Ελλείψεις ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Ιαν 09, 2017
49 Shares

Θεσσαλονίκη, 9 Ιανουαρίου 2017

 

Προς:

1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

    κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

2) Γενικό Γραμματέα Δημόσια Τάξη

    κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

    Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

4) Διευθυντή της Δ/νσης Υγειονομικού/ Α.Ε.Α.

    Υποστράτηγο κ. Ηλία ΜΑΛΕΒΙΤΗ

Κοιν.:

1) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης

    Υποστράτηγο κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗ Νικόλαο

2) Υποδιεύθυνση Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης

 

Θέμα: «Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Κύριε Αρχηγέ,

Στρατηγέ,

 

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Αστυνομικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εύρυθμη λειτουργία της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας, και σε τοπικό επίπεδο του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ).

Οι διατάξεις του αρθρ. 4 του Π.Δ. 584/1985 αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην αποστολή των Κεντρικών Ιατρείων σύμφωνα με τις οποίες υποχρεούνται να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας και να μεριμνούν για την πληρέστερη ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη των αστυνομικών, να επιβλέπουν και να παρακολουθούν την πορεία της ασθένειας του προσωπικού και να λαμβάνουν ή να εισηγούνται τα αναγκαία μέτρα για την υγεία του προσωπικού.

Ωστόσο, με την παρούσα κατάσταση, το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως στην ιατρική περίθαλψη των συναδέλφων και στις από το Νόμο οριζόμενες αρμοδιότητές του, λόγω σημαντικών ελλείψεων σε σοβαρές ειδικότητες Ιατρών. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν ειδικευμένοι ιατροί και συγκεκριμένα ορθοπεδικός, ουρολόγος, παιδίατρος και ρευματολόγος. Ως εκ τούτου, οι συνάδελφοι που πάσχουν από κάποιο νόσημα που απαιτεί εξέταση ή παρακολούθηση από τους προαναφερόμενους ιατρούς, αναγκάζονται παρά την ασθενή κατάσταση της υγείας τους να πηγαίνουν στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης για να πάρουν παραπεμπτικό σημείωμα για το «424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο». Η ταλαιπωρία που υφίστανται, πολλές φορές συνεπάγεται την επιδείνωση της υγείας τους αφού σπαταλούν αρκετό χρόνο στην αναμονή και στη διαδρομή. Ιδίως στην περίπτωση τραυματισμού Αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας, η έλλειψη ορθοπεδικού  και η ανάγκη για άμεση εξέταση και παρακολούθηση του συναδέλφου συχνά αποκαλύπτει τα κενά του ΚΙΘ, εκθέτοντας την εικόνα του Σώματος.

Προφανώς, η σημερινή εικόνα του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ) δεν τιμά την αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και την Ελληνική Αστυνομία εν γένει. Ιδιαιτέρως τώρα που η οικονομική κρίση έχει υποβαθμίσει την ποιότητα των υγειονομικών υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, η παροχή πλήρους περίθαλψης από τα Κεντρικά Ιατρεία είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ.

Η υγεία είναι ένα από τα ύψιστα αγαθά και η προστασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Η Ένωσή μας και οι χιλιάδες συνάδελφοι που εκπροσωπούμε,αναμένουμε από την αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενη Υγειονομική Υπηρεσία, να εξετάσει τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης και να αμβλύνει τις λειτουργικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε πολλά επίπεδα. Επισημαίνουμε ότι το ΚΙΘ καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των συναδέλφων της ΓΑΔΘ αλλά και των Υπηρεσιών όλης της Βόρειας Ελλάδας.

Τέλος, αναγνωρίζοντας τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας που εργάζονται στο ΚΙΘ, προτείνουμε να εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης κτιριακού χώρου, μέσω της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να στεγαστεί το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα διευκολύνουν την εξέταση των συναδέλφων. Έτσι, οι ιατροί θα επιτελούν αναπόσπαστοι το έργο τους και το ΚΙΘ θα εντυπωθεί στη συνείδησή μας για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας.

Καθώς, στην εποχή μας πολλά βασικά αγαθά αποτελούν «πολυτέλεια» είναι υποχρέωση όλων μας να αγωνιστούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, με μοναδικό στόχο ο Έλληνας Αστυνομικός να λαμβάνει όσα εκ του Νόμου δικαιούται και να μην αντιμετωπίζεται ως παρίας.

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Διαβάστε ακόμα

Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views
Αρθρογραφία μελών ΕΚΑ
0 shares0 views

Συνάδελφοι.. Τι είναι συνδικαλισμός, και τι συνδικαλιστής..; Του Γιώργου Αμανατίδη.

staff - Μαρ 21, 2018

Η αποστολή του συνδικαλιστή είναι να ενώνει και όχι να διχάζει.. Ο συνδικαλισμός είναι πάνω από αξιώματα και προσωπικές φιλοδοξίες..…

Επιτυχίες Υπηρεσιών
52 shares0 views
Επιτυχίες Υπηρεσιών
52 shares0 views

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Aris - Μαρ 20, 2018

Στην εξάρθρωση συμμορίας που ενέχεται σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και στη σύλληψη πέντε μελών της προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της…

Δράσεις - Παρεμβάσεις
34 shares0 views
Δράσεις - Παρεμβάσεις
34 shares0 views

ΖΗΤΑΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ -ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 6ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!!

Aris - Μαρ 20, 2018

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών ΕΚΑ Θεσσαλονίκης πιστό στις αρχές και στις αξίες του για αξιοκρατια, νομιμότητα και δικαιοσύνη παντού σε…