψη προσωπικού και…

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Ο αστυνομικός κινδυνεύει και από το νέο Π.Κ. όταν κινείται με περιπολικό χωρίς τεχνικό έλεγχο του Αντωνόπουλου Δημήτρη.

staff - Σεπ 11, 2019

Ενώ τα δεδομένα του Π.Δ. 45/2008 είναι ευρέως διαδεδομένα, τόσο στην πολιτική όσο και τη φυσική ηγεσία και αφορούν τα…

Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
0 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις, Συνδικαλιστικά
0 shares0 views

Τα θέματα του ΔΣ της ΕΑΥΘ – Πάλι δεν στάλθηκαν στα μέλη, όπως προβλέπεται

staff - Σεπ 04, 2019

Τα θέματα του ΔΣ της ΕΑΥΘ - Πάλι δεν στάλθηκαν στα μέλη, όπως προβλέπεται Δευτέρα μεσημέρι στις 14:00 ενημερωθήκαμε για…